Featured By: Fatin Nurain August 1, 2022 @ 9:30pm

Fahrin Ahmad Mahu Bakat Pelakon Berpengalaman Diketengahkan

Pelakon Fahrin Ahmad, tampil memberi pendapat pelakon berpengalaman sepertinya juga perlu diketengahkan oleh stesen televisyen (TV).

Menurut Fahrin, penampilan menerusi drama TV tidak seharusnya diperkecilkan dan dia percaya pelakon matang sepertinya masih mempunyai pengikut.

“Saya sudah lama beri pendapat perlu ada drama menampilkan barisan pelakon lebih matang.

“Sebabnya sekarang ini saya tengok ‘trend’ lebih terarah kepada anak-anak muda. Boleh lihat bakat muda menjayakan watak lebih matang dan seumpamanya,” katanya.

Memetik laporan Berita Harian, Fahrin menyifatkan inisiatif drama Selamanya Suri Cinta yang menampilkan beberapa barisan pelakon matang seperti Siti Nordiana, Farahdhiya dan Sam Visa perlu disokong.

“Jadi, inisiatif menghasilkan drama seperti Selamanya Suri Cinta yang menampilkan pelakon matang seperti saya, Siti Nordiana, Farahdhiya dan Sham Visa sepatutnya disokong.

“Saya percaya pada zaman platform Over-The-Top (OTT), drama seperti ini tetap ada penonton. Ramai penonton berusia yang mahukan drama dibintangi pelakon berpengalaman,” katanya.

Sementara itu, pelakon popular itu turut luahkan rasa gembira selepas menerima sambutan positif menerusi drama 20 episod terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd itu.

Namun, ramai peminatnya meluahkan rasa kurang selesa melihat Fahrin menjayakan watak antagonis menerusi drama tersebut biarpun pelakon itu mengakui agak kekok untuk membawa watak itu.

“Saya membawakan watak antagonis, suami yang jahat. Saya cuba menjayakan dengan sebaik-baiknya walaupun ada yang memberi maklum balas nampak kelakar membawakan watak jahat.

“Saya mencuba memberi sisi lakonan terbaik dan harap boleh diterima. Alhamdulillah, ada juga yang boleh melihat sisi lain dalam lakonan saya,” katanya.

Selain itu, Fahrin juga sempat menyatakan dirinya kurang membawa watak antagonis kerana pernah dilarang oleh segelintir pihak untuk tidak melakonkan watak berkenaan.

“Sebelum ini, saya pernah menjayakan watak antagonis, tetapi terima maklum balas makcik-makcik meminta saya tidak melakonkan watak sedemikian.

“Jadi, saya bukanlah memilih watak dan sentiasa terbuka mencuba watak berbeza. Tetapi, saya selalu diberikan watak lain, bukan antagonis,” katanya.

Orang ramai boleh saksikan drama Selamanya Suri Cinta, setiap Khamis dan Jumaat, jam 9.30 malam di TV9 atau atau strim secara langsung di www.tonton.com.my.

Sumber: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 2 Jul 2019

Pemandu Lori Maut Di Kawasan Perindustrian Mengkibol Kluang

Kecederaan agak parah di bahagian muka dan kepala serta disahkan meninggal dunia di tempat kejadian

Hiburan Fri, 2 Aug 2019
Trending Tue, 23 Jul 2019

40 Unit Gula-Gula ‘Berasap’ Ghost Smoke DiRampas

Gula-gula ‘Ghost Smoke’ yang mengeluarkan asap seakan-akan rokok apabila disedut.

Trending Tue, 24 Mar 2020

Eina Azman Berang Dituduh Pentingkan Diri Borong Enam Troli Barang

Pelakon jelita Datin Paduka Eina Azman bertindak “menyelar” tindakan seorang pengguna Instagram yang mendakwa dirinya mementingkan diri kerana berbelanja besar semasa tempoh Kawalan Pergerakan ketika ini.  Menurut Eina,25, dia tidak menafikan dakwaan yang mengatakan dirinya

Hiburan Mon, 8 Oct 2018

Fathia Latiff Tak Setuju Wany Hasrita Menang Artis Paling Popular?

Suara pun macam katak ada hati nak menang nampak sangat RASUAH. FACE THE REALITY LISTEN TO HER SONG CAREFULLY!

Hiburan Sun, 25 Aug 2019

Wow…Melly Goeslaw Jadi Tokey ‘Ole-Ole’ Pula!

Semoga dapat sambutan dari orang ramai di Bali!

Hiburan Mon, 9 Jul 2018

Yana Samsudin Tuntut Pereka Fesyen Terkenal Bayar Hutang!

Pada mulanya saya tak mahu panjang isu ini. Saya tak hadap pun duit itu daripadanya…tetapi ya lah, hutang tetap hutang. Benda itu kena buatkan?

| Live TV