Hiburan By: SGMS Faida August 13, 2019 @ 3:30pm

Siap Sedia Jadi CEO Stesen TV, Ac Mizal Sedia ‘Ubah Angin’

Pelakon dan pelawak terkenal, Datuk Ac Mizal mengumumkan dia kini bulan lagi artis eksklusif di stesen televisyen Astro.

Memetik laporan Harian Metro, Datuk Ac Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini memaklumkan kontraknya bersama stesen tv itu sudah berakhir secara baik dan kini mula sibuk dengan perancangan penubuhan stesen tv miliknya yang bakal beroperasi tahun depan.

“Ia juga membuka ruang kepada saya untuk bekerja dengan stesen TV lain seperti apa dilakukan bersama TV3.

“Dalam masa sama, seperti yang saya kongsi sebelum ini, stesen TV yang akan diberi nama AC TV dan diterbitkan sepenuhnya Ohsem TV akan memulakan operasi pertengahan tahun hadapan. Sekarang, saya sibuk dengan kerja penubuhannya.

“Projek Pop Yeah Yeah dihasilkan dengan kerjasama TV3 akan dijadikan penanda aras sebelum kami memulakan operasi. Saya dan rakan kongsi melihat TV3 sebagai ‘induk’ untuk kami belajar selok-belok perniagaan dunia penyiaran.

“Saya dan Adam bersyukur dengan kerjasama bersama TV3 dan kami turut berterima kasih kerana diberikan peluang untuk menerbitkan program untuk TV3 selama setahun,” katanya.

Kata AC, walaupun tidak bernaung di bawah Astro, dia tetap menjalin kerjasama dengan stesen TV berbayar itu malah ada beberapa program kendaliannya sebelum ini akan diteruskan.

Sementara itu, Ac juga tampil dengan karya terbaharu di TV3, sitcom Kafe Pop Yeah Yeah yang merupakan terbitan bersama rakan kongsinya, Datuk Adam Ilyas.

Bercerita lanjut mengenai idea untuk menghasilkan sitkom Pop Yeah Yeah kata AC, ia hadir ketika dia menjayakan persembahan bersama Kugiran Masdo. Turut sama terbabit dalam persembahan itu ialah kumpulan Hujan.

“Saya terkejut melihat sambutan peminat terhadap Kugiran Masdo. Kegilaan umum terhadap kumpulan ini buat saya rasa kagum. Menerusi lagu mereka yang berunsur 60-an itu memberikan saya idea untuk menghasilkan Pop Yeah Yeah,” katanya.

Jelas AC, Pop Yeah Yeah bukan menggambarkan situasi pada era 60-an tetapi mengisahkan hidup Jefri Dom yang popular sebagai penyanyi. Dia pesaing kepada Jefri Din pada zaman itu sehingga menggelar dirinya sebagai Jefri Dom.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 18 May 2018

Siapa Pelanggan Mengamuk Di Kedai Sajat?

Buang yang keruh, ambil yang jernih. Selepas sahaja wanita tersebut dan keluarganya meminta maaf kepada Sajat, beliau serta-merta membatalkan kes tersebut dan memaklumkan peguam beliau

Hiburan Wed, 13 Nov 2019
Hiburan Mon, 1 Apr 2019

Debaran Noryn Aziz Menjelang Konsert ‘Soul Sisters’

Konsert ‘Soul Sisters’ dianjurkan oleh syarikat produksi persembahan Edd Razhe Entertainment (ERE) bakal diadakan di Istana Budaya pada 5 dan 6 April ini.

Tiket boleh dibeli di www.airasiaredtix.com pada harga RM 755 (Meet & Greet), RM 555 (Diamond), RM 355 (Platinum), RM 255 (Gold) dan RM 155 (Silver).

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

FANS NO LONGER ABLE TO SEND GIFTS TO BTS

Sending presents are often seen as a sign of love, appreciation and admiration. Unfortunately, fans are no longer allowed to send BTS members gifts.

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Al-Fatihah…Bapa Joe Flizzow Meninggal Dunia

Kami dengan rasa sedih ingin mengumumkan bahawa Ishak Nengah telah meninggal dunia pada pukul 12.35 tengah hari pada Isnin 6 Ogos 2018.

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Hilang 20 Kg, Apa Rahsia Ramlah Ram?

Sebelum ini berat badan saya 70 kilogram dan ada juga kawan-kawan ‘membawang’ pasal saya tetapi itulah orang kata buat kita semangat. Terbaiklah kak!

Hiburan Sat, 19 May 2018

Sarimah Ibrahim Jalani Rawatan IVF?

Sarimah berkata, dalam usia 40 tahun ini beliau berharap dapat menimang cahaya mata kerana tahap kesihatan Sarimah dan Suami berada dalam keadaan baik. Justeru itu, beliau juga turut berkongsi bahawa hasratnya untuk menjalani rawatan tersebut turut disokong oleh penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Seri Siti Nurhaliza

| Live TV