Drama By: Afiqah Azizan April 19, 2024 @ 12:13pm

Tonton Apa Hari Ni: ‘Kuih Muah’

Kesan daripada peristiwa yang tidak dijangka akan berlaku dalam kehidupan mampu mendorong seseorang itu untuk melakukan perkara yang mengejutkan juga. Itulah yang dilalui oleh Adam (Shukri Yahaya) dalam siri Tonton Original terbaharu yang berjudul ‘Kuih Muah.’

Adam merupakan seorang jejaka yang amat menyayangi kedua ibu bapanya. Keputusan ibu bapanya untuk bercerai adalah sebuah kejutan yang tidak diingini buat dirinya. Dia nekad untuk mengubah situasi ini.

Strategi Adam adalah untuk memberi fokus kepada perniagaan kuih keluarganya yang seperti hidup segan, mati tidak mahu. Adam percaya bahawa dengan memberi nafas baharu dan memajukan kembali perniagaan tersebut, ia juga boleh menyelamatkan rumah tangga ibu bapanya.

Dia telah berhenti daripada kerjaya hakikinya untuk memberi tumpuan sepenuhnya kepada perniagaan kuih tersebut. Hal ini tidak disenangi oleh tunangnya, Ruhana (Raden Zaharatul). Ruhana berasa kecewa dengan tindakan Adam.

Adam tetap tekad dengan caranya. Berbekalkan resipi dan tunjuk ajar oleh nenek (Kismah Johar), Adam mula mendalami seni pembuatan kuih. Namun, adat perniagaan, pasti ada persaingan.

Kyle (Muaz Zabir) yang merupakan rakan sekolah menengah Adam dan juga musuh tradisinya tiba-tiba muncul dengan perniagaan kuih-muih ‘hipster.’ Perkara ini membawa kepada pelbagai konflik.

Adakah Adam akan berjaya dengan misinya atau adakah ini permulaan untuk sebuah pengakhiran dalam kehidupannya?

Cerita Apa? ‘Kuih Muah’
Di Mana? Strim eksklusif HD di Tonton

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Mon, 27 Mar 2023
Drama Wed, 15 Feb 2023
Drama Mon, 20 Mar 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Melur Untuk Firdaus 2’

Menjaga kebahagiaan rumah tangga bukan senang.

Drama Wed, 24 Aug 2022
Drama Fri, 13 Jan 2023

Tampil Barisan Bakat Baharu, Bawah Blok Hiasi Slot Lestary TV3!

Drama bersiri Bawah Blok terbitan Tanah Beris Film Production hadir menghiasi slot Lestary TV3. Naskhah ini mengisahkan lima remaja yang tinggal di sebuah rumah flat kos rendah dan selalu menjadikan kawasan bawah blok kediaman sebagai tempat […]

Drama Thu, 21 Dec 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Hati Tercarik Luka’

Pengkhianatan pasti menyakitkan.

Drama Wed, 28 Jun 2023
Drama Thu, 18 May 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Bunga, Aku Tunggu’

Obsesi bukanlah perkara yang sihat.

Drama Tue, 21 Feb 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Kami Budak Band’

Bukan senang nak berjaya.