Featured By: Atiqah Johari September 2, 2022 @ 7:30pm

[VIDEO] Dedah Kekasih Penganut Katolik, Yazmin Aziz Hairan Netizen Pertikai Hubungan Beza Agama – “Kenapa Ramai Orang Stress?”

Umum mengetahui mengenai hubungan cinta antara pempengaruh media sosial, Yazmin Aziz dengan pemain bola sepak Kelantan FC, Gulherme Brizolara yang sering menjadi buah mulut wargamaya.

Baru-baru ini, Yazmin memuat naik sebuah video di TikTok menjawab soalan wargamaya yang kerap bertanyakan mengenai agama kekasihnya itu.

Menerusi video berdurasi lebih 20 saat itu, Yazmin memaklumkan bahawa kekasihnya itu beragama Katolik bukannya Kristian seperti yang disangka orang ramai.

“Okay bespren ramai yang tanya benda sama, jadi saya akan jawab pertanyaan tersebut. No, dia bukan Kristian. Tapi dia seorang Katolik,” jelasnya.

Walaubagaimanapun, Yazmin meluahkan bahawa dia tidak faham kenapa orang ramai mempersoalkan tentang perbezaan agama mereka.

“Yes dua-dua agama kami berbeza. But bespren, I don’t understand, kenapa ramai orang stress daripada kami tentang agama berbeza?” katanya dalam video.

@yazminaziz Replying to @edhz_0812 bapa saya dulu pun Christian 😅 #fyp #tiktokmy #couple ♬ original sound – Yazmin Aziz

Meninjau diruangan komen, rata-rata wargamaya dilihat membetulkan fakta yang diujarkan oleh Yazmin mengenai agama teman lelakinya itu.

   

   

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 23 Apr 2019

15 Tahun Ke Udara, Ketuk-Ketuk Ramadan Bakal Tamat Bersiaran

Pengarah Bahagian Program TV RTM, Norliza Mohd Ali, mahu program masakan popular di TV1, Ketuk-Ketuk Ramadan diteruskan walaupun penerbitnya, JS Pictures akan menamatkannya selepas 15 tahun bersiaran pada Ramadan ini. “RTM tiada hasrat untuk menggugurkan

Featured Thu, 21 May 2020
Trending Thu, 5 Sep 2019
Trending Tue, 17 Mar 2020

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin

Featured Sat, 16 Oct 2021
Hiburan Sun, 2 Dec 2018
Featured Sun, 3 May 2020

Rakyat boleh lapor kepada pihak berkuasa jika ada pelanggaran SOP

Kerjasama masyarakat dapat bantu usaha Kerajaan

Featured Wed, 8 May 2019
Trending Fri, 5 Jul 2019

Pemilihan pelakon utama The Little Mermaid cetus kontroversi

Ramai tidak puas hati dengan keputusan Disney

| Live TV