Hiburan By: Syafiqa Irdina February 13, 2020 @ 11:27pm

Selepas 33 Tahun, Rockers BELANTARA Kembali Demi Peminat Tanah Air!

Jika disebut kumpulan Belantara, mungkin ramai dalam kalangan generasi baharu agak jarang mendengar nama tersebut atau tidak mengenali siapakah mereka.

Namun, bagi orang lama atau pun otai rock kapak, mereka merupakan antara kumpulan rock yang sangatdisegani dan masih bertahan di persada industri muzik tanah air dengan peminat mereka tersendiri.

Baru-baru ini, Rockers Belantara yang kini dianggotai oleh Zaid (Vokalis), Aziz (Gitaris), Shukri (Bass), Umar (Drammer) telah hadir ke studio Malaysia Hari Ini untuk mempromosikan tiket showcase yang bakal berlangsung di Damansara Performing Arts Centre (DPAC) pada 20 Februari 2020. Istimewanya, showcase Belantara kali ini dianjurkan sendiri oleh peminat fanatik mereka tau!

Selepas showcase terakhir pada tahun 1988, mereka membuat keputusan untuk aktif semula selepas mendapat permintaan yang tinggi oleh peminatnya. Kumpulan muzik ini lebih popular di institut pengajian tinggi yang rata-rata lebih senang menerima mesej yang terdapat dalam lagu-lagu yang disampaikan oleh Belantara.

Terdahulu, Belantara telah menghasilkan 3 album rock progresif melayu terbaik iaitu “Belantara” (1987), “SriKandi DiSisi” (1988), dan “Infiniti” (1990). 

Bukan senang nak tengok legenda rock kapak ni reunion kan? Buat para peminat yang ingin mendapatkan tiket, layari Facebook Belantara okay!

Untuk lebih lanjut, jom kita tengok penampilan kumpulan rock kapak Malaysia di bawah:

 

Sumber: Youtube TV3

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 28 Nov 2017

Lagu Duet Dato Aliff Syukri & Sajat Kena Kecam?

Lagu duet terbaru Dato Aliff Syukri dan Sajat dikatakan terkena kecaman yang hebat tetapi kenapa

Hiburan Wed, 12 Dec 2018

‘Ku Bersuara’ Rungkai Kisah Sebenar Hidup Ernie Zakri

Lebih istimewa, lirik lagu Ku Bersuara merupakan tulisan sahabat baiknya, Syamel bersama Omar K, Blaine Bakri dan John Jeevasingham.

Hiburan Sat, 4 Aug 2018

Wohoo, Blues Gang Buat Comeback September Depan!

Kali ini kami muncul berlima sahaja memandangkan salah seorang daripada anggota Blue Gang, Jim Mandasamay meninggal dunia April lalu.

Hiburan Sun, 23 Dec 2018

「屿你同在」圣诞节献爱心!化身圣诞老人

「屿你同在」圣诞节献爱心!本地艺人Victor李俊颉、伍家辉和Jyin傅健颖化身圣诞老人大派礼物。

Hiburan Tue, 31 Dec 2019
Hiburan Mon, 23 Apr 2018

茜拉婚礼星光熠熠 现场800人送祝福

27岁的茜拉(Shila Amzah)与28岁的丈夫哈里斯(Haris Elias)一对新人昨晚在布城五星酒店举行迎宾婚宴,与受邀出席的亲朋好友、粉丝和媒体一同分享喜悦!

Events Tue, 23 Jul 2019

著名海南话原创艺人麦英726开唱!邀你共赴乡音之约

著名海南话原创艺人麦英7月26日开唱!邀你共赴乡音之约,免费听听亲切的乡音歌曲,欣赏优美的传统琼剧。

Hiburan Thu, 11 Apr 2019

Betul Ke Sissy Iman Pilihan ‘Makcik-Makcik’?

Takpelah…asalkan ada pendengar. Okay lah kan?

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

Intan Liana DiTawar Menjadi Duta Produk

Hilang suami di sisi bukan kerana dipinta tetapi Tuhan berikan hikmah dimana mendapat beberapa tawaran untuk menjadi duta produk.

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

DAPHNE IKING KINI BERHIJAB?

Apa yang memeranjatkan ialah menerusi laman instagram beliau, Daphne dilihat memakai jubah lengkap bertudung dan kalau dilihat menerusi ruangan status tersebut Daphne siap mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan beliau

| Live TV