Featured By: Salma Syahbuddin December 5, 2022 @ 2:30pm

“Manusia Lain-Lain, Bukan Semua Lelaki Macam Laki Hang!”- Eyra Hazali Berang, Nasihat Netizen Jangan ‘Influence’ Masyarakat Soal Perkahwinan

Pelakon Eyra Hazali menegur tindakan segelintir warganet yang memberikan komen negatif terhadap isu perkahwinan sehingga memberikan pengaruh tidak baik kepada masyarakat.

Menerusi ciapannya di Twitter, Eyra atau nama sebenarnya, Hazirah Qasdina Hazali, 23,  kelihatan berang selepas ada individu memberikan komen dengan melabel perkahwinan adalah sesuatu yang menakutkan.

Justeru itu, Eyra berkata, adalah lebih baik sekiranya individu terbabit mendoakan yang terbaik daripada memberikan pengaruh negatif kepada orang lain terutamanya kepada mereka yang bakal bergelar suami atau isteri.

“Rasanya tak perlu dah kan komen macam ni? Kenapa nak influence orang yang marriage ni scary? Bukan salah mereka sekiranya perkahwinan anda tidak berjaya.  Doa je la baik-baik ? Manusia pun lain-lain,bukan semua macam laki hang,” ciapnya.

 

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet mempunyai pandangan yang sama dengan aktres tersebut malah ada yang beranggapan bahawa komen sebegitu hanyalah sekadar gurauan semata-mata.

Walaubagaimana pun, terdapat segelintir warganet yang tampil berkongsi pengalaman mereka diperli oleh ahli keluarga sendiri dek kerana terlalu menunjukkan kemesraan walaupun usia perkahwinan mereka masih baharu.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 6 Nov 2019

After 11 Years of Painting Her Footwear, A Black Ballerina Finally Gets A Pointe Shoes That Matches Her Skin

For over a decade, she has only hand-dyed her pointe shoes with foundation just so that they’re the same colour as her legs.

Hiburan Mon, 19 Nov 2018

Fasha Sandha Kini Bergelar Tunang Aidil Aziz

Sama cantik sama padan, Tahniah Fasha Sandha & Aidil Aziz!

Featured Thu, 26 Jan 2023

15 Tahun Dalam Industri, Stacy Bakal Hiburkan Peminat Di DFP

Wow! Stacy bakal muncul di DFP tak lama lagi…

Featured Thu, 3 Oct 2019

Gara-gara ingin solat ketika kerja, tawaran kerja wanita Muslim ini ditarik balik

Kini dia ingin memfailkan saman terhadap syarikat berkenaan.

Hiburan Fri, 12 Oct 2018
Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Mira Filzah Tak Mahu Kongsi Banyak Kisah Peribadi

Nak kata ada ciri-ciri lelaki idaman tu, tak tahu la tetapi saya selesa berkawan dan bergaul dengannya.