Hiburan By: Padin September 23, 2022 @ 8:48pm

Fit For Action: Rupa Paras Menawan Bukan Kayu Pengukur, Aidil Menyerlah Dengan Bakat!

Tidak memiliki rupa paras yang menawan, bukanlah penghalang buat anak muda kelahiran negeri di bawah bayu itu untuk membuktikan bakatnya. Aidil (Aidil Afizin) tidak takut untuk mencuba watak-watak yang mencabar dan pelbagai genre.

Minat Aidil dalam lakonan bermula pada waktu kecil ketika menonton filem, Aidil mempunyai perasaan ingin tahu bagaimana pembuatan sesebuah filem dibuat dan bagaimana seorang pelakon beraksi di depan kamera.

Minat kepada berlakon sudah ada namun dia tercari-cari cara untuk mendapat peluang beraksi. Sejurus melihat uji bakat dan menyertai uji bakat Fit For Action, Aidil bertekad untuk melakukan yang terbaik ketika uji bakat dan dia akhirnya dipilih. Selepas menyertai Fit For Action tuah Aidil masih melayakkan diri ke pusingan seterusnya.

Menjadikan pelakon Amerul Affendi sebagai idolanya, menurut Aidil, “Saya amat minat dengan Amerul Affendi kerana dia seorang pelakon yang versatil. Beliau tidak mementingkan rupa paras ketika berlakon dan mampu memberi lakonan yang hebat tanpa mengira genre. Walaupun begitu, saya tidak mahu menjadi Amerul Affendi kedua. Saya ingin menerapkan teknik dan cara lakonan yang diubah kepada cara saya.”

Tambahan pula, Aidil mengakui masih baharu dalam industri ini, tetapi dia percaya yang dia mampu berlakon pelbagai watak dan setanding Amerul Affendi dalam beberapa tahun yang akan datang.

Saksikan perjalanan lakonan Aidil dalam Fit For Action dalam menjadi seorang bintang lakonan yang hebat. Program realiti terbaharu TV3, Fit For Action berkonsepkan cabar lakon-layar dan fizikal antara 12 peserta dalam mencari pelapis pelakon lelaki dan pelakon wanita yang dinilai melalui ketahanan ujian fizikal dan mental juga penghayatan watak serta penghafalan skrip.

Gunakan tanda pagar #FitForActionTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. Untuk mendapatkan info terkini tentang program TV3 layari laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 23 Aug 2021
Trending Tue, 30 Mar 2021

“Saya Takkan Berhenti Menyanyi” – Kenal Siapa Kawan & Lawan, Nabila Razali Mengaku Sedih Dikritik Rakan Selebriti

Penyanyi Nabila Razali mengakui sedih apabila dikritik oleh rakan artis rentetan peristiwa terkucil di pentas Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35). Menurut Nabila, insiden terbabit banyak mengajar dirinya untuk memperbaiki diri dan mengenali orang sekeliling. “Saya […]

Events Thu, 18 Jan 2018

SUPER SHOW 7 IS COMING TO MALAYSIA, BUT WHEN?!

Super Junior promised Malaysian fans that they will come back here for their major concert, Super Show 7. There are already rumours running around about the concert!

Hiburan Thu, 22 Aug 2019
Featured Sun, 26 Sep 2021

Penerima BPR Fasa 3 & Rayuan BPR Terima Bayaran Terus Mulai Selasa Ini

Penerima BPR fasa 3 dan pemohon rayuan BPR bakal menerima pembayaran kredit secara terus ke akaun masing masing mulai Selasa ini. Menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pembayaran itu akan memanfaatkan seramai […]

Featured Thu, 21 Apr 2022

Warga OKU Malaysia Dihukum Gantung 27 April Ini Di Singapura

Semoga ahli keluarga mangsa tabah dan kuat..

Trending Thu, 23 Aug 2018

6 Things To Do in Traffic To Stay Zen

Basically, how to keep your blood pressure under control.

error: Content is protected !!