TECH By: SGMS Faida October 11, 2018 @ 6:00pm

Permainan Mudah Alih Nightstream Untuk Si Gamers

Media Prima Labs dan Streamline Games bekerjasama melancarkan aplikasi Nightstream, sebuah aplikasi permainan mudah alih baru yang memaparkan beberapa karakter pemain dengan personaliti, motivasi dan tema muzikal masing-masing.

Pemain boleh memilih watak dan papan luncur mereka sendiri mengikut citarasa masing-masing.

Nightstream merupakan tarikan baru dalam genre permainan larian. Dengan cerita sci-fi ala gaya buku komik asli ini, Nightstream terdiri daripada kumpulan pelajar pelari, para penentang yang bertekad untuk melawan kuasa jahat di Metronite Corporation yang mahu mengambil alih kawalan Nightstream, satu aliran data misteri untuk diri mereka sendiri.

Turut serta dalam perjuangan menentang Nightstream adalah Zara, seorang gadis Hijabista. Dia adalah seorang barista separuh masa dan seorang pelari sepenuh masa yang menuntut keadilan terhadap Metronite selepas satu kemalangan berlaku meragut nyawa adik lelakinya.

Banyak lagi watak baru bakal diperkenalkan pada masa akan datang maka para pemain harus terus bermain dan bersedia dengan kemaskini terbaru.

Aplikasi Nightstream kini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store pada 15 September lalu. Sehingga kini, Nightstream telah mencapai 6,000 muat turun.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, Rafiq Razali berkata, beliau begitu teruja dengan perkongsian bersama Streamline Games kerana mereka adalah pembangun AAA dengan trek rekod yang begitu menakjubkan dalam membangunkan permainan video.

“ Dengan adanya Streamline Games yang menumpukan perkembangan permainan, kami boleh menggunakan kepakaran kami sebagai syarikat media bersepadu terbesar di Malaysia untuk mempromosikan Nightstream ke pasaran massa dan meniru semula kejayaan-kejayaan terdahulu seperti Ejen Ali dan Mak Cun’s Adventure,” katanya di sidang media pelancaran Nightstream yang berlangsung di Ruyi & Lyn, Bangsar Shopping Centre, semalam.

Nightstream kini boleh dimuat turundi App Store dan Google Play Store. Untuk maklumat terkini, ikuti Nightstream di Facebook atau laman web Nightstream.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Sherry Ibrahim Berhenti Berlakon?

Namun, Sherry kini kelihatan jarang sekali membintangi drama mahupun filem di kaca televisyen. Adakah kerana dia tidak laku? Ataupun dia membawa diri kerana merajuk dengan kisah cinta yang tidak berkesudahan?

TECH Fri, 27 Jul 2018

Rakyat Malaysia Tidak Boleh Berenggang Dengan Telefon Pintar

Laporan kaji selidik State of Digital Lifestyles yang dikeluarkan oleh Limelight Networks menunjukkan rakyat Malaysia terlampau bergantung kepada peranti pintar. Menurut laporan tersebut, hampir 69% rakyat Malaysia tidak mampu bertahan walaupun sehari tanpa telefon bimbit. Limelight Networks […]

Featured Tue, 23 May 2023

Pilih Bidang Seni Untuk Ekspresi Diri, Arena Wan Hidap Penyakit DLD – “Saya Kena Baca Sepuluh Kali…”

Setiap orang ada kelemahan dan kelebihan masing-masing, fly high Arena!

Featured Mon, 23 Aug 2021

“Kalau Ada Yang Patah Hati, Tolong Maafkan Saya”- Remy Ishak

Berita pernikahan Hero Malaya, Remy Ishak ternyata mengundang reaksi ramai peminat wanita terutama di laman sosial. Ramai dilihat yang terhibur dengan pelbagai reaksi yang ditonjolkan oleh para peminat Remy. Terbaru, menerusi video yang dimuat naik […]

Hiburan Sat, 30 Jun 2018

Konsert Sulung Projector Band Di Quill Convention Centre 28 Julai Ini

Menarik di konsert itu nanti, Projector Band bakal mempersembahkan single terbaru berjudul Setia Menantimu. Harapannya agar peminat di luar sana setia menanti konsert sulung mereka ini nanti ya!

Featured Wed, 7 Sep 2022
Featured Wed, 9 Aug 2023

35 Tahun Mendirikan Rumah Tangga, ND Lala & Isteri Sah Bercerai

Kita doakan yang baik-baik. moga apa yang dipilih adalah yang terbaik untuk semua pihak💖

Featured Sat, 8 Oct 2022