Hiburan By: Aqilah Paharuzi December 6, 2023 @ 8:17pm

“Kes Dengan Nana Selesai, Kami Nak Teruskan Hidup Seperti Biasa… Move On!” – Masih Teruk Dikecam Netizen , Lan Solo, Isteri & Syura Tak Tertekan

Penyanyi, Lan Solo dan isterinya, Nur Sheila Hassim, dan rakan baik, Syura Badron kini menarik nafas lega apabila kes saman fitnah difailkan oleh rakan seperjuangan, Siti Nordian telah berakhir dengan baik, semalam.

Menerusi sidang media yang berlangsung sebentar tadi, Lan berkata pihaknya mahu menjalani kehidupan harian seperti biasa serta memberi tumpuan sepenuhnya kepada kerjaya seni.

“Kami rasa nak jalankan kehidupan seperti biasa, penuhi tanggungjawab sebagai bapa, suami, anak dan berbahagia seperti biasa,” ujar Lan.

Sementara itu, Syura menambah berkata segala isu bersama Siti Nordiana telah selesai dengan baik, malah dia juga menegaskan agar ramai pihak tidak bertanya semula mengenai konflik ini.

“Kita move on, sampai bila nak berlanjutan. Perkara yang terjadi ini Alhamdulillah dapat diselesaikan. Kami belum sempat beri keterangan di mahkamah. Semua pihak rasanya happy dengan keputusan yang dicapai.

“Ini adalah titik noktah dan tak ada pertanyaan lagi. Dah tak nak ada soalan berkaitan itu ini lagi. Kami dah puas berdiam,” ujarnya lagi.

Manakala Nur Shiela Hassim merangkap pengurus dan isteri Lan Solo berata dia tidak pernah melihat Syura dan suaminya tertekan dek kes saman fitnah RM2.5 juta difailkan oleh Siti Nordiana.

“Sebagai pengurus, saya nampak mereka tidak terkenan kerana kami tahu kedudukan kami, kekhilafan kami.. Saya nampak mereka bahagia dan menghormati perintah mahkamah untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan,” ujarnya.

Sementara itu, Lan menjelaskan sidang media yang berlangsung pada siang tadi di kediamannya itu tiada niat untuk mengeruhkan keadaan namun hanya untuk menjelaskan persepsi daripada masyarakat.

“Kami dah jangkakan kecaman ini pasti akan berlaku, kami juga tiada kekuatan untuk menutup segala spekulasi, tanggapan orang.. Kami juga berdiam diri menghormati prosedur mahkamah.

“Saya rasa sidang media ini adalah masa yang sesuai untuk kami berkongsi sedikit sebanyak bukan untuk memanaskan keadaan tidak sebab antara kami dan Nana sendiri sudah selesai di mahkamah.

“Hanya untuk perbetulkan persepsi masyarakat,” katanya.

@xtra_my

‘Ini adalah titik noktah dan tiada pertanyaan berkenaan isu tersebut lagi’ #xtra #xtramy #beritaditiktok #beritaterkini #sembangentertainment #sitinordiana

♬ original sound – XTRA – XTRA

Dalam sidang media sama, Shiela yang juga terbabit dalam sidang media konflik tersebut mengakui perbuatan tersebut adalah sesuata perkara yang tidak wajar dilakukan.

Malah, mereka juga tidak berbangga dengan perbuatan tersebut.

“Kami sendiri tidak pernah menyatakan perbuatan kami betul, dan kami juga tidak bangga dengan apa yang terjadi. Kami juga manusia biasa, khilaf dengan apa yang terjadi.

“Apa yang kami bualkan pada malam itu sebenarnya tidak terfikir ke arah seterusnya, macam yang saya cakap tadi kekhilafan kami.

“Pengajarannya, saya rasa kalau perkara itu boleh diselesaikan secara baik teruskan. Kalau bertangguh akan melahirkan pelbagai spekulasi yang tidak benar, malah akan ditokok tambah,” katanya.

Terdahulu, Lan, Shiela dan Syura berkata mereka tidak mempunyai sebarang masalah untuk bertemu atau bekerja bersama Siti Nordiana kerana masing-masing berada dalam industri seni yang sama.

Mereka berkata demikian ketika ditemui di majlis sidang media berlangsung di kediaman Lan terletak di Puchong pada Tengah Hari, Selasa.

@xtra_my

Replying to @Roshida Othman Kes dah selesai, kita move on! Moga ini yang terbaik untuk semua pihak #xtra #xtramy #beritaditiktok #beritaterkini #sembangentertainment #sitinordiana

♬ original sound – XTRA – XTRA

Sebelum ini, peguam mewakili Lan, Shiela dan Syura menjelaskan tiga terma penghakiman perdamaian yang telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak.

Terdahulu, kontroversi tercetus selepas Lan dan Syura mengadakan sesi siaran langsung di Instagram pada 20 Julai 2021 dan berkongsi mengenai konflik yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana.

Artikel Berkaitan: Akui Keterlanjuran, Lan Solo, Isteri & Syura Nafi Bersikap Ego… Tetap Profesional Dengan Siti Nordiana – “Kes Jadi Lama Kerana Jumlah Pembayaran…”

Artikel Berkaitan: Tiada Siapa Menang Atau Kalah Dalam Kes Saman Fitnah RM2.5 Juta Siti Nordiana & Lima Sekawan

Artikel Berkaitan: Saling Bermaaf-Maafan, Kes Saman RM2.5 Juta Siti Nordiana Terhadap Lima Sekawan Selesai

Artikel Berkaitan: “Mereka Memang Tuju ‘Live’ Itu Untuk Saya, Seolah Saya Berlagak & Artis Perasan Popular” – Siti Nordiana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 9 Apr 2018

Buang Lemak! Sherry Al- Hadad Diberi Amaran

Mana taknya, dahulu sahaja berat Sherry sudah mencecah sebanyak 119 kilogram dan selepas tiga bulan Sherry sudah berjaya menurunkan berat badannya sehingga 108 kilogram. Namun, menurut Sherry sasarannya adalah untuk menurunkan berat sehingga bawah 100 kilogram dalam masa dua bulan sahaja lagi. Wow!

Hiburan Tue, 19 Nov 2019

Adira Dan Dato’ Red Buang Yang Keruh Demi Anak-Anak?

Alhamdullillah…semoga semuanya berakhir dengan kesudahan yang baik.

Hiburan Thu, 20 Oct 2022
Hiburan Fri, 8 Mar 2019

‘ Banyak Lagu Bagus Tapi Belum Pernah Dinyanyikan Live’- Aishah Idam Konsert Solo

Memiliki lebih 100 buah lagu sebelum ini, Aishah tidak mahu hanya lagu Janji Manismu sahaja yang terus dikenang. Lagu Janji Kita pun best kan?

Hiburan Wed, 5 Oct 2022
Hiburan Thu, 7 Feb 2019

Adila Terkejut Disangka Mira Filzah

Good Luck Adila dengan single Pergi Biar Berlalu!

Events Mon, 10 Dec 2018

Dora the Explorer Wows Malaysians in Live Show at Resorts World Genting

Both children and adults will be highly entertained by the fun show.

error: Content is protected !!