Hiburan By: Padin September 23, 2022 @ 8:48pm

Fit For Action: Rupa Paras Menawan Bukan Kayu Pengukur, Aidil Menyerlah Dengan Bakat!

Tidak memiliki rupa paras yang menawan, bukanlah penghalang buat anak muda kelahiran negeri di bawah bayu itu untuk membuktikan bakatnya. Aidil (Aidil Afizin) tidak takut untuk mencuba watak-watak yang mencabar dan pelbagai genre.

Minat Aidil dalam lakonan bermula pada waktu kecil ketika menonton filem, Aidil mempunyai perasaan ingin tahu bagaimana pembuatan sesebuah filem dibuat dan bagaimana seorang pelakon beraksi di depan kamera.

Minat kepada berlakon sudah ada namun dia tercari-cari cara untuk mendapat peluang beraksi. Sejurus melihat uji bakat dan menyertai uji bakat Fit For Action, Aidil bertekad untuk melakukan yang terbaik ketika uji bakat dan dia akhirnya dipilih. Selepas menyertai Fit For Action tuah Aidil masih melayakkan diri ke pusingan seterusnya.

Menjadikan pelakon Amerul Affendi sebagai idolanya, menurut Aidil, “Saya amat minat dengan Amerul Affendi kerana dia seorang pelakon yang versatil. Beliau tidak mementingkan rupa paras ketika berlakon dan mampu memberi lakonan yang hebat tanpa mengira genre. Walaupun begitu, saya tidak mahu menjadi Amerul Affendi kedua. Saya ingin menerapkan teknik dan cara lakonan yang diubah kepada cara saya.”

Tambahan pula, Aidil mengakui masih baharu dalam industri ini, tetapi dia percaya yang dia mampu berlakon pelbagai watak dan setanding Amerul Affendi dalam beberapa tahun yang akan datang.

Saksikan perjalanan lakonan Aidil dalam Fit For Action dalam menjadi seorang bintang lakonan yang hebat. Program realiti terbaharu TV3, Fit For Action berkonsepkan cabar lakon-layar dan fizikal antara 12 peserta dalam mencari pelapis pelakon lelaki dan pelakon wanita yang dinilai melalui ketahanan ujian fizikal dan mental juga penghayatan watak serta penghafalan skrip.

Gunakan tanda pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. Untuk mendapatkan info terkini tentang program TV3 layari laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 14 May 2018

Persiapan Menyambut Ramadhan Nabil Tahun Ini Luar Biasa!

Jadi, saya bertanggungjawab sepenuhnya kerana sudah berjanji. Saya anggap ini sebagai saham akhirat…Syabas Nabil!

Kisah Viral Wed, 6 Apr 2022

Dituduh Mencuri, Gadis Ini Bertindak Dedah Bekas Majikan Buat Aksi Lucah Di….

Gadis bertindak mendedahkan kisah sebenar bekas majikannya!

Trending Sat, 28 Jul 2018

五色棺材葬五种人,你知道棺材的颜色代表什么吗?

起棺材估计大家脑海中都会想起黑色的棺材,而黑色的棺材确实也是最常见的,那么有黑就有白,其实与之对应的还有白棺材和红棺材。那么棺材为什么还有五种颜色呢?

Featured Thu, 20 May 2021

Tak Dapat Tidur Malam Lihat Video Kanak-Kanak Diseksa, Vivy Yusof Kutip Lebih RM1 Juta Dana Buat Rakyat Palestin

Usahawan dan pengasas jenama Fashion Valet dan Duck Scarves, Datin Vivy Yusof mengakui beliau amat tersentuh dengan penderitaan rakyat Palestin. Menurut Vivy lagi, sebagai seorang ibu dia tidak sanggup melihat kanak-kanak di sana saban hari

Trending Tue, 27 Jul 2021

Berjaya Turun 20 KG Selepas Lahirkan Anak Kedua, Siti Nurhaliza Target Nak Hilangkan Lagi 10 KG

Penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20 kilogram (kg) selepas selamat melahirkan anak keduanya, Muhammad Afwa pada 19 April lalu. Kini, Siti meletakkan sasaran untuk menurunkan lagi 10 kg untuk

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

“Jangan Ada Anak Dara, Janda Pi DM Ajak Wrestling Pulak…” – Ika Nabella Kongsi Rahsia Kebahagiaan Rumah Tangga

Comel je pasangan suami isteri ni. Semoga terus bahagia sehingga Jannah, Insya Allah.

Featured Wed, 3 Aug 2022

Penuh Tin Atas Jalan Raya! Akibat Lori Sardin Terbalik, Trafik Sesak Lebih 3KM

Alahai, jenuh nak bersihkan jalan tu 😌 Harapnya tiada yang tercedera. Tapi… ada yang cakap tinggal bawa roti je tu 👀

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

| Live TV