TECH By: SGMS Faida October 11, 2018 @ 6:00pm

Permainan Mudah Alih Nightstream Untuk Si Gamers

Media Prima Labs dan Streamline Games bekerjasama melancarkan aplikasi Nightstream, sebuah aplikasi permainan mudah alih baru yang memaparkan beberapa karakter pemain dengan personaliti, motivasi dan tema muzikal masing-masing.

Pemain boleh memilih watak dan papan luncur mereka sendiri mengikut citarasa masing-masing.

Nightstream merupakan tarikan baru dalam genre permainan larian. Dengan cerita sci-fi ala gaya buku komik asli ini, Nightstream terdiri daripada kumpulan pelajar pelari, para penentang yang bertekad untuk melawan kuasa jahat di Metronite Corporation yang mahu mengambil alih kawalan Nightstream, satu aliran data misteri untuk diri mereka sendiri.

Turut serta dalam perjuangan menentang Nightstream adalah Zara, seorang gadis Hijabista. Dia adalah seorang barista separuh masa dan seorang pelari sepenuh masa yang menuntut keadilan terhadap Metronite selepas satu kemalangan berlaku meragut nyawa adik lelakinya.

Banyak lagi watak baru bakal diperkenalkan pada masa akan datang maka para pemain harus terus bermain dan bersedia dengan kemaskini terbaru.

Aplikasi Nightstream kini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store pada 15 September lalu. Sehingga kini, Nightstream telah mencapai 6,000 muat turun.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, Rafiq Razali berkata, beliau begitu teruja dengan perkongsian bersama Streamline Games kerana mereka adalah pembangun AAA dengan trek rekod yang begitu menakjubkan dalam membangunkan permainan video.

“ Dengan adanya Streamline Games yang menumpukan perkembangan permainan, kami boleh menggunakan kepakaran kami sebagai syarikat media bersepadu terbesar di Malaysia untuk mempromosikan Nightstream ke pasaran massa dan meniru semula kejayaan-kejayaan terdahulu seperti Ejen Ali dan Mak Cun’s Adventure,” katanya di sidang media pelancaran Nightstream yang berlangsung di Ruyi & Lyn, Bangsar Shopping Centre, semalam.

Nightstream kini boleh dimuat turundi App Store dan Google Play Store. Untuk maklumat terkini, ikuti Nightstream di Facebook atau laman web Nightstream.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Sat, 19 Oct 2019

Tak Sia-Sia Datang Dari Jauh, Jom Menang Kereta Milik Nor Azlan

Selepas beberapa kali cubaan menyertai peraduan cabutan bertuah, tuah menyebelahi bapa dua anak, Nor Azlan Mohd Nor apabila terpilih sebagai pemenang Jom Menang Kereta, tahun ini. Kata Azlan, ini merupakan kali pertama dia menerima ‘rezeki […]

TECH Mon, 16 Jul 2018

Xiaomi Membayangkan Kemasukan Redmi 6 Dalam Pasaran Tempatan

Xiaomi memang terkenal sebagai pengeluar telefon pintar kelas permulaan berprestasi baik. Bagi memeriahkan lagi pasaran kelas permulaan di Malaysia, Mi Malaysia telah memuat naik satu gambar acah yang memperlihatkan Redmi 6. Dengan jolokan The entry-level smartphone […]

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

SudahTerima Notis Hadir Ke Mahkamah, Intan Najuwa Terlibat Kes Dadah?

Semoga kes perbicaraan ini berjalan dengan lancar dan diminta pihak yang terbabit tidak memberikan apa-apa spekulasi berkenaan isu ini

TECH Thu, 19 Jul 2018

Corning Gorilla Glass 6 Diperkenalkan, Mampu Tahan 15 Kali Jatuhan

Menggantikan paparan skrin peranti yang retak menjadi semakin mahal pada hari ini, jadi daya tahannya adalah amat penting. Sehubungan itu, syarikat pengeluar panel skrin dari Amerika, Corning telah memperkenalkan Gorilla Glass 6 bagi menyambung delegasi Gorilla Glass […]

Hiburan Thu, 18 Jul 2019
TECH Wed, 7 Mar 2018

Apa itu e-sports?

Sama ada anda suka bermain permainan video atau tidak pernah memegang alat joystick, pasti anda pernah mendengar tentang esport. Industri yang dianggarkan bernilai hampir RM6 bilion pada tahun 2020, dengan beberapa pemain yang sudah bersaing […]

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

‘ Saya Mungkin Tidak Layak, Tapi Atas Izin Allah,’ Wany Hasrita Luah Rasa Lepas Menang Besar

Rezeki tak pernah salah alamat kan? Walaupun merupakan pendatang baru dalam bidang nyanyian, Wany yang bebas segala kontroversi dan disenangi ramai pihak membuatkan dia berjaya menenggelamkan nama-nama besar malam tadi.

TECH Sat, 28 Jul 2018

PUBG Dan Fortnite Dilaporkan Bakal Terima Persaingan Baru

Sebut sahaja permainan video jenis battle royale, pastinya permainan PlayerUnknown’s Battlegrounds(PUBG) dan Fortnite yang akan terlintas di fikiran kita terlebih dahulu. Jika untuk platform mudah alih, mungkin Free Fire dan Rules of Survival termasuk dalam […]

Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Aretha Franklin Meninggal Dunia

Kesihatan penyanyi itu dilaporkan merosot sejak beberapa bulan kebelakangan ini dan semalam keadaan mendiang bertambah teruk dan dilaporkan hanya menunggu masa.

TECH Fri, 8 Jun 2018

Sunting Gambar Berwarna Dengan Latar Belakang Hitam Putih

Artikel kali ini akan menunjukkan cara mudah membuat suntingan gambar berwarna dengan latar belakang hitam putih.

| Live TV