Hiburan By: Del14 January 11, 2020 @ 2:20pm

“Jangan Tawarkan ‘Job’ Kalau Tak Ada Bajet!” – Didie Alias

Marah betul pelakon, Didie Alias dengan sikap segelintir produksi yang memberikan tawaran lakonan kepadanya namun diam seribu bahasa kemudian menggugurkan namanya di saat-saat akhir atas alasan ‘tiada bajet’ atau menyalahkan stesen televisyen. 

Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd. Ali meluahkan rasa tidak puas hati kerana diperlekehkan oleh sebuah syarikat produksi yang menjanjikannya watak di dalam projek drama mereka sehinggakan dia menolak tawaran lain disebabkan menunggu kata putus daripada pihak terbabit. 

“Saya rasa saya dah berlakon dah lama, jadi pada  pembantu produser atau produser yang nak tawarkan saya berlakon, pastikan korang ada bajet.

“Kalau takde bajet, tak yah telefon saya. Korang ‘hold‘ saya sepuluh hari…dua minggu sampaikan saya tolak ‘job‘ lain, tapi esok lusa nak mulakan penggambaran, korang boleh buang macam tu je atas alasan bajet tak ada.

“Saya tanya mahal sangat ke harga yang saya letak? Jangan cadangkan nama saya kat stesen nama saya dah diluluskan, tapi deal hujung-hujung bajet korang tak ada. 

“Saya bukan mintak RM5,000 atau RM3,000 untuk sejam punya slot. 

Bila saya tanya, awak senyap dan kemudian alih-alihkan salah stesyen televisyen. 

“Apa masalah korang? Stesen hanya meluluskan artis. Saya juga pernah jadi penerbit,” katanya di dalam video yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya. 

Didie turut berkongsi tangkapan skrin perbualannya bersama individu yang bernama Irda menerusi entri Instagramnya itu. 

Perkongsian Didie di Instagramnya itu dihujani komen dari rakan-rakan artis yang menghadapi nasib yang sama sepanjang bergelar anak seni seperti Amyza Aznan dan Nabila Huda yang menulis komen panjang, menyokong Didie kerana menyuarakan hal tersebut. 

Malah Nabila atau lebih mesra dipanggil Abil turut menyuarakan pendapat supaya semua pelakon meminta wang deposit apabila ditawarkan sesuatu watak supaya pihak produksi tidak boleh dengan senang lenangnya menggugurkan nama mereka di saat-saat akhir. 

 

Kredit Foto: Instagram @ladydidiemsia

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 25 Nov 2019

陶喆和信「坚守承诺」再次回到槟城!用音乐惊艳全场

陶喆和信坚守承诺不计唱酬,再次「回到」槟城用音乐惊艳全场,弥补粉丝的遗憾。

Hiburan Thu, 17 Jan 2019

Kanye West and Kim Kardashian Expecting Fourth Child

She told people during a Christmas Eve party while drunk.

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Elfira Loy Dikhabarkan Bertunang, Ini Komen Sufian Suhaimi…

Gambar pertunangan Elfira bersama seorang jejaka menjadi bualan ramai sejak beberapa jam lalu.

Hiburan Tue, 6 Mar 2018

Che Ta tak terasa pun…

Maklumlah, setiap kali pelakon ini menunaikan umrah di Tanah Suci Mekah, Che Ta akan memuatnaik gambar menerusi laman sosial dengan fesyennya tersendiri.

Hiburan Fri, 23 Mar 2018

Aktif Menyanyi Bukan Petanda Hilang Suami

Akui wanita berusia 41 tahun ini, dia dan suaminya Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad masih lagi bersama.

LIFESTYLE Mon, 24 Sep 2018

Sikap Anak Cerminan Ibu-Bapa Di Rumah, Kalau Tak Percaya Baca Perkongsian Doktor Ini!

Kita juga suruh anak-anak jangan bertanya. Kalau kita jawab pun, kita jawab ala kadar, sepatah dua sahaja. Nak senang, kita bagi gajet supaya mereka tak kacau kita.

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

Tahniah! Bella Dally Selamat Bertunang Dengan Mr. A

Wah, yang penting kena move on dan sentiasa positif macam Bella okay!

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

“HATI-HATI ”- INI KOMEN FAZURA MENGENAI  FATTAH AMIN

“Sampai jodoh, sampai waktu sesuai kami akan maklumkan juga,”

Hiburan Thu, 23 Aug 2018

T-ara芝妍撞鬼搬家⋯祂竟跟到新宿舍!

韩国女团T-ara过去在宿舍里撞鬼的经历也被掀出,她们出道前曾误住入闹鬼宿舍,芝妍、昭妍都在同个位置看见不同的鬼!

| Live TV