Replicated Draft By: Nabihah April 9, 2024 @ 2:18pm

Kami Kongsikan Cara Gen-Z Sambut Hari Raya Aidilfitri Dengan Gaya Tersendiri. Barulah Lebih Kik!

Sebut mengenai Hari Raya mesti ramai yang excited kan? Inilah masanya untuk balik kampung berjumpa keluarga sambil ‘OOTD’ bersama bestie dengan baju raya yang serba baru!

Berbincang mengenai Hari Raya, tahukah korang golongan gen-Z atau anak muda masa kini menyambut Hari Raya dengan cara tersendiri?

Ucapan raya lebih dan ‘urban’

Jika generasi sebelum ini sekadar mengucapkan Selamat Hari Raya dengan ucapan penuh, gen-Z nyata mempunyai cara tersendiri.

Gen-Z nyata lebih selesa dengan mengucapkan Mat Hari Raye atau SHRMZB yang membawa maksud Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Tiada lagi ucapan menggunakan kad raya yang memerlukan tempoh masa yang panjang untuk diterima penerima, sebaliknya sekadar wish menerusi platform media sosial sahaja.

Baju Melayu Slim-fit, barulah stylo!

Berbeza dengan generasi sebelum ini yang menggayakan Baju Melayu dengan saiz yang longgar dan selesa, namun berbeza dengan gen-Z.

Golongan anak muda ini lebih memilih untuk menggayakan Baju Melayu dengan cutting slim-fit. Barulah tampak lebih bergaya!

Nak bagi duit raya? QR je..

Kredit: Amanz.my

Eh, berkongsi QR code dengan kawan-kawan ni dah jadi macam satu trend pulak buat gen-Z. Untung-untung, ada kawan pemurah yang nak kasi duit raya!

Zaman serba canggih ni, tak payah susah-susah nak tukar duit raya. Asalkan ada QR, korang share je. Lagi mudah, duit pun terus je masuk. Yelah anak muda sekarang ni memang suka benda yang memudahkan ni.

Satu lagi benda mudah untuk disediakan, refreshing dan yang menjadi pilihan anak muda masa kini, mestilah Kickapoo!

Ayuh ‘Dapatkan Kik’ bersama Kickapoo

Air yang admin maksudkan haruslah Kickapoo! Mulai diperkenalkan pada tahun 1965, jenama minuman yang berusia hampir 60 tahun ini sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi.

Menawarkan rasa yang menyegarkan, pastinya para tetamu korang khususnya anak muda akan suka dengan hidangan yang melegakan tekak ini.

Oh ya, minuman ini tidak perlu dibancuh atau memerlukan bahan penyediaan yang banyak, semudah dapatkan sahaja di kedai berhampiran anda. Jimat masa anda.

Sesuai dengan tagline ‘Kik-nye Raya ini’, Kickapoo tidak hanya sesuai dihidangkan pada pagi raya, malah turut sesuai menjadi pilihan sewaktu lepak bersama rakan-rakan.

Pastinya hidangan minuman rumah korang akan tampil unik dengan adanya Kickapoo!

Apa tunggu lagi? Inilah masanya untuk dapatkan Kickapoo di kedai berhampiran korang! Jangan tunggu sehingga last minute pula, risau minuman pilihan ini kehabisan stok.

Buat korang yang mahu mengetahui lebih lanjut mengenai Kickapoo korang boleh klik di SINI.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 7 Apr 2020

Jangan Ambil Mudah! Covid-19 Mampu Berjangkit Sehingga Generasi Ke-5

Kurangkan berada ditempat atau perhimpunan besar-besaran

Hiburan Fri, 5 Apr 2024
Featured Fri, 9 Sep 2022
Featured Tue, 3 Jan 2023

Ibu Syamsul Yusof Bertegas Tidak Akan Memaafkan Peruntuh Rumah Tangga

Hati ibu mana yang sanggup lihat rumah tangga anaknya musnah 😢 Semoga dipermudah segala urusan mereka… ❤️

Featured Mon, 22 Aug 2022
Trending Fri, 20 Dec 2019

300位弱势孩童齐聚海拔6千英尺共庆圣诞!

配合圣诞节的来临,日前云顶世界邀请了来自10间不同慈善机构的300位小朋友,共赴一场位于海拔6千英尺的圣诞派对!