Hiburan By: Del14 August 23, 2019 @ 11:52pm

Sarimah Ibrahim Kongsi Tips Kurus

Selebriti kacukan Melayu-Irish, Che Puan Sarimah Ibrahim telah selamat melahirkan anak perempuan pada 19hb Julai 2019 dan selepas sebulan bersalin, beliau tampak semakin berseri dan hampir mendapat susuk tubuh asal sebelum mengandung! Not bad for someone who gave birth for the 1st time at the age of 41 right?  Bayi yang dinamakan Tunku Sofia Najihah yang membawa maksud ‘Beautiful Victory’ telah mendapat nama keduanya daripada nenda kepada suaminya, Tunku Nadzimuddin  dan telah berkongsi gambar yang dianggap istimewa ini di laman instagramnya. 

 

 

 

Sebulan selepas itu C.P Sarimah telah berkongsi gambar dirinya selepas membuat senaman ringan dan kejayaan beliau menurunkan berat badan selepas bersalin mendapat pujian dari netizen yang terinspirasi dengan cara C.P Sarimah berusaha kekal cergas. “Thanks to keeping to my workouts for my entire pregnancy plus breastfeeding ..my Tummy is almooooost back to pre pregnancy.. Pantang food and urut has also helped alot!” kata beliau dalam kapsyen foto instagramnya.

 

Bukan senang nak cantik, lebih-lebih lagi bila dah naik banyak kg masa mengandung, tapi Che Puan telah buktikan bahawa it is possible, betul tak?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Sun, 7 Oct 2018

It’s Breast Cancer Awareness Month! Do You Know How to Check Your Breasts?

Early detection is vital in prevention breast cancer.

Hiburan Wed, 27 Feb 2019
Hiburan Mon, 2 Dec 2019

许冠杰宝刀未老魅力不减!全场歌迷嗨唱变大型KTV

71岁的「爷爷级歌神」阿Sam许冠杰相隔一年再度来马开唱!歌迷表现热情,现场犹如大型K房,场面High爆!

Hiburan Mon, 1 Jan 2018

Sepupu Rihanna Ditembak Mati Selepas Rai Krismas

Kemeriahan sambutan hari Natal penyanyi Rihanna sekeluarga bertukar tragedi apabila sepupunya, Tavon Kaiseen Alleyne, ditembak mati  beberapa jam selepas meraikan perayaan itu bersama. Menerusi akaun Instagram (IG) peribadinya, Rihanna memuat naik foto dirinya bersama Alleyne […]

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Siti Nurhaliza Bukan Pilih Kasih!

Memilih Khai Bahar sebagai rakan duet kerana merasakan suara penyanyi lagu Bayang itu paling bersesuaian untuk menyanyikan lagu berentak zikir. 

Hiburan Wed, 17 Oct 2018
Hiburan Mon, 26 Nov 2018

Siti Nordiana – Khai Bahar Bakal Bersatu Tahun Depan?

Segalanya masih dalam perancangan awal. Insya Allah jika segalanya berjalan lancar, Nana akan umumkan kepada pihak media dan peminat.

Hiburan Thu, 23 Apr 2020
Hiburan Tue, 31 Jul 2018

超过20组本地歌手零唱酬参与!爱国演唱会830引爆

《我爱马来西亚,同乐同庆演唱会2018》国庆倒数爱国演唱会将于8月30日在吉隆坡独立广场引爆!演唱会免费入场,且邀来了本地超过20组的三大民族歌手,众歌手皆零唱酬支持这场活动。

Hiburan Sun, 14 Jan 2018

“Tidak Pernah Kasari Saya Langsung”

, suami saya tidak pernah walau sekali pun mengasari saya,” tulis Diana Danielle.

| Live TV