Hiburan By: Del14 January 11, 2020 @ 2:20pm

“Jangan Tawarkan ‘Job’ Kalau Tak Ada Bajet!” – Didie Alias

Marah betul pelakon, Didie Alias dengan sikap segelintir produksi yang memberikan tawaran lakonan kepadanya namun diam seribu bahasa kemudian menggugurkan namanya di saat-saat akhir atas alasan ‘tiada bajet’ atau menyalahkan stesen televisyen. 

Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd. Ali meluahkan rasa tidak puas hati kerana diperlekehkan oleh sebuah syarikat produksi yang menjanjikannya watak di dalam projek drama mereka sehinggakan dia menolak tawaran lain disebabkan menunggu kata putus daripada pihak terbabit. 

“Saya rasa saya dah berlakon dah lama, jadi pada  pembantu produser atau produser yang nak tawarkan saya berlakon, pastikan korang ada bajet.

“Kalau takde bajet, tak yah telefon saya. Korang ‘hold‘ saya sepuluh hari…dua minggu sampaikan saya tolak ‘job‘ lain, tapi esok lusa nak mulakan penggambaran, korang boleh buang macam tu je atas alasan bajet tak ada.

“Saya tanya mahal sangat ke harga yang saya letak? Jangan cadangkan nama saya kat stesen nama saya dah diluluskan, tapi deal hujung-hujung bajet korang tak ada. 

“Saya bukan mintak RM5,000 atau RM3,000 untuk sejam punya slot. 

Bila saya tanya, awak senyap dan kemudian alih-alihkan salah stesyen televisyen. 

“Apa masalah korang? Stesen hanya meluluskan artis. Saya juga pernah jadi penerbit,” katanya di dalam video yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya. 

Didie turut berkongsi tangkapan skrin perbualannya bersama individu yang bernama Irda menerusi entri Instagramnya itu. 

Perkongsian Didie di Instagramnya itu dihujani komen dari rakan-rakan artis yang menghadapi nasib yang sama sepanjang bergelar anak seni seperti Amyza Aznan dan Nabila Huda yang menulis komen panjang, menyokong Didie kerana menyuarakan hal tersebut. 

Malah Nabila atau lebih mesra dipanggil Abil turut menyuarakan pendapat supaya semua pelakon meminta wang deposit apabila ditawarkan sesuatu watak supaya pihak produksi tidak boleh dengan senang lenangnya menggugurkan nama mereka di saat-saat akhir. 

 

Kredit Foto: Instagram @ladydidiemsia

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

#tilljannah Sat, 7 Jan 2023

[VIDEO] Mengaku ‘Confess’ Dulu Dekat Syamel, Ramai Ingin Jadi Berani Macam Ernie Zakri

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian di platform TikTok yang memaparkan penyanyi Ernie Zakri mengaku menjadi orang pertama meluahkan perasaan terhadap suaminya, Syamel. Menurut Ernie, dia menghubungi Syamel dan meluahkan perasaannya. Walaubagaimanapun, setelah meluahkan perasaan, Ernie

Hiburan Mon, 18 Nov 2019

Gara-Gara Diekori Peminat Fanatik, TWICE Terpaksa Hentikan Siaran V Live

Kalau minat pun, biarlah tindakan itu berpada-pada ya.

Featured Mon, 27 Dec 2021

“Kenapa Siap Tidur Dekat Situ?”- Berkhemah & Berjaga Di Kubur, Rupa-Rupanya…

Satu video di TikTok yang menunjukkan tiga orang individu sedang duduk dan berbaring di sebelah sebuah kubur telah menimbulkan pelbagai pertanyaan netizen. Video yang dimuat naik oleh @oreo_bamban itu disertakan kapsyen, “Jaga mental kalian walaupun

Hiburan Sun, 11 Feb 2018

Beri Peluang Pada Pelakon Baharu

Sebagai orang lama dalam industri saya faham bukan mudah untuk seorang artis baru menempa nama dalam bidang hiburan

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

CJ WOW SHOP三年取得辉煌成就!望再创高峰

CJ WOW SHOP三年取得辉煌成就!欢庆「精彩三年」展开一系列促销活动回馈顾客。

Hiburan Mon, 30 Jul 2018

「体力和精神透支」刘家昌大马演唱会宣布取消

主办方对于在短期内再办一场演唱会将对年岁甚高的刘家昌老师会有不确定的安全顾虑,经慎重考量后决定取消马来西亚场演唱会。

Featured Fri, 8 Apr 2022
Hiburan Tue, 23 Jan 2018

Fattzura Tidak Tercalon Peminat Bengang

Anugerah MeleTop Era (AME2018) bakal menemui peminat lagi pada April ini, namun ketiadaan pasangan Fattah Amin dan Fazura dalam kategori Couple MeleTop Top 20 menjadi tanda tanya. Ramai mengaitkan isu ini dengan Neelofa selaku pengacara program itu.  Namanzee Haris menafikan pasangan kegemaran

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

| Live TV