Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Del14 November 4, 2019 @ 1:09pm

Remy Tersingkir, Netizen Sindir Altimet Tak Layak Jadi Juri?

Umpama ‘wake up call‘, persembahan minggu kedua Mentor Milenia 2019 malam tadi membuatkan penonton tak senang duduk. Kali ini dua orang protege akan memasuki pusingan ‘battle’ dan juri tetap akan memilih pemenang bagi battle tersebut. Protege yang berada di bottom two akan berentap sekali lagi sebelum juri menyingkirkan seorang protege. 

Ada protege yang begitu gugup sehinggakan mimik muka terpancar dan lontaran suara terganggu di atas pentas. 

Protege kepada Mentor Hazama, Apex Tajudin muncul sebagai peserta terbaik minggu kedua apabila lagu ‘Kejoraku Bersatu’ yang dinyanyikannya mendapat tepukan gemuruh dari penonton-penonton di studio 2! Aksi Apex betul-betul macam ‘rocker’ yang dah lama berada dalam industri! Bersahaja tetapi padu.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

Padu suara Apex Tajudin! Teruskan menonton #mentormilenia2019 . Jangan lupa vote protege kegemaran anda! . Strim LIVE HD di tonton.com.my

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Nasib tidak menyebelahi protege kepada Mentor Stacy Anam apabila Remy Manaf menjadi peserta pertama Mentor Milenia 2019 yang tersingkir walaupun telah mencuba sedaya upaya memberikan persembahan yang terbaik, manakala Aedy Kama, protege kepada Black pula terselamat minggu ini apabila menjadi pilihan juri.

Namun, ada pula minggu ni yang tak puas hati dengan komen dari juri tetap, Altimet. Netizen mempertikaikan pemilihan Altimet sebagai juri dengan mengatakan dia tidak layak kerana ‘rapper’ tak pandai beri komen! Black pun macam memberi reaksi seakan tak puas hati dengan komen Altimet!

 
 
 
View this post on Instagram

Alamak nampak macam ada yang geram je dengan komen juri tu ??? #BlackCute #TunjukAjarKuSifu #MentorMilenia2019

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

“Sebagai juri, semua yang best pun kita dengar, yang tak best pun kita dapat dengar. I make the comments based on my observations. Saya dah 20 tahun dalam industri ini, saya tak pernah pertikaikan juri sepanjang saya dalam industri.  Kalau nak cerita, ada je lagu-lagu saya yang patut masuk AJL tapi tak masuk, tapi saya tak bising..lagu saya masuk, pun saya serah pada juri.

“Benda ni tiap-tiap kali ada program dengan juri mesti ada orang pertikaikan… pada siapa yang pertikaikan,yang tak puas hati saya jadi juri, boleh lah tulis surat pada Sistem Televisyen Malaysia Berhad.  Kalau Tuhan kata tak nak saya jadi juri lagi, dah takde rezeki saya jadi juri, saya berserah,” jawab Altimet kepada wartawan Xtra apabila ditanya pendapatnya tentang komen-komen negatif dari netizen. 

Tidak ada peserta ‘favourite’, Altimet percaya protege semuanya berbakat cuma ada yang lebih menyerlah dari yang lain. 

“Ada talent yang blossom lambat.  Ada yang kita nampak kuat sekarang tetapi tak boleh kekalkan momentum sampai ke penghujung. Ada yang dah nak akhir-akhir, baru tonjolkan kemampuan sebenar.  This is a competition. Anything can happen. 

“Kalau kalah hari ni tak mungkin akan kalah selamanya. Tengok sahaja Haqiem Rusli dan Aizat Amdan.  Mereka tak menang, tapi tengok kat mana diorang sekarang!” kata Altimet lagi. 

Baca: Penyanyi Popular Ini Sebenarnya Protege Black?

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 21 Jan 2019

Isteri Hamil Anak Kedua, Ini Doa Hairul Azreen Buat Isteri Tercinta…

Insya Allah semoga urusan bersalin anak kedua pasangan ini dipermudahkan ALLAH SWT…

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

Hajat Versi Balada Di AJL33 Nanti?

Haa, nak tahu samada Hael bawa lagu versi balada ke tidak, tungguu!

Hiburan Fri, 30 Aug 2019

国庆感受「冰」乐趣!全民同庆国庆及马来西亚日

为庆祝我国独立62周年,全球最大的连锁冰淇淋专卖店要让你在这两个月天天「揪团」吃冰淇淋!

Fab Foodies! Sat, 10 Mar 2018

This Sheep Cafe In Korea Will Make You Go ‘Bah Bah’

Pet cafes are the in thing right now as it is the most trending cafe style. But have you ever seen sheep cafe before?!

Hiburan Tue, 10 Dec 2019

‘Syukur Bertemu Dengan Isa’ – Risteena

Risteena memaklumkan dia tidak akan sesekali membuka cerita lama dan sudah reda dengan ketentuan Illahi.

Hiburan Mon, 14 May 2018

Sheila Rusly Kecewa Dengan Syafiq Kyle?

“Saya tak boleh sewenang-wenangnya tukar pelakon sebab watak itu dipegang oleh Syafiq, kalau orang lain lakonkan dah tak jadi Dekatkan Jarak Kita…

Events Sat, 5 Oct 2019

大马首档网红练习营真人秀《PRODUCE KOL 练习生》正式启动!

大马首档耗资过百万令吉的网红练习营真人秀《Produce KOL 练习生》正式启动!

Featured Mon, 1 Feb 2021
Hiburan Tue, 23 Jul 2019
Hiburan Sat, 29 Sep 2018

Dayangku Intan Selamat Jalani Pembedahan Derma Buah Pinggang

Alhamdulillah…Penyanyi malar segar, Dayangku Intan selamat menjalani pembedahan mendermakan buah pinggang kepada suaminya, Rosman Yahil di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur. Pengurusnya, Rushuhaimin Ab Rahman, berkata pasangan berkenaan sudah keluar daripada bilik pembedahan dan […]

| Live TV