Selebriti By: Atiqah Johari June 10, 2024 @ 7:13pm

“Akhirat Kelak Takkan Nak Jawab Bapa Tiri Rela Hati Bayar?” – Tak Culas Beri Nafkah, Fatin Afeefa Dedah Bekas Suami Abai Yuran Sekolah Anak

Pelakon Fatin Afeefa memohon agar bekas suaminya, pelakon Adam Shahz untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang bapa dengan baik.

Memetik laporan mStar, Fatin akui bahawa bekas suaminya itu tidak culas membayar nafkah untuk anak perempuan mereka namun mengabaikan keperluan tambahan lain.

“Adam tak culas bayar nafkah anak setakat ini cuma saya geram apabila dia enggan membayar yuran sekolah anak.

“Dia cuma beri RM100 untuk beli baju koperasi dan yuran lain saya bayar sendiri sebanyak RM3,500.

“Memandangkan perkara ini sedang dalam perbicaraan (tuntutan nafkah) dia kata biar pihak mahkamah tentukan,” jelasnya kepada mStar selepas sebutan kes tuntutan nafkah anak di Mahkamah Rendah Syariah Sepang hari ini.

Malah, Fatin memaklumkan bahawa suaminya, Aliff Awang pula yang mengambil tanggungjawab sebagai bapa dan membayar segala perbelanjaan Ivy walaupun itu bukan tanggungjawabnya.

Namun begitu, Fatin memberitahu bahawa dia merasakan perkara itu tidak adil buat suaminya mengambil tanggungjawab tersebut walaupun suaminya itu menganggap Ivy seperti anaknya sendiri.

“Bagi saya tak adil perbelanjaan Ivy bapa tiri yang bayar semuanya. Walaupun suami tiada masalah sebab sayangkan Ivy tapi sebagai isteri saya rasa itu tidak adil.

“Akhirat kelak takkan nak jawab bapa tiri rela hati bayar perbelanjaan anak?,” katanya lagi.

Dalam pada itu, perbicaraan tersebut akan disambung semula pada 27 Ogos dan 2 September.

Artikel Berkaitan: Fatin Afeefa Tuntut Nafkah Anak, Adam Shahz Pula Tak Hadir Ke Mahkamah – “Kenapa Tak Datang? Above The Law Ke?”

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Selebriti Sat, 1 Feb 2020

Rebecca Nur Islam Meraung Di Lapangan Terbang?

Rebecca Nur Islam dan anak-anak meraung hiba di lapangan terbang. Kenapa ya?

Featured Tue, 20 Sep 2022
Trending Fri, 21 Aug 2020
Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Musly Ramlee, Liza Hanim Kongsi Pentas Sekali Lagi

Selain Musly dan Liza Hanim, penyanyi popular Aishah dan Rachel Guerzo Trio turut berkongsi pentas yang sama. Anda dah dapatkan tiket ke belum?

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

FARID KAMIL DIREMAN 4 HARI, BANTU SIASATAN

Berikutan kes Farid Kamil yang telah menampar seorang anggota polis dan memukul dua orang awam semalam, Pelakon dan Pengarah Farid Kamil direman selama empat hari bermula hari ini bagi membantu siasatan

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

任贤齐暴肥26公斤!放话10月来马前会瘦下来

任贤齐继去年售罄的演唱会,今年将为歌迷连开两场,于10月19集20日在云顶云星剧场带来《任贤齐2018云顶演唱会》。