Events By: Mohd Fuad Mohd Noor March 5, 2019 @ 12:07pm

Siri Jelajah DFKL Pertama Raih Sambutan Hangat

Siri jelajah DFKL 2019 bahagian pertama yang diadakan di tiga buah institut pengajian tinggi sekitar Lembah Klang, hujung minggu lalu telah pun selesai. Siri jelajah yang diadakan telah berlangsung di tiga buah universiti iaitu di  Management & Science University (MSU), Shah Alam,Universiti Malaya (UM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).

Lebih 300 penyertaan secara keseluruhan diterima.

Antara pengarah drama yang hadir untuk memeriahkan lagi acara ini adalah Along Kamaludin dan Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap Sesi Uji Bakat DFKL 2019, dan Datuk A. Aida yang merupakan panel sesi kongsi cerita DFKL 2019.

Siri DFKL 2019 turut memperkenalkan platform baru menerusi Sesi Pencarian Influencer khusus untuk mengasah bakat baru yang ada pada generasi muda.

Pengarah terkenal, Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap sesi ini turut memberikan pujian terhadap para peserta yang berani tampil ke hadapan dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Puan Siti Nurlisia Mohd Nadzri, “Dalam era yang serba digital ini, kami mula mencari bakat individu yang yang fasih membuat review dan aktif menggunakan laman media sosial mereka. Antara kelebihan yang akan mereka terima apabila menyertai kumpulan influencer ini adalah mereka akan diberikan pendedahan eksklusif tentang industri hiburan kami seperti hadir ke majlis anugerah kami, menyertai sesi penggambaran drama, menonton seluruh siri drama kami lebih awal dari yang lain, dan banyak lagi”.

Malam kemuncak Anugerah DFKL 2019 yang akan bersiaran langsung pada 7 April. Sebanyak sembilan kategori dipertandingkan dan telah dibuka untuk undian di laman sesawang www.dfkl.com.my sejak 1 Februari yang lalu sehingga 25 Mac 2019. Kategori-kategori tersebut adalah Aktor Pilihan, Aktres Pilihan, Antagonis Pilihan, Pengarah Pilihan, Penulis Skrip Pilihan, Lagu Pilihan, Pasangan Pilihan, Drama Pilihan, dan Drama Rantaian Bahasa Cina.

Kempen DFKL 2019 turut disokong hebat oleh Rakan Media Harian Metro serta Rakan Media Digital tonton, xtra, dan Oh Bulan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 25 Sep 2018

Charissa Ong: From Heartbreak to Writing and Success

Charissa had always loved writing but never expected to make a career out of it.

Events Mon, 17 Dec 2018

Sambut 300 Kanak-Kanak Bertemakan Harry Potter Krismas Ini

Merry Krismas Adik-adik! Seronoknya mereka ni kan?

Hiburan Wed, 14 Nov 2018

Zaibo Meninggal Dunia

Al-Fatihah…

Hiburan Sat, 9 Feb 2019

Terima 1 Juta Pengikut, Terima Kasih AJL!

Tahniah, semoga kerjaya seni Ean terus gemilang tahun ini. Tak sabar tunggu next single!

Events Wed, 24 Jan 2018

NO DATE FOR VALENTINE’S DAY? WHY NOT JOIN THIS DATING EVENT

Still single, available and up for an adventure? Come join this dating event then. Oh, it’s also for charity!

Hiburan Tue, 18 Jun 2019
Hiburan Sat, 20 Apr 2019

《声林之王 2》寻虎大会!422起展开大马网上招募

《声林之王 2》寻虎大会!网上招募马来西亚「声林猛兽」展开激烈「声存战」~

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Mahu Cabar Diri, Elisya Sandha Jadi Anggota Bomba?

Kata Elisya, Memang mencabar tapi seronok!

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

| Live TV