TECH By: SGMS Faida October 11, 2018 @ 6:00pm

Permainan Mudah Alih Nightstream Untuk Si Gamers

Media Prima Labs dan Streamline Games bekerjasama melancarkan aplikasi Nightstream, sebuah aplikasi permainan mudah alih baru yang memaparkan beberapa karakter pemain dengan personaliti, motivasi dan tema muzikal masing-masing.

Pemain boleh memilih watak dan papan luncur mereka sendiri mengikut citarasa masing-masing.

Nightstream merupakan tarikan baru dalam genre permainan larian. Dengan cerita sci-fi ala gaya buku komik asli ini, Nightstream terdiri daripada kumpulan pelajar pelari, para penentang yang bertekad untuk melawan kuasa jahat di Metronite Corporation yang mahu mengambil alih kawalan Nightstream, satu aliran data misteri untuk diri mereka sendiri.

Turut serta dalam perjuangan menentang Nightstream adalah Zara, seorang gadis Hijabista. Dia adalah seorang barista separuh masa dan seorang pelari sepenuh masa yang menuntut keadilan terhadap Metronite selepas satu kemalangan berlaku meragut nyawa adik lelakinya.

Banyak lagi watak baru bakal diperkenalkan pada masa akan datang maka para pemain harus terus bermain dan bersedia dengan kemaskini terbaru.

Aplikasi Nightstream kini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store pada 15 September lalu. Sehingga kini, Nightstream telah mencapai 6,000 muat turun.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, Rafiq Razali berkata, beliau begitu teruja dengan perkongsian bersama Streamline Games kerana mereka adalah pembangun AAA dengan trek rekod yang begitu menakjubkan dalam membangunkan permainan video.

“ Dengan adanya Streamline Games yang menumpukan perkembangan permainan, kami boleh menggunakan kepakaran kami sebagai syarikat media bersepadu terbesar di Malaysia untuk mempromosikan Nightstream ke pasaran massa dan meniru semula kejayaan-kejayaan terdahulu seperti Ejen Ali dan Mak Cun’s Adventure,” katanya di sidang media pelancaran Nightstream yang berlangsung di Ruyi & Lyn, Bangsar Shopping Centre, semalam.

Nightstream kini boleh dimuat turundi App Store dan Google Play Store. Untuk maklumat terkini, ikuti Nightstream di Facebook atau laman web Nightstream.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Sebak Pemergian Bapa, Syafiq Farhain Kongsi Pesanan Allahyarham Saleem

Sebak…Syafiq begitu terasa apabila kehilangan orang yang tersayang.

Hiburan Tue, 14 Jan 2020
Hiburan Wed, 2 Jan 2019
TECH Sun, 26 Jan 2020

Cara Semak CTOS Secara Dalam Talian

CTOS and CCRIS dua yang berlainan ye

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
TECH Wed, 29 Aug 2018

Ketahui Cara Untuk Kembalikan Butang ‘View Image’ Pada Carian Gambar Google

Terdapat cara lain untuk mencari gambar yang telah anda cari sebelum ini tanpa menggunakan butang ‘history’ pada ‘Browser Chrome’ anda.

Hiburan Mon, 24 Dec 2018

Jin Lim Shares What It’s Like Running JinnyboyTV as a Father

“Recently, I just released a film about children and that’s what I think, as a father, is having a kid in these days.”

Hiburan Mon, 29 Apr 2019

Che Ta Bantu Peminat Jadi Usahawan Kad Sim Glamour!

Jom tukar ke kad sim lebih glamour yang bakal dijual di pasaran bermula 29 April 2019!

| Live TV