Events By: Mohd Fuad Mohd Noor March 5, 2019 @ 12:07pm

Siri Jelajah DFKL Pertama Raih Sambutan Hangat

Siri jelajah DFKL 2019 bahagian pertama yang diadakan di tiga buah institut pengajian tinggi sekitar Lembah Klang, hujung minggu lalu telah pun selesai. Siri jelajah yang diadakan telah berlangsung di tiga buah universiti iaitu di  Management & Science University (MSU), Shah Alam,Universiti Malaya (UM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).

Lebih 300 penyertaan secara keseluruhan diterima.

Antara pengarah drama yang hadir untuk memeriahkan lagi acara ini adalah Along Kamaludin dan Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap Sesi Uji Bakat DFKL 2019, dan Datuk A. Aida yang merupakan panel sesi kongsi cerita DFKL 2019.

Siri DFKL 2019 turut memperkenalkan platform baru menerusi Sesi Pencarian Influencer khusus untuk mengasah bakat baru yang ada pada generasi muda.

Pengarah terkenal, Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap sesi ini turut memberikan pujian terhadap para peserta yang berani tampil ke hadapan dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Puan Siti Nurlisia Mohd Nadzri, “Dalam era yang serba digital ini, kami mula mencari bakat individu yang yang fasih membuat review dan aktif menggunakan laman media sosial mereka. Antara kelebihan yang akan mereka terima apabila menyertai kumpulan influencer ini adalah mereka akan diberikan pendedahan eksklusif tentang industri hiburan kami seperti hadir ke majlis anugerah kami, menyertai sesi penggambaran drama, menonton seluruh siri drama kami lebih awal dari yang lain, dan banyak lagi”.

Malam kemuncak Anugerah DFKL 2019 yang akan bersiaran langsung pada 7 April. Sebanyak sembilan kategori dipertandingkan dan telah dibuka untuk undian di laman sesawang www.dfkl.com.my sejak 1 Februari yang lalu sehingga 25 Mac 2019. Kategori-kategori tersebut adalah Aktor Pilihan, Aktres Pilihan, Antagonis Pilihan, Pengarah Pilihan, Penulis Skrip Pilihan, Lagu Pilihan, Pasangan Pilihan, Drama Pilihan, dan Drama Rantaian Bahasa Cina.

Kempen DFKL 2019 turut disokong hebat oleh Rakan Media Harian Metro serta Rakan Media Digital tonton, xtra, dan Oh Bulan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Apr 2018

Ude Wahid Semakin Biadab?

Namun, tidak berhenti disitu Ude baru-baru ini telah memuat naik gambar dilaman instagram beliau yang menunjukkan sarapan roti telur yang dibuat oleh isterinya, Izreen. Dalam ruangan caption tersebut, Ude seakan-akan memerli bekas isterinya yang dianggap sudah move on

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

11 Tahun Pegang Status Janda, Yuni Shara Tetap ‘Cool’

Kalau takdir saya bersendiri tanpa pasangan sehingga tua, saya okay…

Trending Mon, 20 Apr 2020
Hiburan Mon, 9 Apr 2018

Siti Aafiyah Satukan Dato’ Siti Nurhaliza Dengan Bekas Isteri Dato’ K

Dalam ruangan caption tersebut,  Dato’ Siti menyatakan beliau sangat hati menerima kunjungan bekas isteri Dato’ Khalid itu. Beliau juga mendoakan agar mereka sekeluarga sentiasa di berkati

Hiburan Sun, 10 Feb 2019

‘Kami Masih Belajar’- Justin Bieber Seronok Bergelar Suami

Biarpun sudah berkahwin, saya dan Hailey masih boleh berkasih-sayang dan menikmati masa muda kami.

Hiburan Wed, 23 Oct 2019

黄明志1231迎来首场万人演唱会!与歌迷倒数跨年

黄明志12月31日将与歌迷倒数跨年,《4896》巡演将登上万人体育馆!

Featured Tue, 13 Jul 2021

Arab Saudi Kini Iktiraf Vaksin Sinovac, Penerima Kini Boleh Tunai Haji & Umrah Di Makkah

Negara Arab Saudi telah memberi kebenaran untuk individu yang menerima suntikan vaksin COVID-19 jenis Sinovac keluaran China, memasuki negara itu. Perkara tersebut disahkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Zulkifli […]

Trending Mon, 13 Jul 2020
Events Tue, 4 Dec 2018
Hiburan Wed, 15 Aug 2018

Nora Danish Jawab Isu Pengasuh Dera Kanak-Kanak

Seiring dengan kes penderaan yang kini semakin menjadi-jadi, pelakon, Nora Danish berharap pihak berkuasa membuat tindakan ke atas kes tersebut.

| Live TV