Cahaya Mata By: Fatin Nurain April 5, 2022 @ 4:57pm

“Rindu Dekat Anak Tu Lain…” – Harris Alif Kongsi Cabaran Selepas Bergelar Bapa

Setelah mendedahkan wajah dan nama anak baru-baru ini, pelakon Harris Alif atau berkongsi cabarannya selepas bergelar bapa.

Pemilik nama sebenarnya Nor Harris Alif Nor Rashidi, 23, yang juga merupakan suami kepada aktres Intan Ladyana ini lebih memahami perasaan seorang bapa selepas menimang cahaya mata.

“Bila dah ada anak ni, baru saya faham perasaan seorang bapa. Sebelum ni baru kahwin, tak ada anak lagi rasa lain. Bila dah ada anak, rasa sangat-sangat lain,” katanya.

Bapa kepada Evie Khadeeja ini turut berkongsi rasa rindu terhadap puteri kesayangannya ketika terpaksa bekerja di luar.

“Setiap kali rehat, saya akan Facetime dengan Intan untuk tengok baby, dapatkan update dan pesan untuk sentiasa update gambar dan video baby.

“Sebab rindu tu lain. Rindu dekat anak lain, rindu dekat isteri tu memang satu hal. Tapi dekat anak ni, kita punya perasaan dekat anak tu lain sebenarnya,” kata Harris.

Tambah Haris, tanggungjawabnya selepas memperolehi cahaya mata ini berbeza kerana beliau sering risau dengan keadaan anak dan isteri ketika berjauhan.

“Macam hari tu, dia kena pergi hospital, Intan nak hubungi saya pun tak boleh. So, benda tu akan kacau tapi saya cuba untuk adapt kan diri bila kat luar.

“Alhamdulillah, sekarang ni dah makin membesar, dah senang sikit,” kata Harris.

Harris dan Intan mendirikan rumah tangga pada 5 Februari 2021 dan dikurniakan anak pada 31 Januari 2022.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 2 Aug 2019
Hiburan Thu, 15 Nov 2018
Hiburan Mon, 11 Jun 2018

Sibuk Bekerja, Remy Ishak Belum Sedia Kahwin?

Tempoh ini mematangkan kami berdua. Waktu inilah kami dapat menguji diri sendiri sama ada sudah bersedia sebelum melangkah ke fasa seterusnya…Insha Allah, semuanya akan baik-baik sahaja Remy.

Trending Fri, 16 Oct 2020
Hiburan Tue, 5 Mar 2019

Majlis Resepsi Elfira Loy Di Melaka Ada Nilai Sentimental

Dipercayai majlis tersebut merupakan permintaan daripada nenek Faris sendiri yang ingin melihat cucunya bersanding di kampungnya. 

Trending Mon, 1 Oct 2018

Video Maki Pekerja Tular, Kakitangan M**** Kena Gantung Kerja!

Video selama satu minit 36 saat itu memaparkan wanita yang dipercayai majikan kepada dua pekerja wanita terbabit, diherdik dan dimarahi akibat gagal mematuhi arahan serta tugasan.

Hiburan Sun, 17 Mar 2019

Rimas Bersaiz XL, Sam Smith Nekad Sedut Lemak!

Sejak dari kecil lagi, Sam Smith memiliki badan bersaiz besar. Sebab terlalu rimas, Sam nekad berjumpa doktor!

Trending Thu, 10 Mar 2022
Hiburan Sun, 28 Oct 2018

Netizen Tersenyum Bila Erma Fatima Bawa Ibunya Beli Telefon

Video penuh dengan komen mencuitkan dari netizen. Tak percaya cuba tengok

Hiburan Fri, 25 Mar 2022

#HelloPadin: Netizen… Jangan Cepat Jatuhkan Hukum, Umpama Kita Paling Maksum!

Dunia ini berputar. Kadang di atas, kadang di bawah.

| Live TV