Hiburan By: SGMS Enal October 9, 2019 @ 3:05pm

Kenapa Panggil Aku Lembu, Dugong?

Setiap orang kat dunia ini mesti akan ada detik hitam dalam hidupnya tak semestinya kehilangan orang tersayang malah kutukan daripada orang asing juga menjadi detik hitam sekaligus memberi impak kepada diri.

Mungkin tidak asing lagi dengan nama Arlina Banana di laman media sosial terutamanya di Instagram dan Twitter. Dia sangat aktif di Twitter sehinggakan ada segelintir masyarakat yang memainkan isu bentuk tubuh Arlina.

Gadis ini sekali lagi menyuarakan rasa kesal di laman Instagram tentang dirinya bahkan tidak kisah dengan apa yang berlaku sebelum ini. Dia akui sejak berusia 10 tahun diejek oleh orang terdekat.

People started calling me fat since I was 10 years old. All kind of names pernah rasa. Badak, kerbau, lembu, babi, dugong, gajah, walrus and to be honest, these are all strong animals, so thank you for the compliments.

“Dalam kena ejek, waktu tersebut saya hanya ketawa dan tidak bertindak untuk pertahankan diri sendiri”

Dalam kena ejek, there are times where I just laugh along and didn’t even stand up for myself. Especially if yang buat lawak tu pakcik makcik or even my own cikgu. Kang melawan dikatanya biadap, padahal diri sendiri kurang ajar tak sedar pulak! Tibakan emo

Tapi the worst kind of bully is actually myself. Dah la consistently kena hina sejak 10 years old, lepas tu join pulak hina diri sendiri. Mesti ada je benda nak complain.

 

Asik rasa kan best if lengan kecik sikit. Peha less menggeleber. Or why perut buncit sangat. Kenapa kulit kering. Kenapa kulit berminyak. Kenapa muka bulat. Secara konsisten kritik diri sendiri. Kenapa awak buat untuk diri sendiri? Ya sekarang saya minta maaf dan layak untuk dimaafkan daripada diri sendiri.

Boleh tulis apa yang kamu rasa dan tak perlu untuk tonjolkan kepada dunia. Cuba untuk jadi diri sendiri dan bangga dengan diri. Sayangilah diri anda. Jadilah kisah wanita ini untuk meningkatkan kenyakinan pada diri anda.

Sumber: Arlina Banana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 12 Sep 2018

Pentas DFP ‘Bergegar’ 15-16 September Ini, Anda WAJIB Tonton Ya!

Kesemua gubahan lagu pada konsert itu nanti mendapat sentuhan penggubah-penggubah muda seperti Leonard Yeap, Luqman Aziz, Syed Sharir Faisal Syed Hussain, Jenny Chin dan Vivian Chua manakala konsert akan dipimpin oleh konduktor Ahmad Muriz Che Rose.

Hiburan Wed, 13 Jun 2018

Pelakon Veteran Siri Baba Nyonya Meninggal Dunia

Menurut isteri, Fern Loo, mendiang menghembuskan nafas terakhir akibat jangkitan paru-paru.

Hiburan Wed, 18 Jul 2018
Hiburan Sun, 18 Nov 2018

‘Arwah Adalah Insan Paling Jujur…’ Posting Jehan Miskin Buat Netizen Sebak

Al- Fatihah buat Allahyarham Profesor Miskin Parkir Mohamad…

Hiburan Fri, 3 Aug 2018

Pengacara Mahadzir Lokman Meninggal Dunia

Al- Fatihah buat Datuk Mahadzir Lokman yang meninggal dunia awal pagi ini. Salam takziah dari kami di Xtra untuk seluruh keluarga Allahyarham…Semoga roh arwah dicucuri rahmat.

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Betto Khai Kongsi Kisah Dengan Bekas Isteri Dalam Lagu Baru?

Biarpun sudah berpisah, hubungan kami masih baik.

Contest Tue, 6 Aug 2019

Dapatkan Klu Dan Menang RM2000 Dalam #ICSYVMY #SuaraSiapaTu

Jangan lepaskan peluang korang untuk bawa balik wang tunai dari kami!

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

“GELI TEKAK NAK PANGGIL KAU DATO” – BOY IMAN

Selain itu, netizen turut mengkritik Farid dengan mengatakan bahawa gelaran yang diberikan kepadanya tidak memberi sebarang “value”. Fuh! sampai macam tu sekali komen netizen.

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

Kawan Baik Cipta Lagu Untuk Nubhan

Nubhan yang bergelar usahawan mengusahakan produk perawatan kulit, Juwita Divine yang turut dijual di luar negara. Dengarnya, Nubhan rindu nak menyanyi balik!

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

Peliknya Suami Saya Tidak Cemburu!

Izara akui dirinya masih mempelajari tanggungjawab yang perlu digalas, tapi katanya mujurlah suami tidak cerewet. Mengenai zuriat pula, Izara tidak menolak andai diberi rezeki awal.

| Live TV