Featured By: Atiqah Johari November 9, 2022 @ 7:16pm

[VIDEO] Gara-Gara Berjubah & Berhijab Ketika Sedekah, Sajat Dedah Trauma Masuk Bilik Tahanan

Baru-baru ini, usahawan sensasi, Nur Sajat Kamaruzzaman menjawab soalan daripada warganet yang bertanyakan tentang kontroversi yang melibatkan dirinya sehingga dimasukkan ke penjara menerusi siaran langsung (live) di TikTok.

Tampil kongsi pengalamannya, Sajat menyatakan bahawa dia pernah dimasukkan ke bilik tahanan kerana dirinya memakai jubah dan tudung ketika memberi sedekah kepada sebuah pusat tahfiz.

“Saya pernah masuk dalam bilik tahanan. I kena tangkap disebabkan I memakai hijab, pakai jubah sebab I bagi sedekah pada pusat tahfiz.

“Disebabkan itu I dicajkan kerana membuatkan Islam dipandang hina. Itulah kes yang I kena sampai diorang (JAIS) nak kenakan I 3 tahun masuk dalam penjara,” jawabnya.

Gara-gara itu, Sajat meluahkan bahawa dia menjadi trauma dan diserang keresahan (anxiety) namun begitu Sajat menyatakan yang dia memaafkan individu-individu yang pernah bersangka buruk kepadanya.

“Sebab tulah I terus jadi trauma, I trauma gila-gila.

“Kepada orang-orang JAIS yang telah buat kat saya ‘Saya Maafkan’. Orang yang selalu fikir bukan-bukan, cakap itu inilah. Sebab I lah Covid datang.

“Bila you all buat macam ini tu I jadi anxiety, I jadi pening kepala. I pening dengan orang yang nak menghukum I. Kenapa you all nak buat kerja Tuhan,” luah Sajat.

Luah Sajat lagi, dia berasa sangat sedih diperlakukan sebegini dan dia mengharapkan orang ramai untuk tidak membuat kerja Tuhan.

“Kalau I salah ke sekalipun… biar Tuhan yang meletakkan I dekat mana bukan korang. Tapi sampai you all buat saya macam ni kan I jadi sedih.

“Memang I jadi sedih. I takde ajar anak I bukan-bukan. I ajar anak I menjaga solat… Alhamdulillah sekarang dorang pandai mengaji, I bangga.

“Urusan saya dosa saya semua dengan Tuhan, kita tak tahu,” katanya.

Lebih menyayat hati, Sajat mengakui bahawa dia terkilan dengan perkara yang menimpa dirinya namun orang tidak pernah fikirkan perasaannya.

“Memanglah hati saya terkilan bila terjadi benda ni, takpelah biarlah saya dekat sini.

“I ni baik orangnya, baik sangat. I suka buat kelakar, I suka bagi orang gembira. Suka bagi advice tapi orang tak pernah pun faham perasaan I,” ujarnya sayu.

@sajatofficialtiktok LUAHAN HATI SEORANG SAJAT #fyp #fypシ #sajat #nursajat #foryou #foryoupage #viral #fypシ゚viral ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Bukan itu sahaja, Sajat juga menyatakan bahawa dia sentiasa mendoakan rakyat Malaysia diberi keselamatan, kemajuan dan juga rezeki serta memaafkan kerana itu sahaja dirinya mampu lakukan.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet turut sebak dengan luahan hati Sajat namun mereka tidak menidakkan kesalahan yang dibuatnya kerana menyerupai wanita.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 7 Mar 2019

‘ Masa Nak Salam, Rupa-Rupanya…’- Netizen Terkejut Imamkan Pelakon Popular Ini!

Selain dikurniakan wajah yang sedap mata memandang, keperibadiaan sederhana, pelakon terkenal ini juga dikatakan menjaga solat.

Hiburan Thu, 12 Jul 2018

Deepika Padukone is Kuala Lumpur!

If you’re lucky, try and take a get a selfie with the superstar.

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Azira Shafinaz Menemui Jodoh Tetapi….

Azira Shafinaz akui sering ditanya soal kahwin.

Contest Fri, 12 Aug 2022

Rebut Gelaran ‘Terpaling Juara’, Penyanyi Otai Dan Bintang Baharu Bakal Bersaing Di Satu Pentas

Siapa bakal menjadi Terpaling Juara? Korang rasa penyanyi otai atau bintang baharu?

Trending Fri, 17 Jul 2020
Hiburan Sun, 3 Jul 2022

Tiada Sengketa! Rizman Ruzaini Nafi Hubungan Persahabatan Dengan Nur Fazura Bermasalah

Ada yang mendakwa mereka kini bermasam muka… Betul ke?

Events Fri, 1 Nov 2019

Syamel Nervous Jumpa Ernie Zakri?

Aik…kenapa tu Syamel?

Events Thu, 24 Oct 2019
Hiburan Thu, 19 Dec 2019

| Live TV