Featured By: Salma Syahbuddin December 5, 2022 @ 2:30pm

“Manusia Lain-Lain, Bukan Semua Lelaki Macam Laki Hang!”- Eyra Hazali Berang, Nasihat Netizen Jangan ‘Influence’ Masyarakat Soal Perkahwinan

Pelakon Eyra Hazali menegur tindakan segelintir warganet yang memberikan komen negatif terhadap isu perkahwinan sehingga memberikan pengaruh tidak baik kepada masyarakat.

Menerusi ciapannya di Twitter, Eyra atau nama sebenarnya, Hazirah Qasdina Hazali, 23,  kelihatan berang selepas ada individu memberikan komen dengan melabel perkahwinan adalah sesuatu yang menakutkan.

Justeru itu, Eyra berkata, adalah lebih baik sekiranya individu terbabit mendoakan yang terbaik daripada memberikan pengaruh negatif kepada orang lain terutamanya kepada mereka yang bakal bergelar suami atau isteri.

“Rasanya tak perlu dah kan komen macam ni? Kenapa nak influence orang yang marriage ni scary? Bukan salah mereka sekiranya perkahwinan anda tidak berjaya.  Doa je la baik-baik ? Manusia pun lain-lain,bukan semua macam laki hang,” ciapnya.

 

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet mempunyai pandangan yang sama dengan aktres tersebut malah ada yang beranggapan bahawa komen sebegitu hanyalah sekadar gurauan semata-mata.

Walaubagaimana pun, terdapat segelintir warganet yang tampil berkongsi pengalaman mereka diperli oleh ahli keluarga sendiri dek kerana terlalu menunjukkan kemesraan walaupun usia perkahwinan mereka masih baharu.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 6 Jan 2020
Events Thu, 14 Mar 2019

吉隆坡电视剧节造势开跑!盛天俊陈美君不排除接演马来剧

第6届吉隆坡电视剧节(DFKL 2019)造势开跑;受邀参与盛事的Jordan盛天俊和Mayjune陈美君异口同声地表示“不排除日后接演马来剧。”

Trending Mon, 22 Jun 2020
Trending Tue, 22 May 2018

Daging Dah Mula Mahal Di Kedah?

Antara harga tertinggi ialah di Sungai Tiang dan Paya Mat Inson di Pendang iaitu RM35 hingga RM36 sekilogram, berbanding harga biasa RM32 sekilogram.

Featured Thu, 26 Jul 2018

Walk Of Fame Dirosakkan, Tanda Protes Vandalisme Terhadap Donald Trump!

Walk of Fame Donald Trump sekian kalinya dirosakkan selepas insiden pertama sebelum pilihan raya Amerika Syarikat pada November 2016.

Trending Thu, 9 Apr 2020

[TRENDING] Keluarga Dedah Keadaan Sebenar Glenn Fredly Sebelum ‘Pergi’

RIP Glenn Fredly. Terima kasih atas nota muzika yang penuh cinta

Fab Foodies! Fri, 5 Oct 2018

Kopi Ini Sangat ‘Kaww’ Sehingga Boleh Buat Anda Berjaga Selama 18 Jam

Kopi ini dikatakan sangat ‘kaw’ sehingga menyebabkan anda boleh berjaga sehingga 18 jam.Apakah jenis kopi itu dan dimana anda boleh mendapatkannya?

| Live TV