Events By: Ad Ops March 5, 2019 @ 12:07pm

Siri Jelajah DFKL Pertama Raih Sambutan Hangat

Siri jelajah DFKL 2019 bahagian pertama yang diadakan di tiga buah institut pengajian tinggi sekitar Lembah Klang, hujung minggu lalu telah pun selesai. Siri jelajah yang diadakan telah berlangsung di tiga buah universiti iaitu di  Management & Science University (MSU), Shah Alam,Universiti Malaya (UM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).

Lebih 300 penyertaan secara keseluruhan diterima.

Antara pengarah drama yang hadir untuk memeriahkan lagi acara ini adalah Along Kamaludin dan Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap Sesi Uji Bakat DFKL 2019, dan Datuk A. Aida yang merupakan panel sesi kongsi cerita DFKL 2019.

Siri DFKL 2019 turut memperkenalkan platform baru menerusi Sesi Pencarian Influencer khusus untuk mengasah bakat baru yang ada pada generasi muda.

Pengarah terkenal, Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap sesi ini turut memberikan pujian terhadap para peserta yang berani tampil ke hadapan dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Puan Siti Nurlisia Mohd Nadzri, “Dalam era yang serba digital ini, kami mula mencari bakat individu yang yang fasih membuat review dan aktif menggunakan laman media sosial mereka. Antara kelebihan yang akan mereka terima apabila menyertai kumpulan influencer ini adalah mereka akan diberikan pendedahan eksklusif tentang industri hiburan kami seperti hadir ke majlis anugerah kami, menyertai sesi penggambaran drama, menonton seluruh siri drama kami lebih awal dari yang lain, dan banyak lagi”.

Malam kemuncak Anugerah DFKL 2019 yang akan bersiaran langsung pada 7 April. Sebanyak sembilan kategori dipertandingkan dan telah dibuka untuk undian di laman sesawang www.dfkl.com.my sejak 1 Februari yang lalu sehingga 25 Mac 2019. Kategori-kategori tersebut adalah Aktor Pilihan, Aktres Pilihan, Antagonis Pilihan, Pengarah Pilihan, Penulis Skrip Pilihan, Lagu Pilihan, Pasangan Pilihan, Drama Pilihan, dan Drama Rantaian Bahasa Cina.

Kempen DFKL 2019 turut disokong hebat oleh Rakan Media Harian Metro serta Rakan Media Digital tonton, xtra, dan Oh Bulan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Kaum Lelaki, Awas Dengan Jenis Serangan Ini!

Lelaki pun ada penyakit yang digelar pembunuh dalam senyap. Nak tahu jom baca perkongsian ini

Hiburan Sat, 3 Dec 2022
Fab Foodies! Wed, 24 Jan 2018

PREP YOUR TASTEBUDS FOR MALAYSIA’S SPICIEST BURGER!

For the brave-hearted souls out there!

Hiburan Mon, 28 Oct 2019
Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Nora Danish Sedih Netizen Kutuk Baby Ney Ney Lagi!

Status selebriti bukan bermaksud dia perlu menerima dan menelan apa yang dikatakan oleh netizen tentang dirinya atau keluarga. Kerana, beliau juga mempunyai perasaan sama seperti orang lain malah lebih beremosi dan sensitif kerana beliau adalah orang seni

Featured Fri, 9 Sep 2022
LIFESTYLE Thu, 25 Oct 2018

75 Years of IKEA: From a Simple Idea to a Bustling Business Model

For over 75 years, IKEA is driven by the belief that furniture can be affordable without sacrificing principles of quality, design and sustainability. What started as a small post order business has grown into a

Hiburan Fri, 6 Jul 2018

‘Kita Dah Pernah Tegur, Sekarang Dia Terimalah Kesannya,’ – Wakil FMC

Eksekutif Pemasaran FMC Music, Sam Samin memberitahu syarikat rakaman FMC Music tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan lanjut sekiranya isu ini berulang lagi.

| Live TV

error: Content is protected !!