Hiburan By: Salma Syahbuddin April 15, 2019 @ 3:01pm

“Beria Nau Nak Nangis” – Azhan Rani Sebenarnya Dah Tahu Cerita?

Siapa sangka wataknya dalam drama bersiri Nur 2 begitu dibenci, namun melihat kepada wataknya sebagai seorang ayah yang cacat begitu meninggalkan kesan yang begitu mendalam terhadap penonton.

Restu Ayah yang disiarkan di slot Cerekarama baru-baru ini nampaknya mendapat feedback positif dari penonton. Tak percaya jom kita tengok!

 

 
 
 
View this post on Instagram

sebab aku dah tau cerita takde la aku beria nau nak sedih.. tapi scroll dm kat ig tadi ini antara respond yang aku dapat.. macam ni sekali rupanya ya.. Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar.. hilang penat kerja kalau macam ni hasil dia.. semoga keinsafan ini sampai ke lubuk hati buat yang bergelar seorang anak.. ayah dan ibu hanyalah pinjaman Allah SWT.. bukan milik kita yang kekal.. aku sendiri tak dapat luahkan dengan kata2 macam mana saat menerima pemergian arwah abah dulu.. tak pernah hilang rasa rindu sampai hari ni. kita tak akan punya cukup masa untuk berbakti pada mereka.. [email protected] masih ada usah sia2kan peluang untuk syurgamu bahagia.. semoga anak2 ini menjadi anak yang soleh nanti.. amin.. sekarang aku tengok video ni aku yang nak teriak.. tq atas feedback.. maaf mana yang tak sempat saya balas.. isnin depan jangan lupa #jomkecamayahaji #jomkecamamirul #nur2 @tv3malaysia

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

 
 

 
 
 
View this post on Instagram

masih ada yang tak move on dengan telemovie cerekarama @tv3malaysia semalam.. terlalu banyak feedback..ramai yang berkongsi video suasana di rumah semalam masa tayangan dan ramai juga yang masih repeat tengok melalui rakaman pvr dan internet sampai waktu ni.. ada juga yang berkongsi kisah sendiri pada aku pengalaman menjaga orang tua yang ditimpa musibah sebegini.. malah ada yang merindukan orang tua yang terlebih dahulu pergi menemui ilahi.. percayalah aku sendiri tak cukup kuat membaca semua kisah korang kerana pengalaman sendiri dan juga kisah korang lebih real dari kisah cereka yang kami buat ini.. namun terima kasih kerana berkongsi cerita .. #restuayah barangkali tidaklah sesempurna mana namun apa yang lebih penting aku harapkan kisah ini mampu menjentik hati kita sama2 menghargai orang tua kita.. betapalah indahnya andai ada airmata keinsafan kita gugur mengenangkan pengorbanan mereka daripada gugur kerana hal2 dunia juga nafsu yang melekakan.. sekali lagi maaf mana yang tak sempat aku baca dan reply.. sayangi dan hargailah syurga korang semua❤️?

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Sampai macam tu sekali feedback peminat cilik abang Azhan kita ni kan?
 
Apapun, Azhan Rani menjelaskan sebagai seorang pelakon dia perlu lakukan yang terbaik dalam memberi pengajaran kepada penonton melalui lakonannya. 
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

Tahniah! Muaz Teruja Bakal Dapat Anak Kedua

Penyampai radio Kool FM, Muaz mengaku teruja kerana bakal menyambut kehadiran cahaya mata kedua tidak lama lagi. Muaz atau nama sebenarnya Muazanazzudin Mohamed memaklumkan isterinya, Ediana Aziz bakal melahirkan sekitar Mac 2019. “ Sudah tentu […]

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

沸腾了!全场歌迷与Sean Kingston高唱《Beautiful Girls》

「流行小天王」Sean Kingston 现身大马舞台!纵使11点20分才出场,可是现场歌迷却是越夜越high,跟著Sean Kingston高声大唱大跳,现场气氛嗨翻天!

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Little Miss Khan Mohon Maaf!

Menurut Amira sendiri beliau memohon maaf menerusi akaun instagram nya berhubung rakaman video tersebut. Menurut Amira, apa yang diucapkan nya itu sama sekali tidak disengajakan. Dan, baginya bukan niat untuk mencetuskan kemarahan mana-mana pihak

Hiburan Tue, 3 Sep 2019
Hiburan Fri, 4 Jan 2019

陈奕迅0112来马!音乐纪录片《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》大马首映

2019新年伊始,陈奕迅铁定于1月12日带着全新专辑《L.O.V.E.》来马宣传并与粉丝见面;与此同时,音乐纪录片《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》也将于同日,首次在大马放映!

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Mengaku Penakut Tapi Demi Watak, Aprena Sanggup!

Pelakon berusia 25 tahun ini sedang menjalani penggambaran filem komedi seram, Jodoh Syaitan terbitan sulung DA Motion Media.

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Kenapa Nadia Brian Panik Di Set Blok 404?

Saya tiba-tiba jadi panik untuk babak pisau yang digantung keliling tab itu,rasa takut pula kalau pisau itu jatuh atas saya. Uish…seram tu!

Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Tahniah! Tauke Bakal Terima ‘Orang Baru’

Tauke memaklumkan isterinya kini hamil empat bulan dan meminta agar peminat di luar sana mendoakan agar proses kehamilan isterinya berjalan lancar. Semoga semuanya lancar ya… Amin!

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

Kami Masih Dalam Mood Honeymoon, Siti Saleha Jawab Soal Zuriat

“Soal zuriat pastinya setiap pasangan mengimpikan untuk ada anak tetapi kami masih lagi dalam fasa honeymoon. Masih lagi enjoy kehidupan berdua”.

| Live TV