Acara By: tex_admin September 5, 2019 @ 5:14pm

Datuk AC Mizal dan Elly Mazlein Pikul Tugas Mencabar di ABPBH 32. Serasikah mereka?

Oleh Mohamad Amnan Ibrahim

Bahang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-32 makin terasa lebih-lebih lagi apabila pengumuman siapakah yang akan mengendalikan majlis itu sudah dibuat menerusi majlis pengumuman PraKemucak ABPBH32.

Tak lain dan tak bukan, pengacara popular, Datuk AC Mizal dipilih sebagai pengacara yang akan mengendalikan majlis gilang gemilang itu dan beliau bakal bergabung dengan pelakon dan penyanyi, Elly Mazlein.

Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman. Foto: NSTP/NUR ADIBAH AHMAD IZAM.

Pengarang Eksekutif, Komersial dan Ehwal Semasa BH, merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman, berkata pemilihan AC dan Elly sebagai pengendali acara bertepatan tema ABPBH kali ini.

“Masing-masing sudah membuktikan mereka mencipta kemasyhuran dengan meneroka pelbagai cabang seni, selain mencabar diri untuk terus bertahan dan relevan dalam industri hiburan yang penuh ranjau serta persaingan.

“Pengalaman dan kepakaran AC serta Elly dalam mengendalikan acara anugerah menjadi sandaran ABPBH 32 untuk terus mencipta sejarah, sekali gus kembali diperkatakan di media sosial,” katanya pada majlis berkenaan yang berlangsung di Balai Berita, semalam.

Yang turut hadir, Pengarang Hiburan BH merangkap Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Shamshul Azree Samshir dan Pengasas Alha Alfa Cosmetics, Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil atau Alha.

Pengacacara, Datuk AC Mizal bersama Elly Mazlein pada sidang media pengumuman PraKemuncak ABPBH 32, di Balai Berita NSTP. Foto: NSTP/AZIAH AZMEE.

Pengalaman AC dan Elly tentunya amat berharga untuk menjadikan ABPBH 32 trending di media sosial dan seterusnya mengekalkan status sebagai anugerah dihakimi peminat paling lama bertahan di Malaysia.

Selain itu, barisan penyampai trofi yang dipilih adalah daripada kalangan personaliti dan artis yang memiliki reputasi tersendiri dalam setiap bidang yang diceburi. Antaranya Datuk Alha, Ella, Zara Zya, Sharnaaz Ahmad, Tiz Zaqyah, Arslan Butt, Wany Hasrita dan Khai Bahar.

Selain mereka artis lain yang turut diberi amanah menjadi penyampai trofi adalah Mimi Lana, Fikry Ibrahim, Amy Mastura, Shuib Sepahtu, Azar Azmi, Azhan Rani, Noorkhiriah, Mustapha Kamal dan Aida Khaleeda.

Bagi acara karpet merah yang bakal disiarkan di TV9, gandingan Hefny Sahad dan Ain Edruce pastinya akan menceriakan penonton dengan temubual bersama artis-artis yang hadir pada malam tersebut.

Pemenang untuk Bintang Paling Popular ABPBH 32 akan dipilih daripada kalangan calon Top 5 tempatan yang memperolehi undian tertinggi membabitkan 13 kategori tidak termasuk kategori baharu iaitu Artis Korea Popular dan Artis Indonesia Popular.

13 kategori yang akan dipertandingkan ialah Artis Baharu Lelaki Popular, Artis Baharu Wanita Popular, Pelakon Filem Lelaki Popular, Pelakon Filem Wanita Popular, Pelakon TV Lelaki Popular Alha Alfa, Pelakon Wanita TV Popular Alha Alfa, Penyanyi Lelaki Popular DuitNow, Penyanyi Wanita Popular DuitNow, Artis Kolaborasi /Duo/Berkumpulan Popular, Artis Komedi Popular, Artis Versatil Popular, Pengacara TV Popular dan Penyampai Radio Popular.

Bagi kategori Online pula terdiri daripada Artis Sensasi Popular, Gandingan Serasi Drama Popular, Gandingan Serasi Filem Popular, Watak Antagonis Popular dan Lagu Paling Boom.

Usahawan, Datuk Abdul Al Halim Mohd Al Fadzil melancarkan produk terbaharu Bonderless Base Makeup Set Alha Alfa selepas sidang media pengumuman PraKemuncak ABPBH 32, di Balai Berita NSTP. Foto: NSTP/AZIAH AZMEE.

Sementara itu pada cara sama, Datuk Alha turut melancarkan set terbaharu Alha Alfa Cosmetics yang dinamakan Borderless sempena tema ABPBH 32 iaitu Melangkauai Sempadan.

ABPBH 32 yang juga mendapat sokongan Alha Alfa Cosmetics selaku penaja utama dan DuitNow sebagai penaja bersama bakal disiarkan secara langsung menerusi TV3 pada 22 September ini.

Jangan lupa teruskan undian untuk artis pilihan anda menerusi www.abpbh.com.my.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 8 Aug 2019
Featured Thu, 3 May 2018

3 Bahasa Asing Ini Boleh Menjanjikan Peluang Pekerjaan Yang Luas Untuk Anak Anda Kelak

Nanti senanglah nak berkomunikasi atau mencari kerja di syarikat-syarikat antarabangsa.

Featured Fri, 23 Nov 2018

3 Cara Untuk Menggayakan Skinny Jeans Macam Cindy Crawford

Kalau nak nampak menarik, ikuti tips ini.

Featured Tue, 31 Jul 2018

Kesan Radiasi Telefon Pintar Boleh Buat Remaja Jadi Pelupa

Pendedahan terhadap radiasi daripada telefon pintar selama setahun sudah cukup untuk memberi kesan buruk kepada bahagian otak.

Featured Fri, 14 Feb 2020

Isteri pun boleh jadi sehangat model Victoria’s Secret kalau suami lakukan ini…

Apabila isteri atau teman wanita merajuk, kebanyakan lelaki lazimnya tidak berusaha untuk memujuk, malah ada yang buat tidak endah. Walaupun tidak semua lelaki sebegitu, kebanyakannya memang sebegitu! Walhal wanita yang dikatakan makhluk Tuhan paling kompleks […]

Eat Travel Thu, 13 Dec 2018

Asyik Berangan Untuk Memiliki Kediaman Mewah Di Tepi Pantai? Ini Lokasi Ideal Untuk Anda!

Logde mewah ini dilengkapi sebuah bilik yang menghadap terus ke pantai.

Featured Mon, 6 Aug 2018

Ubat Gigi Penyebab Diabetes. Betul Ke?

Titanium dioksida bahan penyebab diabetes jenis kedua.

Featured Mon, 30 Jul 2018
Featured Tue, 14 Apr 2020
Featured Tue, 21 Aug 2018

Beli Sekeping Pizza Dari Mesin Layan Diri Sahaja. Maju Betul Negara Jepun!

Penghasilan pizza mesin ini hanya mengambil masa 5 minit sahaja!

| Live TV