Hiburan By: Del14 November 4, 2019 @ 1:09pm

Remy Tersingkir, Netizen Sindir Altimet Tak Layak Jadi Juri?

Umpama ‘wake up call‘, persembahan minggu kedua Mentor Milenia 2019 malam tadi membuatkan penonton tak senang duduk. Kali ini dua orang protege akan memasuki pusingan ‘battle’ dan juri tetap akan memilih pemenang bagi battle tersebut. Protege yang berada di bottom two akan berentap sekali lagi sebelum juri menyingkirkan seorang protege. 

Ada protege yang begitu gugup sehinggakan mimik muka terpancar dan lontaran suara terganggu di atas pentas. 

Protege kepada Mentor Hazama, Apex Tajudin muncul sebagai peserta terbaik minggu kedua apabila lagu ‘Kejoraku Bersatu’ yang dinyanyikannya mendapat tepukan gemuruh dari penonton-penonton di studio 2! Aksi Apex betul-betul macam ‘rocker’ yang dah lama berada dalam industri! Bersahaja tetapi padu.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

Padu suara Apex Tajudin! Teruskan menonton #mentormilenia2019 . Jangan lupa vote protege kegemaran anda! . Strim LIVE HD di tonton.com.my

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Nasib tidak menyebelahi protege kepada Mentor Stacy Anam apabila Remy Manaf menjadi peserta pertama Mentor Milenia 2019 yang tersingkir walaupun telah mencuba sedaya upaya memberikan persembahan yang terbaik, manakala Aedy Kama, protege kepada Black pula terselamat minggu ini apabila menjadi pilihan juri.

Namun, ada pula minggu ni yang tak puas hati dengan komen dari juri tetap, Altimet. Netizen mempertikaikan pemilihan Altimet sebagai juri dengan mengatakan dia tidak layak kerana ‘rapper’ tak pandai beri komen! Black pun macam memberi reaksi seakan tak puas hati dengan komen Altimet!

 
 
 
View this post on Instagram

Alamak nampak macam ada yang geram je dengan komen juri tu ??? #BlackCute #TunjukAjarKuSifu #MentorMilenia2019

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

“Sebagai juri, semua yang best pun kita dengar, yang tak best pun kita dapat dengar. I make the comments based on my observations. Saya dah 20 tahun dalam industri ini, saya tak pernah pertikaikan juri sepanjang saya dalam industri.  Kalau nak cerita, ada je lagu-lagu saya yang patut masuk AJL tapi tak masuk, tapi saya tak bising..lagu saya masuk, pun saya serah pada juri.

“Benda ni tiap-tiap kali ada program dengan juri mesti ada orang pertikaikan… pada siapa yang pertikaikan,yang tak puas hati saya jadi juri, boleh lah tulis surat pada Sistem Televisyen Malaysia Berhad.  Kalau Tuhan kata tak nak saya jadi juri lagi, dah takde rezeki saya jadi juri, saya berserah,” jawab Altimet kepada wartawan Xtra apabila ditanya pendapatnya tentang komen-komen negatif dari netizen. 

Tidak ada peserta ‘favourite’, Altimet percaya protege semuanya berbakat cuma ada yang lebih menyerlah dari yang lain. 

“Ada talent yang blossom lambat.  Ada yang kita nampak kuat sekarang tetapi tak boleh kekalkan momentum sampai ke penghujung. Ada yang dah nak akhir-akhir, baru tonjolkan kemampuan sebenar.  This is a competition. Anything can happen. 

“Kalau kalah hari ni tak mungkin akan kalah selamanya. Tengok sahaja Haqiem Rusli dan Aizat Amdan.  Mereka tak menang, tapi tengok kat mana diorang sekarang!” kata Altimet lagi. 

Baca: Penyanyi Popular Ini Sebenarnya Protege Black?

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Overdose Dadah Punya Pasal, Demi Lovato Masuk Hospital!

Beliau berjaya disedarkan selepas dirawat dengan Narcan, iaitu sejenis alat semburan bagi merawat individu yang mengambil dadah berlebihan. Phew, nasib baik!

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Wow! Hotel Transylvania Kutip RM 178 Juta

Ia sekali gus menyingkirkan filem di tempat pertama minggu lalu, Ant-Man and the Wasp, yang kini di kedudukan kedua dengan kutipan AS$28.8 juta (RM116.6 juta) pada hujung minggu lalu.

Hiburan Mon, 23 Dec 2019

Father To ‘Malayan Hero’ Remy Ishak Passed Away

We pray the love for the lost is forever carried in your memory.

Hiburan Sat, 22 Jun 2019

Alif Satar Tak Sabar Tunggu Baby ‘A’

Alif Satar berkongsi rasa teruja bakal menimang anak lelaki tidak lama lagi.

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

“Macam Parameswara Bertemu Hang Li Po”- Faizal Ismail Kongsi Gambar ‘Sweet’

Moga diizinkan utk terus bersama.. tolong Ameenkan ye!

Hiburan Sat, 26 Jan 2019

Vroom Vroom Lebih Sesuai Untuk Ara Johari, Apa Komen Nabila Razali?

Jika dilihat pada muzik video lagu Vroom Vroom di Youtube, rata-rata netizen meninggalkan komen memberitahu lagu ini lebih sesuai dinyanyikan oleh penyanyi Ara Johari. Bagi Nabila Razali yang merupakan pelantun lagu ini, dia tidak berkecil […]

Events Sat, 13 Jul 2019

Langkau Sempadan, ABPBH 32 Masuk Dua Kategori Baharu!

Siapa agaknya yang bakal memegang gelaran Bintang Paling Popular tahun ini? Tazabar!

Hiburan Tue, 17 Jul 2018

Asha Ikut Jejak Kakak, Berjinak-Jinak Dalam Dunia Lakonan

Siapa sangka selain dua adik beradik pelakon Risteena dan Ruhanies, rupa-rupanya ada seorang lagi adik mereka, Asha Zainul yang mula mengikut jejak yang sama…..

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Hiburan Fri, 7 Jun 2019

Ibu Sumber Inspirasi, Cef Sherson Buka Restoran Masakan India

Sejak kecik Sherson sudah terbiasa menikmati juadah bervariasi.

| Live TV