Acara By: tex_admin September 5, 2019 @ 5:14pm

Datuk AC Mizal dan Elly Mazlein Pikul Tugas Mencabar di ABPBH 32. Serasikah mereka?

Oleh Mohamad Amnan Ibrahim

Bahang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-32 makin terasa lebih-lebih lagi apabila pengumuman siapakah yang akan mengendalikan majlis itu sudah dibuat menerusi majlis pengumuman PraKemucak ABPBH32.

Tak lain dan tak bukan, pengacara popular, Datuk AC Mizal dipilih sebagai pengacara yang akan mengendalikan majlis gilang gemilang itu dan beliau bakal bergabung dengan pelakon dan penyanyi, Elly Mazlein.

Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman. Foto: NSTP/NUR ADIBAH AHMAD IZAM.

Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH, merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman, berkata pemilihan AC dan Elly sebagai pengendali acara bertepatan tema ABPBH kali ini.

“Masing-masing sudah membuktikan mereka mencipta kemasyhuran dengan meneroka pelbagai cabang seni, selain mencabar diri untuk terus bertahan dan relevan dalam industri hiburan yang penuh ranjau serta persaingan.

“Pengalaman dan kepakaran AC serta Elly dalam mengendalikan acara anugerah menjadi sandaran ABPBH 32 untuk terus mencipta sejarah, sekali gus kembali diperkatakan di media sosial,” katanya pada majlis berkenaan yang berlangsung di Balai Berita, semalam.

Yang turut hadir, Pengarang Hiburan BH merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Shamshul Azree Samshir dan Pengasas Alha Alfa Cosmetics, Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil atau Alha.

Pengacacara, Datuk AC Mizal bersama Elly Mazlein pada sidang media pengumuman PraKemuncak ABPBH 32, di Balai Berita NSTP. Foto: NSTP/AZIAH AZMEE.

Pengalaman AC dan Elly tentunya amat berharga untuk menjadikan ABPBH 32 trending di media sosial dan seterusnya mengekalkan status sebagai anugerah dihakimi peminat paling lama bertahan di Malaysia.

Selain itu, barisan penyampai trofi yang dipilih adalah daripada kalangan personaliti dan artis yang memiliki reputasi tersendiri dalam setiap bidang yang diceburi. Antaranya Datuk Alha, Ella, Zara Zya, Sharnaaz Ahmad, Tiz Zaqyah, Arslan Butt, Wany Hasrita dan Khai Bahar.

Selain mereka artis lain yang turut diberi amanah menjadi penyampai trofi adalah Mimi Lana, Fikry Ibrahim, Amy Mastura, Shuib Sepahtu, Azar Azmi, Azhan Rani, Noorkhiriah, Mustapha Kamal dan Aida Khaleeda.

Bagi acara karpet merah yang bakal disiarkan di TV9, gandingan Hefny Sahad dan Ain Edruce pastinya akan menceriakan penonton dengan temubual bersama artis-artis yang hadir pada malam tersebut.

Pemenang untuk Bintang Paling Popular ABPBH 32 akan dipilih daripada kalangan calon Top 5 tempatan yang memperolehi undian tertinggi membabitkan 13 kategori tidak termasuk kategori baharu iaitu Artis Korea Popular dan Artis Indonesia Popular.

13 kategori yang akan dipertandingkan ialah Artis Baharu Lelaki Popular, Artis Baharu Wanita Popular, Pelakon Filem Lelaki Popular, Pelakon Filem Wanita Popular, Pelakon TV Lelaki Popular Alha Alfa, Pelakon Wanita TV Popular Alha Alfa, Penyanyi Lelaki Popular DuitNow, Penyanyi Wanita Popular DuitNow, Artis Kolaborasi /Duo/Berkumpulan Popular, Artis Komedi Popular, Artis Versatil Popular, Pengacara TV Popular dan Penyampai Radio Popular.

Bagi kategori Online pula terdiri daripada Artis Sensasi Popular, Gandingan Serasi Drama Popular, Gandingan Serasi Filem Popular, Watak Antagonis Popular dan Lagu Paling Boom.

Usahawan, Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil melancarkan produk terbaharu Bonderless Base Makeup Set Alha Alfa selepas sidang media pengumuman PraKemuncak ABPBH 32, di Balai Berita NSTP. Foto: NSTP/AZIAH AZMEE.

Sementara itu pada cara sama, Datuk Alha turut melancarkan set terbaharu Alha Alfa Cosmetics yang dinamakan Borderless sempena tema ABPBH 32 iaitu Melangkauai Sempadan.

ABPBH 32 yang juga mendapat sokongan Alha Alfa Cosmetics selaku penaja utama dan DuitNow sebagai penaja bersama bakal disiarkan secara langsung menerusi TV3 pada 22 September ini.

Jangan lupa teruskan undian untuk artis pilihan anda menerusi www.abpbh.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 14 Dec 2019
Featured Tue, 16 Mar 2021
Featured Mon, 3 Sep 2018

Daripada Autisme Kepada Genius, Individu Ini Buktikan Autisme Bukan Satu Kekurangan

Pengidap autisme, Dr. Temple Grandin buktikan bahawa perbezaan bukan bermakna kekurangan.

Featured Wed, 13 Nov 2019
Acara Thu, 15 Mar 2018

Jumpa Selebriti & Menangi Hadiah Menarik Di Lifestyle Booth Gegaria Fest Ipoh. Kome Jangan Tak Datang Ye!

Orang Ipoh semua! Anda mesti dah pernah dengar tentang Gegaria Fest kan? Sebelum ni, acara yang meriah dan mendapat sambutan menggalakkan ni pernah diadakan di Shah Alam, Johor Baru dan Kuantan. Ramai gila orang datang!

Featured Wed, 29 Aug 2018

Kini Ada Seorang Lagi Putera Kacak Yang Digilai Wanita, William & Harry Boleh Ke Tepi!

Nampaknya ada potensi untuk mencuri hati gadis-gadis dunia!

familuv Wed, 1 Apr 2020
familuv Mon, 27 Aug 2018

Lidah Bayi Anda Ada Kesan Kotoran Putih? Ikuti Cara-Cara Pembersihan Ini

Ia mesti dibersihkan, supaya bakteria tak membiak!

| Live TV