Events By: Ad Ops March 5, 2019 @ 12:07pm

Siri Jelajah DFKL Pertama Raih Sambutan Hangat

Siri jelajah DFKL 2019 bahagian pertama yang diadakan di tiga buah institut pengajian tinggi sekitar Lembah Klang, hujung minggu lalu telah pun selesai. Siri jelajah yang diadakan telah berlangsung di tiga buah universiti iaitu di  Management & Science University (MSU), Shah Alam,Universiti Malaya (UM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).

Lebih 300 penyertaan secara keseluruhan diterima.

Antara pengarah drama yang hadir untuk memeriahkan lagi acara ini adalah Along Kamaludin dan Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap Sesi Uji Bakat DFKL 2019, dan Datuk A. Aida yang merupakan panel sesi kongsi cerita DFKL 2019.

Siri DFKL 2019 turut memperkenalkan platform baru menerusi Sesi Pencarian Influencer khusus untuk mengasah bakat baru yang ada pada generasi muda.

Pengarah terkenal, Heykal Hanifah yang merupakan juri tetap sesi ini turut memberikan pujian terhadap para peserta yang berani tampil ke hadapan dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Puan Siti Nurlisia Mohd Nadzri, “Dalam era yang serba digital ini, kami mula mencari bakat individu yang yang fasih membuat review dan aktif menggunakan laman media sosial mereka. Antara kelebihan yang akan mereka terima apabila menyertai kumpulan influencer ini adalah mereka akan diberikan pendedahan eksklusif tentang industri hiburan kami seperti hadir ke majlis anugerah kami, menyertai sesi penggambaran drama, menonton seluruh siri drama kami lebih awal dari yang lain, dan banyak lagi”.

Malam kemuncak Anugerah DFKL 2019 yang akan bersiaran langsung pada 7 April. Sebanyak sembilan kategori dipertandingkan dan telah dibuka untuk undian di laman sesawang www.dfkl.com.my sejak 1 Februari yang lalu sehingga 25 Mac 2019. Kategori-kategori tersebut adalah Aktor Pilihan, Aktres Pilihan, Antagonis Pilihan, Pengarah Pilihan, Penulis Skrip Pilihan, Lagu Pilihan, Pasangan Pilihan, Drama Pilihan, dan Drama Rantaian Bahasa Cina.

Kempen DFKL 2019 turut disokong hebat oleh Rakan Media Harian Metro serta Rakan Media Digital tonton, xtra, dan Oh Bulan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 8 May 2019

Dennis Lau & Friends Promote Limitless Opportunities & Equality Through Concert

It’s all about spreading love, peace and equality.

Hiburan Mon, 12 Feb 2018

HAEL TAK BOLEH BAYANG HIDUP TANPA HELENA

Helena merupakan anugerah terindah dalam hidupnya dan kemenangan ini ditujukan khusus untuk bayi comel itu…Alahai, sweet la daddy Hael ni…

Fab Foodies! Thu, 24 May 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Ikan Salmon antara hidangan terbaik memandangkan ia datang dengan sumber protein berkualiti tinggi. Harganya mungkin sedikit mahal berbanding ikan lain, perlu tahu…ikan Salmon kaya dengan asid lemak omega-3 (baik untuk kesihatan kulit dan rambut)

Events Wed, 12 Sep 2018
Hiburan Fri, 16 Nov 2018

Roller Coaster Boboiboy Galaxy Cactus Di MAPS , Perak

MAPS Lancar Roller Coaster Boboiboy Galaxy Center dan Teater Hantu Kak Limah

Hiburan Tue, 15 Oct 2019
Hiburan Wed, 6 Feb 2019

Sufian Suhaimi Ajak Anak Dating, Apa Komen Sharifah Shahirah?

Video yang dimuatnaik di laman Instagramnya itu mendapat perhatian ramai termasuklah rakan selebriti seperti Linda Rafar dan Nad Zainal.

Hiburan Wed, 2 Oct 2019
Events Thu, 17 May 2018

#RayaMacamVIP Bersama Tonton!

Tonton juga turut menyediakan program-program menarik sepanjang bulan ramadan iaitu  Ramadan Jangan Pergi, 7 Ramadan, Ramadan Terakhir, Hidayahmu Ramadan dan Ramadan Yang Hilang menerusi saluran khas drama di bulan Ramadan.

Hiburan Tue, 25 Dec 2018

Syifa Melvin Hidap Influenza A?

Get well soon Syifa!

| Live TV