Hiburan By: SGMS Faida May 27, 2019 @ 5:02pm

Mamat Khalid Kecewa ‘17 Puasa’ Bocor Di Laman Sosial

Pengarah filem popular, Mamat Khalid meluahkan rasa kecewa apabila supertelefilem 17 Puasa arahannya yang mula ditayangkan pada 22 Mei lalu mula dimuatnaik secara haram di laman sosial.

Apatah lagi, katanya Supertele 17 Puasa ini diusahakan dengan modal yang dikumpul bersama-sama keluarga dan sahabat taulannya apabila masing-masing ‘cip-in’ untuk mencukupkan bajet untuk dia berkarya.

“Selepas keluar hospital masa itu semangat abang untuk turun mengarah amat tinggi dan mereka tahu ini adalah satu terapi bagi abang mengembalikan semangat dan kesihatan diri yang semakin hari semakin nipis nafasnya,” tulisnya di laman Facebook hari ini.

Mamat akui semasa penggambaran dia menjadi bertenaga dan sentiasa bergegas untuk shot dan babak seterusnya.

Katanya, jika dia tidak mampu untuk turun ke set, pihak produksi akan menyediakan video feed untuk dia membuat penilaian.

” Alhamdulillah, semuanya siap dan selamat ditayangkan atas izin Allah dan sumbangan tenaga warga produksi yang sememangnya profesional dan kuat berkerja.

” Cuma pagi ini sudah mula menular pautan muat turun drama 17 Puasa ini di FB atas usaha mereka yang ingin berkongsi tonton tanpa bayaran kerana dalam pandangan mereka ianya amat kecil dan remeh untuk difikirkan implikasinya kepada abang.

” Jangan lah, abang dapat cuma 50 sen sekali ‘subscription’ setelah ditolak kongsi bersama pihak stesen serta modal pelaburan sahabat taulan.

” Seniman biasa menangis lagi mengenangkan tiada yang sanggup melabur dalam karya abang lagi jika setiap kali dicetak rompak dan dimuat-turun percuma dengan penuh rasa tidak bersalah,” tulisnya.

Supertelefilem bergenre komedi terbaru ini adalah hasil kejayaan judul 16 Puasa tahun lalu yang cukup terkenal dengan taglin ‘Yak Yak Yeah!’ dan Geng Plastik Hitam ditayangkan di saluran Astro First Eksklusif.

Oleh : Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 29 Sep 2018

MATA Menang Lagu Terbaik APM 2018, Ayda Jebat Terkejut Sampai Tersalah Cakap?

Ini merupakan anugerah pertama untuk kategori ini yang pernah saya dapat. Saya percaya muzik yang bagus boleh diterima di mana saja walaupun bukan di Malaysia.

Events Fri, 19 Apr 2019

dimsum和泰国3台合作引进350小时最新泰剧!

dimsum与泰国3台合作!引进《查龙药师》、泰版《来自星星的你》等350小时泰剧欢庆泼水节。

Hiburan Wed, 29 Jan 2020

Tengah Sental Kuali, Tapi Selipar Kak Lina Pom Pom Yang Jadi Perhatian

Untungnya Azlan…pandai Kepom ambil hati keluarga Papa Awan Nano!

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

Nadiyah Shahab Tak Harap Majlis Kahwin Terlampau Gah

Untuk mengikuti lakonan terbaharu Nadiyah, anda boleh menyaksikan telefilem Mama Tak Akan Sama diportal rasmi  di www.tonton.com.my 

Hiburan Sun, 5 Jan 2020

26 Jam Untuk Hasilkan Video Muzik ‘Hello’

Siapa dah tengok, angkat tangan!

Hiburan Mon, 29 Jan 2018

Sporting habis ayah Yuna, cayalah!

Bapa Yuna, Datuk Indera Mat Zara’ai Alias membuat kejutan dengan menghadiahkan 2 buah lagu untuk anak beliau sewaktu majlis persandingan

Contest Tue, 13 Aug 2019
Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Tak Kesah Pun Betis Besar, Janna Nick Kasi Jawapan Pedas Buat Netizen

Tidak mudah melatah, Janna Nick beri komen balas buat netizen kaki kutuk

Events Wed, 11 Dec 2019

Jom Ke KL International Urban Youth Festival 14 Disember Ini!

Jom ke Dataran Medan Pasar pada 14 Disember 2019. Macam-macam ada!

| Live TV