Hiburan By: Padin September 30, 2022 @ 6:25am

Teater Maduku Terpaling Kalut Trending Di Twitter

Hari pertama pementasan teater Maduku Terpaling Kalut mendapat sambutan hangat dan penjualan tiket semakin laris untuk hari-hari pementasan seterusnya.

Lebih mengujakan apabila ia juga trending di Twitter apabila ramai penonton berkongsi ulasan yang baik.

Rata-rata penonton memberikan komen positif dan terhibur sepanjang pementasan.

Menurut penerbit teater ini, Mohd Amer Syafiq Khalip, tenaga produksi terkejut apabila mendapat berita pementasan Maduku Terpaling Kalut menjadi topik sohor kini di laman sosial.

“Alhamdulillah, saya tak sangka teater ini mendapat maklum balas positif. Malam pertama persembahan mendapat sambutan menggalakkan sehingga trending di Twitter.

“Ini merupakan satu permulaan yang baik memandangkan teater ini masih berbaki lima persembahan lagi sehingga 2 Oktober ini.

“Saya berterima kasih kepada semua pihak, terutamanya kepada tenaga produksi, barisan pelakon yang dedikasi dan semua yang menyokong,” katanya.

Tambah Amer, tenaga produksi juga mempunyai perancangan untuk membawa pementasan teater ini menjelajah luar Lembah Klang.

“Ramai peminat yang menyuarakan hasrat untuk menonton teater ini tetapi ia tidak kesampaian memandangkan mereka berada di negeri lain.

“Insya-Allah, jika kita menerima banyak respons positif, teater ini akan menjelajah negeri-negeri lain pada awal tahun hadapan. Kami memohon doa agar apa yang dirancang menjadi realiti,” katanya.

Teater Maduku Terpaling Kalut kali ini adalah naskhah yang dipentaskan buat kali ketiga, menampilkan pelakon popular seperti Anna Jobling, Azrel Ismail, Puteri Sarah serta tiga pelakon baru antaranya Syafiq Naser, Aya Amiruddin dan Curly Jow.

Hari pertama pementasan terbabit berlangsung meriah dengan kehadiran lebih 200 penonton serta selebriti seperti Dafi, Zulin Aziz, Zoey Rahman, Ramlah Ram, Datuk Yusof Haslam dan ramai lagi.

Teater Maduku Terpaling Kalut dipentaskan di Pusat Seni Persembahan Petaling Jaya (PJPAC), 1 Utama, Damansara bermula 29 September sehingga 2 Oktober ini. Tiket boleh dibeli di laman web www.onetix.com.my atau pembelian secara terus di kaunter mengikut kekosongan tempat duduk.

Kredit foto: Bangsawan Pictures

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 23 May 2019

Mira Filzah Trauma Penembak Sebut “Baby Sayang”

Kata pelakon drama Pujaan Hati Kanda ini, apa yang terjadi adalah di luar kawalan dirinya.

Featured Fri, 16 Dec 2022
Trending Fri, 30 Jul 2021
Hiburan Fri, 18 May 2018

「贼教主」戴佩妮回马开唱! 527门票开卖

金曲歌后PENNY戴佩妮811返马当偷心贼,歌迷朋友们快来抓贼吧!

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

“Sila Ukur Baju Di Badan Sendiri” – Asfan Shah

Asfan Shah tidak menyalahkan mana-mana individu jika mereka memilih untuk menggayakannya.

Hiburan Mon, 20 Jan 2020

Bangunkan Aplikasi Go Eat, Fikry Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan

Tahniah Fikry, semoga Go Eat terus sukses!

error: Content is protected !!