Hiburan By: SGMS Putri January 31, 2018 @ 8:09am

Suara Anuar Zain ‘Ubat’ Mujarab Betul Ke?

Yeay!! Suara jantan jejaka ‘Malaya’ sudah kembali. Siapa lagi jika bukan diva tersohor, Anuar Zain.
Para peminat fanatiknya yang kecewa gara-gara konsertnya ‘Yonder Music Live Series By The Lake’ di Panggung Anniversari tahun lalu tidak kesampaian kini boleh tersenyum. 

Kembali mendengar suaranya ibarat ‘ubat’ perindu mustajab yang dinanti-nantikan peminatnya… tak gitu? Sebab suara pemilik nama penuh Shahrul Anuar Zain akan bergema kembali pada 28 April ini. Malah konsertnya bukan lagi di sebuah lokasi luar tetapi di dalam Dewan Plenari,  Pusat Konvensyen Kuala Lumpur yang berprestij  lagi…

“BCL, Anuar Zain & Yuna Kharisma Live in Concert’ akan menampilkan gabungan tiga artis serumpun itu dalam satu pentas di mana Anuar Zain dijangka menyampaikan empat buah lagu secara solo dan dua buah lagu lagi bersama Bunga dan Yuka.

Ditemui pada sidang media penghebahan konsert tersebut di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur baru-baru ini Anuar Zain tidak akan membawa mana-mana pemuzik atau ‘back up’  bagi mengiringi persembahannya sebagaimana Bunga.

BCL khabarnya akan membawa kumpulannya meliputi enam pemuzik dari Indonesia. Jauh tu nak terbangkan mereka ke sini… apa pemuzik Malaysia tak layak ke mengiringi persembahan BCL? Taka pa lah kehendak masing-masing kan. Namun bagi Anuar katanya, “Saya lebih suka menyanyi sambil berinteraksi dengan penonton. Itulah cara tersendiri saya.”Benar rasanya ramai yang setuju, suara dan penampilannya pun dah cukup memukau penonton kan?

Tempahan tiket untuk konsert anjuran Kharisma Entertainment ini sudah mula dijual dengan harga RM2,199 (Intimate), RM1599 (platinum), RM588 (diamond), RM488 (gold), RM388 (silver), RM288 (bronze) dan RM188 bagi tempat duduk Regular.

Berita baiknya sesiapa yang membeli tiket ‘Intimate’ akan menerima jemputan ke pra parti, barangan konsert, peluang bergambar serta melalui laluan VIP manakala pembeli tiket ‘platinum’ akan menerima jemputan ke pra parti, barangan konsert dan laluan VIP sahaja

Yang lain jangan kecewa sebab semua pembeli tiket berpeluang  memenangi 5 hadiah cabutan bertuah berupa iphone 8 dengan hadiah utamanya sebuah skuter.

Nak beli tiket layari www.yuka.com.my atau www.tickethotline.com.my malah tiket juga dijual di kaunter Dewan Plenari, KLCC pada 28 April kelak. Cuma untuk tiket RM2,199 hanya 51 tempat duduk sahaja dikhaskan jadi kalau nak kenalah cepat tempeh ya sebelum kehabisan dan anda ‘putih mata’…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Lui Peng’s On My Mind MV was Filmed with Just 2 People and 1 Camera!

The quality of the music video is amazing and it’s hard to believe it was literally shot with just one camera and 2 people.

Events Fri, 22 Nov 2019
Hiburan Fri, 30 Aug 2019
Contest Fri, 16 Nov 2018
Events Wed, 31 Jul 2019

‘Jalan-Jalan Makan Angin’ Brings Hokkaido to Malaysia’s Screens

A tri-party co-production between Hokkaido Cultural Broadcasting Corporation Ltd (UHB), Primeworks Studios and Kantana Japan brings Malaysian audience a 4-episodes series of ‘Jalan-Jalan Makan Angin’ (JJMA) in Hokkaido! JJMA is a travelogue programme where the […]

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑:这是世上最好听的声音

「音乐教父」罗大佑暌违六年再踏上大马舞台,摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑满足甜喊 “这是世上最好听的声音。”

Hiburan Fri, 8 Mar 2019

Taylor Swift Mula Terima Hakikat…

Semoga Taylor Swift terus kuat dan sabar!

Hiburan Thu, 12 Jul 2018

Semoga Selamat Bersalin, Memey…

Memey kini berada di hospital dan dijangka melahirkan bayi ketiganya, hari ini.

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

Neelofa Menginap Villa Bawah Laut Semalam RM200k di Maldives

Pernah terfikir menginap di villa yang berharga lebih kurang RM 200k semalam ditemani dengan hidupan laut yang ada

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

| Live TV