Hiburan By: Del14 January 11, 2020 @ 2:20pm

“Jangan Tawarkan ‘Job’ Kalau Tak Ada Bajet!” – Didie Alias

Marah betul pelakon, Didie Alias dengan sikap segelintir produksi yang memberikan tawaran lakonan kepadanya namun diam seribu bahasa kemudian menggugurkan namanya di saat-saat akhir atas alasan ‘tiada bajet’ atau menyalahkan stesen televisyen. 

Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd. Ali meluahkan rasa tidak puas hati kerana diperlekehkan oleh sebuah syarikat produksi yang menjanjikannya watak di dalam projek drama mereka sehinggakan dia menolak tawaran lain disebabkan menunggu kata putus daripada pihak terbabit. 

“Saya rasa saya dah berlakon dah lama, jadi pada  pembantu produser atau produser yang nak tawarkan saya berlakon, pastikan korang ada bajet.

“Kalau takde bajet, tak yah telefon saya. Korang ‘hold‘ saya sepuluh hari…dua minggu sampaikan saya tolak ‘job‘ lain, tapi esok lusa nak mulakan penggambaran, korang boleh buang macam tu je atas alasan bajet tak ada.

“Saya tanya mahal sangat ke harga yang saya letak? Jangan cadangkan nama saya kat stesen nama saya dah diluluskan, tapi deal hujung-hujung bajet korang tak ada. 

“Saya bukan mintak RM5,000 atau RM3,000 untuk sejam punya slot. 

Bila saya tanya, awak senyap dan kemudian alih-alihkan salah stesyen televisyen. 

“Apa masalah korang? Stesen hanya meluluskan artis. Saya juga pernah jadi penerbit,” katanya di dalam video yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya. 

Didie turut berkongsi tangkapan skrin perbualannya bersama individu yang bernama Irda menerusi entri Instagramnya itu. 

Perkongsian Didie di Instagramnya itu dihujani komen dari rakan-rakan artis yang menghadapi nasib yang sama sepanjang bergelar anak seni seperti Amyza Aznan dan Nabila Huda yang menulis komen panjang, menyokong Didie kerana menyuarakan hal tersebut. 

Malah Nabila atau lebih mesra dipanggil Abil turut menyuarakan pendapat supaya semua pelakon meminta wang deposit apabila ditawarkan sesuatu watak supaya pihak produksi tidak boleh dengan senang lenangnya menggugurkan nama mereka di saat-saat akhir. 

 

Kredit Foto: Instagram @ladydidiemsia

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 3 Aug 2023

Kejamnya! Bayi 40 Hari Dihempas Ke Lantai & Kakak Mangsa Dicampak Dari Tingkat 1 Oleh Bapa Saudara

Seorang bayi berusia 40 hari mengalami pendarahan di bahagian kepala akibat dihempas ke lantai oleh bapa saudaranya. Manakala, kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun dipercayai kakak kepada bayi berkenaan turut mengalami kecederaan parah dimulut dan kaki […]

Featured Tue, 21 Mar 2023

Fail Nusyuz, Syamsul Yusof Dakwa Puteri Sarah Curang Dengan Suami Orang… Kesal Difitnah Abai Nafkah

Siapa yang boleh terima kalau mengetahui isteri kita ada berhubungan dengan suami orang?- Syamsul Yusof

Hiburan Sat, 8 Jun 2019
Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Sebak Pemergian Bapa, Syafiq Farhain Kongsi Pesanan Allahyarham Saleem

Sebak…Syafiq begitu terasa apabila kehilangan orang yang tersayang.

Hiburan Thu, 9 Aug 2018

#CintaBukanKristal; Watak Aryana Tak Sama Dengan Husna

Tetapi bila melakonkan watak ini, terdetik dalam hati berkata, I will never do this to anyone (saya tidak akan lakukan hal ini terhadap wanita lain).

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

Alif Satar Buang Karakter Lelaki Romantik Demi PIA?

Asyik bawa karakter lelaki romantik je, Alif Satar nekad keluar zon selesa.

Featured Mon, 31 Oct 2022
Hiburan Mon, 18 Sep 2023
Featured Sun, 28 Jan 2024
error: Content is protected !!