Hiburan By: Del14 August 30, 2019 @ 4:10pm

Pengalaman Mematangkan Fasha Sandha

Kematangan Fasha Sandha dapat dilihat melalui sikapnya yang masih mengekalkan hubungan baik dengan bekas suaminya, Rizal Ashram Ramli atau lebih dikenali sebagai Jejai yang sebelum ini pernah juga berkahwin dengan pelakon, Nora Danish. Fasha dan Jejai yang mendirikan rumahtangga pada 27 April 2012 dan dikurniakan dua orang anak, Putra Rayfal Ramli (6 tahun) dan Putri Raysha Jemima (4 tahun 8 bulan) telah bercerai pada 20 Januari 2016 selepas tidak lagi berkesefahaman. 

 

Fasha yang kini sudah berkahwin dengan pelakon Aidil Aziz pada 30 Mac yang lalu, tidak pernah membelakangkan bekas suaminya jika ada apa-apa keraian yang melibatkan anak-anak mereka. Baru-baru ini, Fasha melalui laman instagramnya telah berkongsi gambar dia mana mereka telah menyambut graduasi kedua-dua anaknya di suatu tempat pengajian sebelum melangkah ke alam persekolahan yang baru. Di dalam gambar yang dimuat naik Fasha, Jejai juga turut hadir meraikan anak-anak mereka di samping Aidil. Perkongsian ini telah mendapat banyak pujian dari netizen yang suka dengan cara Fasha mengendalikan keluarganya dan tidak pernah melibatkan anak-anak di dalam masalah penceraiannya. 

 

Majlis graduasi Putra Rayfal and Putri Raysha, anak-anak perkongsian hidup Fasha dan Jejai

Komen-komen peminat Fasha di entri tersebut

“So adore you kak Fasha! Walaupun dah takde apa-apa but still you didn’t left their father behind on every special occasion. You look so cool and classy” komen seorang netizen di gambar tersebut. 

 

Peminat Fasha turut memuji Aidil Aziz

Fasha pernah berkongsi perasaan di laman instagramnya suatu ketika dahulu dengan menulis kapsyen fotonya bersama Jejai dan anak mereka, “Penceraian tidak bermaksud kita harus membenci. Lakukan yang terbaik demi anak-anak kecil yang tidak berdosa, agar anak-anak membesar dalam suasana yang penuh dengan kasih sayang.”

 

Tatkala kita digemparkan dengan berita cerai artis-artis Malaysia atau mungkin ianya terjadi di kalangan kenalan rapat atau ahli keluarga kita sendiri, mungkin pengalaman dan kematangan Fasha boleh dijadikan iktibar. Seharusnya anak-anak tidak diseret di dalam kemelut penceraian itu kerana emosi, mental dan jiwa mereka boleh terganggu terutama sekali jika anak-anak rapat dengan kedua ibu bapa. Aidil Aziz juga tidak terkecuali dipuji netizen kerana sanggup menerima Fasha dan anak-anak dan tidak sedikitpun nampak janggal memainkan peranan bapa kepada kedua-dua anak hasil perkongsian hidup Fasha dan Jejai walaupun belum mempunyai zuriat sendiri. 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Thu, 18 Apr 2019

Celebrate this Egg-static Easter Sunday with Some Good Food at DoubleTree by Hilton JB

There are even fun activities like colouring, egg painting and egg hunting for the kids!

Hiburan Wed, 11 Dec 2019
Hiburan Fri, 1 Feb 2019

新人「他·表哥」典礼快闪全程不露脸!首次公开与林可欣演出

史上最大牌新人 「他·表哥」典礼快闪全程不露脸,首次公开神秘演出与林可欣反转抖音神曲嗨爆全场。

Hiburan Mon, 23 Dec 2019

Jessie J And Channing Tatum Split After A Year Of Dating, But People Never Knew They Were An Item

This is definitely one of the most unexpected news people aren’t expecting for 2019!

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Tiga Lagu Hael Ke AJL 33, Nabila Razali Janji ‘Turun Padang’

Sweet je tengok dua selebriti ni kan. Teman tapi mesra gituew…

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Rahsia Kekal Langsing Dan Miliki Kulit Cantik

Ozlynn tetap langsing dan wajahnya tiada pernah ada masalah kulit.

Hiburan Sat, 2 Nov 2019

Beri Bayangan Mahu Bersara…Sheila Rusly Minta Petunjuk

Harap-harap Sheila dapat pertimbangkan kembali…

Events Thu, 25 Apr 2019

郑伊健不畏艰难!演唱会想挑战更高难度

现年51岁郑伊健不畏艰难,演唱会想挑战更高难度。“能多做一次就一次!”

LIFESTYLE Mon, 5 Feb 2018

‘BANGKIT’ LEPAS JATUH, WANITA INI NEKAD KEMBALI KE DAPUR

Sudah jatuh ditimpa tangga, itulah perumpamaan sesuai untuk wanita berasal dari Singapura ini. Ujian demi ujian dilalui apabila bisnes pengurusan konferens yang diusahakan bersama rakan niaganya ‘lingkup’ di tengah jalan. Lebih perit, beliau dibebani dengan […]

| Live TV