TECH By: SGMS Faida October 11, 2018 @ 6:00pm

Permainan Mudah Alih Nightstream Untuk Si Gamers

Media Prima Labs dan Streamline Games bekerjasama melancarkan aplikasi Nightstream, sebuah aplikasi permainan mudah alih baru yang memaparkan beberapa karakter pemain dengan personaliti, motivasi dan tema muzikal masing-masing.

Pemain boleh memilih watak dan papan luncur mereka sendiri mengikut citarasa masing-masing.

Nightstream merupakan tarikan baru dalam genre permainan larian. Dengan cerita sci-fi ala gaya buku komik asli ini, Nightstream terdiri daripada kumpulan pelajar pelari, para penentang yang bertekad untuk melawan kuasa jahat di Metronite Corporation yang mahu mengambil alih kawalan Nightstream, satu aliran data misteri untuk diri mereka sendiri.

Turut serta dalam perjuangan menentang Nightstream adalah Zara, seorang gadis Hijabista. Dia adalah seorang barista separuh masa dan seorang pelari sepenuh masa yang menuntut keadilan terhadap Metronite selepas satu kemalangan berlaku meragut nyawa adik lelakinya.

Banyak lagi watak baru bakal diperkenalkan pada masa akan datang maka para pemain harus terus bermain dan bersedia dengan kemaskini terbaru.

Aplikasi Nightstream kini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store pada 15 September lalu. Sehingga kini, Nightstream telah mencapai 6,000 muat turun.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, Rafiq Razali berkata, beliau begitu teruja dengan perkongsian bersama Streamline Games kerana mereka adalah pembangun AAA dengan trek rekod yang begitu menakjubkan dalam membangunkan permainan video.

“ Dengan adanya Streamline Games yang menumpukan perkembangan permainan, kami boleh menggunakan kepakaran kami sebagai syarikat media bersepadu terbesar di Malaysia untuk mempromosikan Nightstream ke pasaran massa dan meniru semula kejayaan-kejayaan terdahulu seperti Ejen Ali dan Mak Cun’s Adventure,” katanya di sidang media pelancaran Nightstream yang berlangsung di Ruyi & Lyn, Bangsar Shopping Centre, semalam.

Nightstream kini boleh dimuat turundi App Store dan Google Play Store. Untuk maklumat terkini, ikuti Nightstream di Facebook atau laman web Nightstream.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 17 Apr 2018

Pengulas Fesyen Ini Dikutuk Netizen, Kritik Tetamu Berat Lebih 60kg Hadir Fashion Show

Siapa yang tidak kenal dengan Zaihani Mohd Zain, pengkritik dan pengulas fesyen tempatan ini akhirnya menyuarakan ketidakpuasan hati beliau terhadap tetamu yang berbadan besar yang hadir ke acara pertunjukkan fesyen

Featured Thu, 13 Oct 2022

Anak Syurga Zarina Zainuddin Dicop Gila Di Wikipedia! Netizen Label Pelaku Busuk Hati & Minta Buat Laporan

Allahuakbar… kejamnya sampai macam tu sekali tulis 😥 Mana lah pergi letak akal tu!

Hiburan Mon, 12 Aug 2019

Dakwaan Pinjam Duit…Ini Komen ‘Ibu’!

Ish siapa punya kerja lah ni!

Featured Sun, 25 Sep 2022
Featured Thu, 26 May 2022

“Janda Yang Paling…” – Bekas Kekasih Mahu Kahwini Sera

Haa ada yang dah bagi hint tu… agak-agak Shuk jealous tak? 😂

Hiburan Mon, 20 Jan 2020

Fasha Sandha Akui Fobia Berbicara Tentang Kehamilan

Semoga semuanya baik-baik sahaja!

Featured Wed, 28 Jul 2021

“Jangan Buang Masa”- Redza Minhat Mahu Golongan Antivaksin Dipulaukan

Setelah timbul pelbagai isu mengenai golongan antivaksin dalam kalangan selebriti tempatan sendiri, pelakon Redza Minhat mengambil pendekatan dan memberi nasihat agar orang ramai  memulau golongan ini. Menerusi laman Twitternya, Redza menulis bahawa gologan seperti ini

| Live TV