Hiburan By: Syafiqa Irdina February 26, 2020 @ 8:30am

“She Kill It” – Netizen Terpukau Lihat Foto Menawan Cik B Di Muka Depan Majalah NONA!

Kecoh di laman media sosial berkenaan satu keping gambar tular yang menjadi perhatian netizen baru-baru ini.

Foto tersebut tidak lain tidak bukan merupakan penampilan pengasas produk kosmetik, Dato’ Seri Dr. Hajah Vida atau DSV bersama anak perempuannya, Cik B yang menjadi penghias muka hadapan Majalah Nona!

Menerusi penampilan Cik B untuk keluaran Majalah Nona Edisi Mac yang dimuat naik oleh DSV di Instagram miliknya, beliau tidak habis memuji kecantikan Cik B dan membidas individu yang pernah mengutuk anaknya.

“Mana makcik bawang yang selalu kutuk Cik B? Tengok gambar ni. Meroyan ke? Bernanah? Cik B cantik weyyy. Sila hadam ye. Kau mampu?,” tulis DSV.

 

 

Siapa sangka, walaupun baru sahaja berusia 15 tahun,  pemilik nama Nur Edlynn Zamilleen bin Muhammad Amin atau lebih mesra disapa dengan panggilan Cik B ini mampu pose seperti model kan?

Berpenampilan anggun dengan busana dress labuh oleh AMAZE yang serba hitam berkilauan bersama rambut yang dilepaskan, penampilan ala model itu juga turut menerima sentuhan Ayang Kamell yang menggunakan solekan ‘smokey’ dan lipstick berwarna merah jambu. Memang cantik sangat!

Terdahulu, ramai yang memberi kritikan kepada Cik B mengenai warna kulitnya dan gaya lebih santai dan tidak feminin seperti ibunya. 

 

 

Rata-rata ramai rakan artis dan juga netizen yang membanjiri ruangan komen Instagram DSV dengan pujian dan kata-kata semangat buat Cik B.

 

“See My Level”

“She Kill It!”

 

“Cik B Cantik Dengan Cara Tersendiri”

 

 

 

Dato’ Seri Vida atau nama sebenarnya Dato’ Seri Dr. Hajah Hasmiza Othman kini tinggal bersama 2 orang anaknya iaitu Cik B (15 tahun), Kacak atau Mohamad Eric Zaquan (13 tahun). DSV juga turut menjaga seorang anak angkat yang bernama Amanda.

Apa-apapun Cik B bukan sahaja havoc, malah cantik mengalahkan ibunya!

Sumber foto: Instagram Dato’ Sri Vida, Instagram Cik B

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 4 May 2018

Kaka Azraff Akui Tidak Pernah Kecewa

Single terbaru miliknya iaitu, Kembali gagal berada di anak tangga carta lagu popular mengekalkan prestasi lagu popularnya sebelum ini berjudul Bukan Hal Aku, Terima Kasih dan Terpulanglah.

Hiburan Mon, 28 May 2018

「万人体育馆开唱」戴佩妮惊:开这么大做么

不常活跃于社交网站的Penny戴佩妮,即将于8月11日回马开唱!近期常被催促开IG帐号,让她满脸疑惑反问:“开IG(演唱会)票就会卖得比较好吗?”

LIFESTYLE Mon, 23 Apr 2018

Are You Crazy About Travelling? It’s in Your Genes!

Science has proven that we’re wanderlusts because of our genetics.

Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Sheila Rusly Bukan Terer Drama Je…Tapi….

Boleh buat orang nangis lah!

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Sarah Ilham Shah Nama Diberi, Tahniah Vivy Yusof!

Usahawan berusia 30 tahun itu dilaporkan berada dalam keadaan sihat. Tahniah Vivy!

Hiburan Sun, 11 Aug 2019

Baju Raya Kris Dayanti Dilabel ‘Aneh’?

Okay tak pilihan baju Kris Dayanti kali ni?

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

Ripple Kini Lebih Urban!

Ripple bakal tarik lebih ramai pengguna digital

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

FARID KAMIL DEDAH TIGA RAKAN ARTIS TERLIBAT KES DADAH BELIAU?

Farid turut memberitahu beliau bukan sahaja diberikan minuman yang mengandungi bahan terlarang tersebut, malah turut diberikan rokok yang bersalut sejenis cecair

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

‘Jangan Tunggu Lama-Lama’, Pesanan Bekas Suami Fasha Sandha Curi Tumpuan

Jejai turut mendoakan ikatan pertunangan itu mengecapi kebahagiaan hingga ke jenjang pelamin. Insya Allah…

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

11 Tahun Pegang Status Janda, Yuni Shara Tetap ‘Cool’

Kalau takdir saya bersendiri tanpa pasangan sehingga tua, saya okay…

| Live TV