Featured By: Halimey Zamal January 17, 2023 @ 3:52pm

“Saya Rasa Lapang Je” – Kongsi Pengalaman Ikut Misi Bantuan Musim Sejuk, Nana Mahazan Sebak Di Kem Syria

Pengacara, Nana Mahazan kini semakin mendekatkan diri dengan kerja amal serta hal kerohanian setelah beristiqamah mengenakan hijab.

@muslimvolunteermalaysia Perasaan @Nana Mahazan kali pertama ke kem pelarian Syria 🥺 📍Kem Al-Zamlah #muslimvolunteermalaysia #winter #syria #wintersyriamvm ♬ Rewrite the Stars (Piano Instrumental) – Box of Music

Menerusi hantaran yang tular di Instagram, Nana menceritakan pengalaman meluahkan rasa sebak setelah kali pertama sampai ke kem pelarian Syria.

“Saya rasa macam lapang dan tenang je.

“You know to see their face, mereka punya kegembiraan tengok kita datang tu daripada jauh kita nampak anak-anak dah berlari kan, harapan mereka sangat tinggi kat kita.

“Thank you so much yang dah donate, you guys still can donate yang ni kita tolong hanya sebahagian je and we can do more actually.

“Sebenarnya banyak lagi kem, ni baru satu kem dan ada ratus kem semuanya tapi kita tak dapat bagi sumbangan because of the amount dana yang kita ada tak cukup untuk bagi semua. So ya kita tak boleh nangis sebenarnya kat depan diaorang. Let’s go,” katanya lagi.

Meninjau ke ruangan komen warganet memuji Nana yang sudah banyak berubah menjadi lebih baik dan ada juga yang berharap dapat melakukan kerja-kerja sukarelawan suatu hari nanti.

“Teringin nak join volunteer macam ni.

“Sejak dah berubah semakin suka tengok Nana dan sekeluarga.

“Masya-Allah, semoga dipermudahkan segala urusan semua di sana. Hanya doa mampu dikirimkan,” komen warganet.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Sajat Nafi Gila Glamour

Kita tak boleh halang mulut orang untuk bercakap atau mengata. Dari dulu lagi ‘makcik bawang’ akan tetap bercakap. Kehadiran saya dalam industri muzik adalah sekadar mewarnai industri hiburan, bukan gila glamour!

Hiburan Wed, 14 Dec 2022

Netizen Tanya Tips Dapat Suami Kacak, Ini Respons Lucu Maryam Durian Kimchi – “You Tanya Salah Orang…”

Sudah pasti ramai mengenali pempengaruh Maryam Younarae yang merupakan isteri kepada Nik Muhammad Ryzal Nik Ibrahim yang sering mencuit hati dengan gelagat dan telatah lucunya. Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian siaran langsung Maryam yang dimuat […]

Trending Thu, 26 Mar 2020
Trending Sun, 12 Jan 2020

Cedera Parah Disamun Jiran Dalam Lif

Seorang wanita cedera parah akibat ditikam 10 kali ketika disamun seorang jirannya, dalam kejadian dalam sebuah lif di Flat Taman Sri Damai, Jelutong, di sini. Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Soffian Santong, berkata […]

Eat Travel Fri, 7 Dec 2018
TECH Wed, 9 Jan 2019

Go Beast Mode on the New Lenovo Legion Y740 and Y540 Laptops

Bring your gaming experience to the next level.

Featured Fri, 13 Jan 2023

Kongsi Momen Kucup Ibu Buat Kali Terakhir, Chef Wan Luah Rasa Sebak – “Berat Sungguh Kaki Mahu Tinggalkan Emak…”

Cef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail, 66, atau Chef Wan berkongsi rasa sebak apabila terpaksa meninggalkan kubur ibunya, namun dalam masa yang sama tetap bersyukur kerana segala proses menguruskan jenazah berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. Perkara […]

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

‘Mula-Mula Takut…’- Jaja Iliyes Kongsi Pengalaman Berlakon Dengan Micheal Ang

Bintang semakin menyinar ini katanya teringin bawa watak perempuan psiko.

Events Wed, 5 Jun 2019