Hiburan By: Del14 December 26, 2019 @ 8:38pm

28 Hari, 28 Juta! Ejen Ali The Movie Lakar Sejarah Dan Kini Bakal Ditayangkan Di Indonesia

Susulan kejayaan filem Ejen Ali The Movie yang berjaya mencapai kutipan 28 juta ringgit  semenjak ditayangkan di Malaysia, dan juga di negara-negara jiran seperti Singapura dan Brunei, filem cetera animasi ketiga terbitan Malaysia ini mengorak langkah apabila melebarkan sayap bagi tayangan di Indonesia pula.

Sewaktu sidang media dan tayangan perdana filem Ejen Ali The Movie yang diadakan di CGV, pusat membeli-belah Grand Indonesia, Jakarta hari ini, rakan media, rakan-rakan perniagaan dan peminat-peminat bertuah disajikan dengan tayangan khas awal filem tersebut sebelum ia bakal ditayangkan ke 100 buah pawagam seluruh Indonesia bermula 1 Januari, 2020 akan datang.

Filem cetera animasi tempatan yang diterbitkan oleh Primeworks Studios dan Wau Animation ini diilhamkan dari siri televisyen animasi Ejen Ali, yang sehingga kini telah merangkul beberapa anugerah sejak ditayangkan pada 2016 di lebih 50 negara!

Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Datuk Ahmad Izham Omar sewaktu ditemui di malam tayangan perdana tersebut berkata, pihaknya berasa teruja apabila Ejen Ali menjadi filem animasi pertama terbitan Primeworks Studios yang berjaya menembusi pasaran filem animasi Indonesia. 

“Permulaan yang baik buat kami untuk tahun 2020.  Seperti mendapat hadiah tahun baru apabila filem ini dapat diperluaskan di pasaran serantau dengan menjadi filem animasi pertama terbitan Primeworks Studios yang berjaya menembusi pasaran filem animasi Indonesia. 

“Kami berharap gelombang fenomena Ejen Ali akan berterusan hingga ke Indonesia kerana naskah yang dihasilkan oleh Usamah dan ahli ‘Wauriors’ ini mempunyai nilai sinematik yang sangat tinggi selain terbukti berjaya menambat hati ramai penonton termasuklah peminat dan pencinta filem di Indonesia dan kami berbangga untuk berkongsi naskah ini dengan mereka,” katanya.

Dalam pada itu, Ketua Pegawai Eksekutif Wau Animation , Usamah Zaid Yasin berharap peminat-peminat Ejen Ali di Indonesia akan membanjiri pawagam sempena dengan musim cuti persekolahan nanti dan seterusnya menembusi pasaran filem ‘box office’ di Indonesia. 

“Sokongan padu peminat-peminat Ejen Ali di Indonesia dari mula sememangnya tidak dapat disangkal lagi.  Kami bersyukur dan amat berterima kasih dengan permintaan yang tidak putus dari peminat Ejen Ali untuk menayangkan filem Ejen Ali The Movie di sini. 

“Harapan kami agar semua peminat Ejen Ali di Indonesia akan membanjiri pawagam pada cuti sekolah nanti dan misi kami untuk menembusi pasaran ‘box office’ di Indonesia bakal tercapai,” katanya. 

Menurut Pak Rajesh K. Jagtani, CEO PT Spectrum, dia menyasarkan kutipan jualan di Indonesia bakal melebihi kutipan di Malaysia memandangkan mereka mempunyai penduduk yang lebih ramai, tambahan pula filem cetera animasi ini bakal ditayangkan di 100 layar bioskop di negara tersebut. 

Ejen Ali The Movie berkisar mengenai Ali yang berusia 12 tahun, direkrut menjadi perisik di Meta Advance Tactical Agency (MATA) yang berperanan melindungi kota futuristik Cyberaya daripada ancaman luar. 

Konflik mula timbul apabila Ali menyedari dia bukan lah satu-satunya ejen yang boleh mengawal gajet istimewa Infinity Retinal Intelligence System atau IRIS. Ekoran daripada itu, Ali mula mempersoalkan peranan dan kedudukannya sebagai ejen istimewa MATA.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Fri, 22 Mar 2019

#xtraGiveaway: Catch Disney On Ice Mickey’s Super Celebration Swirling into Town!

If you’re lucky you can win free tickets to the show!

Events Thu, 10 Jan 2019

Singapore’s Iconic Comedian Kumar to Tour Malaysia!

The multi-talented queen will be visiting multiple cities and towns across Malaysia.

Contest Mon, 26 Aug 2019

xtra好康头 | 送你林子祥《开心演唱会2019》云顶站入门票

xtra好康头 送你林子祥《开心演唱会2019》云顶站入门票,让他用微笑征服你的心,见识不一样的林子祥。

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

BTS DROPPED DETAILS ON UPCOMING CONCEPT FOR THEIR NEXT ALBUM

BTS drop the bomb on the concept of their upcoming album! And we absolutely can’t wait to purchase it.

Hiburan Sat, 15 Jun 2019

Syatilla Suka Suami Gemuk?

Kenapa agaknya Tilla tak nak tengok Sam kurus?

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Bantu Bayi Ekzema, Terima Kasih Nedim

Terima kasih Nedim dan Nora Danish sebab sudi membantu kami. Semoga Allah luaskan rezeki anda sekeluarga. Alhamdulillah, terima kasih Nedim dan Nora Danish!

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Giliran Anak Ketiga Kris Dayanti Pula Jadi Penyanyi…

Soundtrack berjudul ‘Sahabat Tersayang’ ini bakal membuatkan pendengar jatuh cinta dengan suara puteri kesayangan diva nombor satu Indonesia ini.

Hiburan Fri, 16 Nov 2018

Eizlan Yusuf Sebak Ingat Pesanan Anak

Eizlan turut berharap anak-anaknya bakal mengikut jejak langkahnya sebagai sukarelawan malah mungkin lebih jauh apabila dewasa kelak.

| Live TV