Events By: SGMS Fas March 17, 2018 @ 3:09am

‘Aku Cinta Pada Mu” – Park Bo-Gum

Demam artis Korea nampak gayanya belum ada penghujung. Rata-rata netizen yang gila KPop mahu pun drama-drama Korea pasti tidak melepaskan peluang bertemu setiap artis negara itu yang berkunjung ke Malaysia.

Terbukti daripada beberapa acara yang melibatkan selebriti popular Korea Selatan sering mendapat sambutan hangat.

Terbaharu, kehadiran kali kedua pelakon Korea Selatan, Park Bo-Gum, 24,  di pusat membeli-belah terkemuka Pavilion KL bagi menyempurnakan pelancaran telefon pintar terbaharu Samsung Galaxy S9 dan S9+ baru-baru ini masih mendapat perhatian hebat dan hangat diperkatakan.

Ribuan peminat hadir di Pavilion KL baru-baru ini.

Lebih daripada 4,000 peminat yang hadir  bukan sahaja mahu melihat keistimewaan telefon pintar berkenaan tetapi rasanya lebih kepada melihat Park Bo-Gum.  Mereka sanggup hadir sewal jam 9 pagi walau pun mengetahui artis pujaan itu  akan muncul lewat petang. Ini sudah tentu untuk mendapatkan tempat duduk paling hampir kan!

Dan bayangkan hanya tiga perkataan, “Aku Cinta Pada Mu” sudah cukup membuat netizen bersorak ‘gila’ bagaikan melihat sebuah konsert gayanya apabila Park Bo-Gum hadir di pentas kira-kira jam 7.20 petang.

Begitu hebatnya penangan pelakon ‘Love In The Moonlight’ ini apatah lagi apabila Park Bo-Gum sudah bijak mengambil hati peminatnya dengan bertutur dalam bahasa ibunda kita.

“Hi Malaysia! Apa khabar,  saya Park Bo Gum? Saya rindu pada mu” katanya sebutir- sebutir di tengah lautan peminat yang menjerit-jerit.

Park Bo-Gum memulakan karier lakonannya  pada tahun 2011 malah graduan Sarjana Muda Teater Muzikal ini merupakan artis pertama Korea  Selatan yang disenaraikan oleh Forbes menduduki tangga teratas  ‘Korea Power Celebrity”.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 22 Sep 2021
Hiburan Sat, 14 Sep 2019

Tiada Lagi Cinta, Adele Umum Bakal Cerai

Adele antara selebriti yang tidak gemar berkongsi kisah peribadinya dengan masyarakat.

Featured Sat, 26 Mar 2022
Hiburan Mon, 18 Mar 2019

Selesa Bertiga, Forteen Belum Terfikir Cari Pengganti Izzue Islam

Forteen juga baru sahaja tampil dengan single terbaharu berjudul Diam Saja yang mana liriknya ditulis sendiri oleh mereka.

Hiburan Mon, 17 Jun 2019
Hiburan Wed, 27 Nov 2019

| Live TV