Hiburan By: SGMS Enal October 9, 2019 @ 3:05pm

Kenapa Panggil Aku Lembu, Dugong?

Setiap orang kat dunia ini mesti akan ada detik hitam dalam hidupnya tak semestinya kehilangan orang tersayang malah kutukan daripada orang asing juga menjadi detik hitam sekaligus memberi impak kepada diri.

Mungkin tidak asing lagi dengan nama Arlina Banana di laman media sosial terutamanya di Instagram dan Twitter. Dia sangat aktif di Twitter sehinggakan ada segelintir masyarakat yang memainkan isu bentuk tubuh Arlina.

Gadis ini sekali lagi menyuarakan rasa kesal di laman Instagram tentang dirinya bahkan tidak kisah dengan apa yang berlaku sebelum ini. Dia akui sejak berusia 10 tahun diejek oleh orang terdekat.

People started calling me fat since I was 10 years old. All kind of names pernah rasa. Badak, kerbau, lembu, babi, dugong, gajah, walrus and to be honest, these are all strong animals, so thank you for the compliments.

“Dalam kena ejek, waktu tersebut saya hanya ketawa dan tidak bertindak untuk pertahankan diri sendiri”

Dalam kena ejek, there are times where I just laugh along and didn’t even stand up for myself. Especially if yang buat lawak tu pakcik makcik or even my own cikgu. Kang melawan dikatanya biadap, padahal diri sendiri kurang ajar tak sedar pulak! Tibakan emo

Tapi the worst kind of bully is actually myself. Dah la consistently kena hina sejak 10 years old, lepas tu join pulak hina diri sendiri. Mesti ada je benda nak complain.

 

Asik rasa kan best if lengan kecik sikit. Peha less menggeleber. Or why perut buncit sangat. Kenapa kulit kering. Kenapa kulit berminyak. Kenapa muka bulat. Secara konsisten kritik diri sendiri. Kenapa awak buat untuk diri sendiri? Ya sekarang saya minta maaf dan layak untuk dimaafkan daripada diri sendiri.

Boleh tulis apa yang kamu rasa dan tak perlu untuk tonjolkan kepada dunia. Cuba untuk jadi diri sendiri dan bangga dengan diri. Sayangilah diri anda. Jadilah kisah wanita ini untuk meningkatkan kenyakinan pada diri anda.

Sumber: Arlina Banana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

Kenapa Agaknya Nama Baby J Jadi Bualan Netizen?

Wah! comel betul Baby J kan? Serupa nama yang diberi

Hiburan Fri, 16 Aug 2019

「金钻组合」郑少秋与汪明荃携手1214开唱!经典电视剧金曲重现

暌违2年时间,秋官和阿姐宣布将于12月14日,再次携手在云顶举办《温馨50电视剧成名曲演唱会》现场将重现多首电视剧金曲赠予粉丝!

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Yakin Bantuan Altimet, ArYanti Harap Tuah ‘Nak Apa Lagi’ Menjadi!

Wanita berusia 36 tahun ini berharap percubaan kali keduanya ini bakal membuahkan hasil, good luck ArYanti!

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

BTS’ RM Stands for Ringgit Malaysia?

He be making them money fly.

Events Fri, 1 Jun 2018

Take Your Online Business Offline

Yes, it’s the other way around and for a good reason.

Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Menarik! Tonton Membawakan Henry Golding Terus Kepada Anda

Rindu nak tengok pengacara dan pelakon kesayangan anda ni beraksi di kaca TV anda? Jangan lupa tonton Henry di portal rasmi kami hanya di tonton.com.my!

Hiburan Thu, 19 Dec 2019
Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Ezatty Abdullah Kerja Keras!

Bagi pelakon cantik manis ini, beliau turut mengakui sambutan daripada orang Johor sempena Festival Anggun Life yang diadakan baru-baru ini betul-betul mengkagumkan

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

‘Wanita Tipu Isteri Itu Bukan Skandal Saya’- Fauzi Nawawi

Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang menganggap perkongsian yang dibuat oleh isteri kerana skandal saya dan sebagainya gara-gara kontroversi sebelum ini.

Contest Fri, 16 Nov 2018

| Live TV