Hiburan By: Padin September 30, 2022 @ 6:25am

Teater Maduku Terpaling Kalut Trending Di Twitter

Hari pertama pementasan teater Maduku Terpaling Kalut mendapat sambutan hangat dan penjualan tiket semakin laris untuk hari-hari pementasan seterusnya.

Lebih mengujakan apabila ia juga trending di Twitter apabila ramai penonton berkongsi ulasan yang baik.

Rata-rata penonton memberikan komen positif dan terhibur sepanjang pementasan.

Menurut penerbit teater ini, Mohd Amer Syafiq Khalip, tenaga produksi terkejut apabila mendapat berita pementasan Maduku Terpaling Kalut menjadi topik sohor kini di laman sosial.

“Alhamdulillah, saya tak sangka teater ini mendapat maklum balas positif. Malam pertama persembahan mendapat sambutan menggalakkan sehingga trending di Twitter.

“Ini merupakan satu permulaan yang baik memandangkan teater ini masih berbaki lima persembahan lagi sehingga 2 Oktober ini.

“Saya berterima kasih kepada semua pihak, terutamanya kepada tenaga produksi, barisan pelakon yang dedikasi dan semua yang menyokong,” katanya.

Tambah Amer, tenaga produksi juga mempunyai perancangan untuk membawa pementasan teater ini menjelajah luar Lembah Klang.

“Ramai peminat yang menyuarakan hasrat untuk menonton teater ini tetapi ia tidak kesampaian memandangkan mereka berada di negeri lain.

“Insya-Allah, jika kita menerima banyak respons positif, teater ini akan menjelajah negeri-negeri lain pada awal tahun hadapan. Kami memohon doa agar apa yang dirancang menjadi realiti,” katanya.

Teater Maduku Terpaling Kalut kali ini adalah naskhah yang dipentaskan buat kali ketiga, menampilkan pelakon popular seperti Anna Jobling, Azrel Ismail, Puteri Sarah serta tiga pelakon baru antaranya Syafiq Naser, Aya Amiruddin dan Curly Jow.

Hari pertama pementasan terbabit berlangsung meriah dengan kehadiran lebih 200 penonton serta selebriti seperti Dafi, Zulin Aziz, Zoey Rahman, Ramlah Ram, Datuk Yusof Haslam dan ramai lagi.

Teater Maduku Terpaling Kalut dipentaskan di Pusat Seni Persembahan Petaling Jaya (PJPAC), 1 Utama, Damansara bermula 29 September sehingga 2 Oktober ini. Tiket boleh dibeli di laman web www.onetix.com.my atau pembelian secara terus di kaunter mengikut kekosongan tempat duduk.

Kredit foto: Bangsawan Pictures

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 6 Dec 2017

Kalah Dalam Perlawanan, Anjing Dihempas Tuannya Sampai Mati

Hanya kerana meletakan pertaruhan besar ke atas anjing tersebut dan ia kalah dibunuh dan dihempas hingga mati

Featured Fri, 5 Nov 2021

Wanita Meninggal Dunia Selepas Tidak Sedarkan Diri Semasa ‘Hiking’

Seorang wanita meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri ketika melakukan aktiviti mendaki bukit di Pulau Bohey Dulang pada Khamis. Menurut laporan Berita Harian, polis memaklumkan mangsa bersama dua rakan perempuannya itu pergi ke pulau berkenaan

Trending Fri, 6 Dec 2019
Hiburan Sun, 25 Nov 2018

Elyana Dapat Anak Kedua?

Hatimu Elyana sungguh murni, menjaga Tulus dan mengambilnya walaupun sedar yang dia anak syurga

Featured Wed, 7 Sep 2022
Hiburan Sat, 27 Nov 2021

“Menyanyi Saja Tak Cukup, Saya Perlu Lengkapkan Dengan Ilmu” – Aina Abdul Bersyukur Berjaya Genggam Sarjana Muda Muzik

Penyanyi Aina Abdul, 28, bersyukur kerana berjaya menamatkan pengajian dalam Sarjana Muda Muzik Kontemporari di Universiti UCSI, Kuala Lumpur. Menghadiri sesi graduasi yang berlangsung pagi tadi, Aina atau nama sebenarnya, Nurul Aina Abdul Ghani mengakui

Featured Fri, 26 Feb 2021
Featured Wed, 17 Aug 2022

| Live TV