Hiburan By: Del14 November 4, 2019 @ 1:09pm

Remy Tersingkir, Netizen Sindir Altimet Tak Layak Jadi Juri?

Umpama ‘wake up call‘, persembahan minggu kedua Mentor Milenia 2019 malam tadi membuatkan penonton tak senang duduk. Kali ini dua orang protege akan memasuki pusingan ‘battle’ dan juri tetap akan memilih pemenang bagi battle tersebut. Protege yang berada di bottom two akan berentap sekali lagi sebelum juri menyingkirkan seorang protege. 

Ada protege yang begitu gugup sehinggakan mimik muka terpancar dan lontaran suara terganggu di atas pentas. 

Protege kepada Mentor Hazama, Apex Tajudin muncul sebagai peserta terbaik minggu kedua apabila lagu ‘Kejoraku Bersatu’ yang dinyanyikannya mendapat tepukan gemuruh dari penonton-penonton di studio 2! Aksi Apex betul-betul macam ‘rocker’ yang dah lama berada dalam industri! Bersahaja tetapi padu.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

Padu suara Apex Tajudin! Teruskan menonton #mentormilenia2019 . Jangan lupa vote protege kegemaran anda! . Strim LIVE HD di tonton.com.my

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Nasib tidak menyebelahi protege kepada Mentor Stacy Anam apabila Remy Manaf menjadi peserta pertama Mentor Milenia 2019 yang tersingkir walaupun telah mencuba sedaya upaya memberikan persembahan yang terbaik, manakala Aedy Kama, protege kepada Black pula terselamat minggu ini apabila menjadi pilihan juri.

Namun, ada pula minggu ni yang tak puas hati dengan komen dari juri tetap, Altimet. Netizen mempertikaikan pemilihan Altimet sebagai juri dengan mengatakan dia tidak layak kerana ‘rapper’ tak pandai beri komen! Black pun macam memberi reaksi seakan tak puas hati dengan komen Altimet!

 
 
 
View this post on Instagram

Alamak nampak macam ada yang geram je dengan komen juri tu ??? #BlackCute #TunjukAjarKuSifu #MentorMilenia2019

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

“Sebagai juri, semua yang best pun kita dengar, yang tak best pun kita dapat dengar. I make the comments based on my observations. Saya dah 20 tahun dalam industri ini, saya tak pernah pertikaikan juri sepanjang saya dalam industri.  Kalau nak cerita, ada je lagu-lagu saya yang patut masuk AJL tapi tak masuk, tapi saya tak bising..lagu saya masuk, pun saya serah pada juri.

“Benda ni tiap-tiap kali ada program dengan juri mesti ada orang pertikaikan… pada siapa yang pertikaikan,yang tak puas hati saya jadi juri, boleh lah tulis surat pada Sistem Televisyen Malaysia Berhad.  Kalau Tuhan kata tak nak saya jadi juri lagi, dah takde rezeki saya jadi juri, saya berserah,” jawab Altimet kepada wartawan Xtra apabila ditanya pendapatnya tentang komen-komen negatif dari netizen. 

Tidak ada peserta ‘favourite’, Altimet percaya protege semuanya berbakat cuma ada yang lebih menyerlah dari yang lain. 

“Ada talent yang blossom lambat.  Ada yang kita nampak kuat sekarang tetapi tak boleh kekalkan momentum sampai ke penghujung. Ada yang dah nak akhir-akhir, baru tonjolkan kemampuan sebenar.  This is a competition. Anything can happen. 

“Kalau kalah hari ni tak mungkin akan kalah selamanya. Tengok sahaja Haqiem Rusli dan Aizat Amdan.  Mereka tak menang, tapi tengok kat mana diorang sekarang!” kata Altimet lagi. 

Baca: Penyanyi Popular Ini Sebenarnya Protege Black?

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

「马来魔」郑建威摘大马预选赛冠军!5月赴中国参赛

「马来魔」郑建威摘马来西亚预选赛冠军!5月初赴中国参加《中国新说唱》60 秒个人赛。

Hiburan Fri, 2 Mar 2018

Sambut Hari Lahir, Kenapa Zain Tak Ikut Isteri Ke London?

Sambutan hari lahir Che Ta akan dibuat di sana. Tentu meriah kan? Bakal menyambut ulang tahun kelahiran ke 45, keberangkatan mereka kali ini agak berbeza.

Hiburan Thu, 30 May 2019
Featured Fri, 23 Jul 2021

Penerima Vaksin Dibenarkan Rakam Video Di Pusat Vaksin

Berikutan terdapat pelbagai isu yang timbul mengenai petugas yang melakukan suntikan atau vaksin kosong terhadap penerima vaksin, Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) Khairy Jamaluddin berkata, kerajaan membenarkan penerima vaksin mengambil video suntikan mereka,

LIFESTYLE Wed, 3 Apr 2019

Hilton Garden Inn South Offers Families a Home Away from Home

You don’t need to go far for a nice stay away from our usual hectic lives.

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

Luah Hasrat Menunggu Jodoh Dalam Single Terbaharu

Tajuk lagu ini ‘Gadis Yang Ku Tunggu’, tetapi sebenarnya saya sendiri tidak tahu siapa gadis itu…

Selebriti Mon, 5 Feb 2018

DUET DENGAN WANITA LAIN? TAJUL PERLU MASA ‘EXTRA’

  Bakal tampil dengan single terbaru bersama Wany Hasrita, penyanyi Tajul akui dirinya lebih selesa berduet dengan wanita itu berbanding penyanyi wanita lain. Katanya, keserasian wujud tanpa mengambil masa yang lama jika duet bersama Wany

| Live TV