Hiburan By: SGMS Faida May 27, 2019 @ 1:52pm

Diserang Mild Stroke, Doakan A Galak…

Produser filem, Datuk Yusof Haslam memberitahu rakan baiknya yang juga pelakon A Galak, 78, disahkan mengalami ‘mild stroke’.

A Galak atau nama sebenarnya Zakaria Ahmad sudah tiga hari menerima rawatan lanjut di Hospital Kuala Lumpur sejak Jumaat lalu.

Yusof berkata, A Galak menghubunginya sekitar jam 3 pagi pada Jumaat lalu dan pada hari yang sama dia memandu sendirian ke pejabat Skop Productions dalam keadaan tidak bermaya.

“Staf di Skop Productions yang melihat keadaannya ketika itu terus membawa dia ke klinik berdekatan untuk diperiksa dan kemudiannya terus dihantar ke hospital,” katanya.

Selepas beberapa hari dirawat di HKL, kesihatan pelakon itu semakin pulih tetapi doktor menasihati supaya tidak banyak bercakap.

Doktor mendakwa, serangan ‘mild stroke’ itu disebabkan A Galak terlupa makan ubat kolestrol seperti biasa dan difahamkan sudah dua minggu sejak awal Ramadan, dia tidak mengambil ubat itu.

“Walaupun mengalami serangan ringan tetapi untuk pulih seperti biasa akan mengambil masa beberapa bulan,” katanya.

Yusof turut memberitahu syarikatnya akan menanggung kos rawatan sepenuhnya pelakon yang sangat dikenali dengan jolokan Sarjan Misai dalam drama rantaian kepolisian Gerak Khas itu.

Oleh: Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Jan 2020
Hiburan Fri, 12 Apr 2019
Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Betul Ke Zul Ariffin Jatuh Cinta Dengan Azira Syafinaz ?

Wah! Nak tau sweet ke tak Zul dan Azura Syafinaz, kenalah baca artikel ni okay!

Kes Mahkamah Thu, 4 Apr 2024
Hiburan Thu, 6 Apr 2023

[VIDEO] Dafi Buat Dance Cover Undang Pelbagai Komen Netizen-“Macam Kwang Soo Menari….”

Penyanyi Dafi berkongsi sebuah video dance cover sebuah lagu remix di di akaun TikTok miliknya. @dafiismailsabri Another dance cover, ye tau lidah dengan muka kemut tu… terima seadanya dulu k…next video kita kawal peng-ULAR- an […]

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Hiburan Wed, 15 May 2019

Dulu Playboy, Amir Hasan Mengaku Dah Insaf

Wow, betul power ni ada 13 bekas teman wanita.