Hiburan By: Maya Basir September 14, 2022 @ 9:02pm

[VIDEO] “Kamu Tak Pernah Solat Kan?” – Iqbal Zulkefli Ditegur Netizen Sebar Aib Pembantu Rumah

Usahawan dan penyanyi kontroversi, Iqbal Zulkefli menerima teguran netizen kerana didakwa menyebarkan aib pembantu rumahnya yang dikatakan tidak pernah menunaikan solat.

Menerusi perkongsiannya di Instagram, Iqbal membelikan telekung untuk pembantu rumah yang bernama Indah sebagai semangat untuk rajin solat namun tidak mendesak.

“Belikan pembantu rumah kain telekung. Memandangkan Indah tidak biasa solat, saya rasa kita tidak perlu memaksa dia terlalu mendadak. Setuju?,” tulisnya.

Menurutnya, dia mahu menjadi majikan yang bertanggungjawab dan meminta pandangan pengikutnya tentang perkara yang perlu dilakukan untuk melatih pembantu rumahnya.

Meninjau diruangan komen, rata-rata netizen kagum dengan tindakan Iqbal yang prihatin dengan pembantu rumahnya itu.

Namun, terdapat seorang warganet yang mengatakan Iqbal seolah-olah menyebarkan aib wanita yang dikatakan tidak pernah solat itu.

“Beli telekung untuk pembantu tak payah lah up video dan mengatakan pembantu tak solat perlu ke? Aib orang tu En Iqbal,” tulisnya.

Kemudian, Iqbal menjelaskan video tersebut hanya gurauan dan telah dipersetujui oleh pembantu rumahnya itu.

“Indah okay saja sambil bergurau je pun. Fikir logik takkan dia tak pernah solat langsung. Sebelum rakam pun kita bincang dulu. Kadang ada point dia kenakan saya juga. Ini kan media sosial kita tak perlu ambil serius sangat,” jelas Iqbal.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 2 Aug 2019
Hiburan Mon, 9 Oct 2023
Drama Thu, 15 Dec 2022

Nabil Aqil Cabar Adam Lee? Budak Tebing 3 Terus Diuji!

Wah, tak sabar nak tengok Budak Tebing 3!

Featured Tue, 22 Nov 2022

97% Undi Setuju, Puteri Sarah Bakal Bertanding Pada PRU16?

Wah betul ke Sarah bakal jadi wakil rakyat?

Hiburan Mon, 5 Aug 2019

鬼才与歌王强强联手!黄明志新歌《流浪狗》邀萧敬腾跨刀献声

鬼才与歌王强强联手!黄明志新歌《流浪狗》邀萧敬腾跨刀献声,面对酸民黄明志反对动物安乐死2020「亚洲通话」计画即将启动。

Featured Fri, 24 Mar 2023

Turut Berduka, Ammar Alfian Harap Syamsul, Aaron Aziz Berdamai – “Tak Perlu Gaduh Berbalas Aib”

Hmm tula min pun harap Aaron dengan Syamsul dapat settle baik baik 💪🏻

Hiburan Wed, 26 Jul 2023
Hiburan Fri, 4 Oct 2019

Vivy Yusof Kerja Keras Untuk dUCk ke-5!

Bak kata pepatah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Tak gitu!

Featured Thu, 30 Jun 2022

“Hanya Kerana Sedikit Kesilapan, Aku Pun..” – Nukilan ‘Tangisan Malaikat’ Timbulkan Tanda Tanya, Yasin Sulaiman Dikhianati Rakan?

Alahai sebaknya. Yasin cipta lagu baru disebalik tirai besi 😭 Deep betul maksud lagi ni

Featured Wed, 13 Sep 2023

Misha Omar Tak Mahu Kongsi ‘Journey’ Rawatan IVF, Mahu Jaga Sensitiviti Pasangan Tiada Zuriat

Concern apa yang orang rasa tu perlu ye.. Love Kak mitch❤️

error: Content is protected !!