Hiburan By: SGMS Faida May 27, 2019 @ 5:02pm

Mamat Khalid Kecewa ‘17 Puasa’ Bocor Di Laman Sosial

Pengarah filem popular, Mamat Khalid meluahkan rasa kecewa apabila supertelefilem 17 Puasa arahannya yang mula ditayangkan pada 22 Mei lalu mula dimuatnaik secara haram di laman sosial.

Apatah lagi, katanya Supertele 17 Puasa ini diusahakan dengan modal yang dikumpul bersama-sama keluarga dan sahabat taulannya apabila masing-masing ‘cip-in’ untuk mencukupkan bajet untuk dia berkarya.

“Selepas keluar hospital masa itu semangat abang untuk turun mengarah amat tinggi dan mereka tahu ini adalah satu terapi bagi abang mengembalikan semangat dan kesihatan diri yang semakin hari semakin nipis nafasnya,” tulisnya di laman Facebook hari ini.

Mamat akui semasa penggambaran dia menjadi bertenaga dan sentiasa bergegas untuk shot dan babak seterusnya.

Katanya, jika dia tidak mampu untuk turun ke set, pihak produksi akan menyediakan video feed untuk dia membuat penilaian.

” Alhamdulillah, semuanya siap dan selamat ditayangkan atas izin Allah dan sumbangan tenaga warga produksi yang sememangnya profesional dan kuat berkerja.

” Cuma pagi ini sudah mula menular pautan muat turun drama 17 Puasa ini di FB atas usaha mereka yang ingin berkongsi tonton tanpa bayaran kerana dalam pandangan mereka ianya amat kecil dan remeh untuk difikirkan implikasinya kepada abang.

” Jangan lah, abang dapat cuma 50 sen sekali ‘subscription’ setelah ditolak kongsi bersama pihak stesen serta modal pelaburan sahabat taulan.

” Seniman biasa menangis lagi mengenangkan tiada yang sanggup melabur dalam karya abang lagi jika setiap kali dicetak rompak dan dimuat-turun percuma dengan penuh rasa tidak bersalah,” tulisnya.

Supertelefilem bergenre komedi terbaru ini adalah hasil kejayaan judul 16 Puasa tahun lalu yang cukup terkenal dengan taglin ‘Yak Yak Yeah!’ dan Geng Plastik Hitam ditayangkan di saluran Astro First Eksklusif.

Oleh : Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 30 Dec 2019
Hiburan Thu, 28 Dec 2017

Joy Revfa Dah Jumpa Pengganti?

Joy Revfa Dah Jumpa Pengganti? Sebab Terima Bunga

Hiburan Mon, 31 Dec 2018

‘Jaa Miliki Ciri Lelaki Pilihan Saya’, Eyka Farhana Mula Jatuh Hati?

Alahai…comel je tengok pasangan ni kan? Sama kecil, sama padan…

Hiburan Sun, 26 May 2019

Dah Jumpa Calon Isteri, Along Cham Sedia Akhiri Zaman Duda

Semoga semuanya berjalan lancar, tahniah Along!

LIFESTYLE Mon, 13 May 2019

Kembara Muslim Bersama Elfira Loy Di Perth. Best Sangat!

Wah! Tak sangka Perth rupanya dilabel sebagai Muslim Friendly. Nak packing lah, nak pergi holiday!

Hiburan Thu, 16 Jan 2020

Putus Cinta, Dina Nadzir Mengakui Pernah Murung?

Semoga tahun 2020 ini, Dina akan berjumpa dengan pasangan hidup!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

“TAK PE BASAH PUN SEBAB LAKI DIA IZINKAN” – NETIZEN KECAM VIDEO SHARIFAH SAKINAH BERPELUK DENGAN AIMAN HAKIM!

Terbaru, gandingan mereka berdua dalam sebuah drama baru telah menimbulkan kontroversi. Kisahnya bermula apabila Aiman Hakim memuat turun sebuah video yang menunjukkan adegan mereka intim berpelukan di set penggambaran.

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

Farid Kamil Mungkin Tertekan – Adik

Adakah Farid Kamil memang tertekan atau disebaliknya?

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

#AnggunLife : Nak Tukar Angin, Linda Onn Kini Bergelar Produser

Mantap! Semoga tahun 2019 membawa lebih banyak kejayaan buat Linda Onn.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

| Live TV