Hiburan By: SGMS Faida December 16, 2019 @ 1:25pm

Sertai Misi Kemanusiaan, Ardell Aryana Terbang Ke Syria

Pelakon Ardell Aryana teruja mengumumkan bakal menyertai misi kemanusiaan ke Syria tidak lama lagi.

Ardell ketika ditemui di majlis pembukaan pusat laser bulu, Hairy Mary  memberitahu, penyertaannya kali ini lebih bermakna apabila dapat pergi bersama suami tersayang, Nadzmi Adhwa. 

“Sebelum ini saya pernah menyertai beberapa misi kemanusiaan antaranya di Palu, Indonesia. Cuma saya lebih selesa tidak terlalu berkata tentangnya kerana bimbang dikata menunjuk.

“Bukan hanya di luar negara sahaja malah saya juga pernah turun padang sertai misi bantuan kemanusian di Malaysia juga sebelum ini.

“Misi ini akan bermula pada 8 Januari yang dianjurkan oleh Yayasan Tabung Kebajikan Muslim Malaysia (YDKMM). Insha Allah, saya berharap aktiviti kemasyarakatan begini dapat menjadi ikutan ramai,” katanya kepada Xtra.

Ardell juga diumumkan sebagai ikon misi kemanusiaan YDKMM musim sejuk ke Syria, baru-baru ini.

 
 
 
View this post on Instagram

Warga Syria Memanggil! Mari kita sama-sama bantu ?? lihat wajah dan mata mereka .Bantuan kita dapat meringan kan kesukaran mereka . Musim sejuk sudah tiba di beberapa wilayah di Syria! Kelengkapan musim sejuk seperti baju sejuk, selimut, stoking serta kasut merupakan keperluan yang mendesak buat pelarian Syria saat ini. Mari bersama sama saya dalam misi Kemanusiaan kali ini. Kami akan menjejaki bumi Syria Januari ini membawa kelengkapan musim sejuk dari anda! Bagi yang memiliki baju sejuk/stoking/selimut tebal/sarung tangan dan scarf, boleh temui team YDKMM di Aeon Nilai pada 30/11/2019 ini. Kaunter serahan akan dibuka. Maklumat lanjut boleh rujuk 011-2833 1340 atau hantar ke Pejabat Yayasan Dana Kebajikan Muslim Malaysia di Seksyen 7 Bangi. Musim sejuk tidak lama lagi semakin teruk! Mereka masih belum mempunyai kasut, baju yang tebal dan pemanas yang mampu bantu mereka melawan kesejukan melampau! Berikan perhatian dan kongsikan rezeki anda walaupun hanya RM 10! Info akaun @ydkmm_official Maybank 550510970142. #wintermissionsyria #pedulisyria #berbagisemangat @ydkmm_official @actionfordisaster.official

A post shared by نور الهداية (@ardellaryana) on

Dalam perkembangan lain, dia juga baru sahaja membuka pusat laser bulu, Hairy Mary yang beroperasi di Publika, Solaris Dutamas.

Perniagaan berkenaan diusahakannya bersama bapa saudaranya, Dr Por Yan Sheng.

Oleh: Fas

 
 
 
View this post on Instagram

Bismillah esok saya akan ada pukul 1 tengah hari di @hairymary.co Publika ?. Alhamdulillah 3rd branch @hairymary.co dekat publika dah 99% siap untuk opening esok ⏳? tapi saya nervous sikit. Esok yang dah dapat / sy terlepas pandang untuk bagi invitationCard , boleh slide left screenshot and datang je esok ye bagi yang nak dapat kan promo Package “ Thor Light laser “ , permanent hair remover @hairymary.co saya . Bayar sekali RM 118 dan dapat laser bulu’s selama setahun 12x ? ( tapi esok dan lusa je untuk yang walk in & register ) promo ni itu je syarat kena walk in kedai , tak boleh booking online untuk promo niheheh ?. Sekali je harga ni tak dapat da datang esokkk ok , lelaki Perempuan boleh .. Daaannn esok ada sikit makan-makan ☺️ pastu goodies bag ? untuk awak semua ❤️ jadi bawak la kawan-kawan ok .

A post shared by نور الهداية (@ardellaryana) on

Semoga terus sukses buat Ardell! 

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 20 May 2018

Sissy Iman Terkena Tempias Jampi Hael Husaini

Terkena tempias hebat Jampi dek kemunculannya bermain piano mengiringi persembahan lagu Jampi dendangan Hael Husaini pada Anugerah Juara Lagu 32 (AJL32), baru-baru ini, SIssy Iman mula mendapat perhatian ramai.

Hiburan Sat, 6 Apr 2019

Sophia Fredskild Jatuh Cinta?

Sophia akhirnya menemui jejaka pilihan untuk selamanya…

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Eina Azman Dapat Kereta Mewah Lagi?

Datin Eina Azman telah menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-23 dan ramai yang tertanya-tanya hadiah apakah yang bakal diterima oleh Eina memandangkan beliau seringkali mendapat hadiah mewah daripada suaminya,  Datuk Paduka Kaiser?

Hiburan Wed, 11 Jul 2018

Erra Fazira Bersuara Mengenai Isu Sakit Mental

Erra Fazira bersuara tentang sakit mental termasuklah kemurungan kerana hal ini tidak boleh dibuat main dan perlu dititikberatkan….

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

Tak Mahu Dikata Lembik, Wan Sharmila Idam Watak Aksi Untuk 2019

Maksud saya bukanlah lasak macam dalam filem Paskal. Saya teringin melakonkan watak lasak tanpa menggunakan bantuan stunt man.

Hiburan Sat, 29 Dec 2018

Kereta Mewah Remuk, Safiey Ilyas Kemalangan Jalan Raya

Semuanya terkawal, hati-hati yeah lepasni…

Hiburan Sun, 1 Dec 2019
Hiburan Mon, 26 Mar 2018

Kim Jong Kook Shocks Own Mother By Revealing Dating History

The Running Man member has always kept his lips sealed tight but now he suddenly revealed everything.

Hiburan Sat, 9 Feb 2019

Hebat! Tunku Hanis Kongsi Pengalaman Bawa Watak Tentera

Jangan lupa saksikan lakonan hebat Tunku Hanis, Janna Nick dan Sheila Rusly dalam Leftenan Zana setiap Rabu-Jumaat bermula jam 9 malam!

LIFESTYLE Fri, 7 Sep 2018

Bosan Tersangkut Dalam Kesesakan? Cuba Aktiviti Ini!

Mati kutu dalam kesesakan trafik jadi nak buat apa? Ini sekadar pengkongsian yang boleh admin share

| Live TV