Events By: Salma Syahbuddin March 29, 2022 @ 12:30pm

Susulan Isu Tempeleng Will Smith & Chris Rock Di Anugerah Oscars, Diana Danielle Anggap Masalah Kesihatan Bukan Mainan

Insiden melibatkan pelakon dan penyanyi popular antarabangsa, Will Smith menampar rakan selebriti, Chris Rock mengejutkan ramai pihak di seluruh dunia.

Malah, kejadian yang berlaku pada anugerah berprestij, Oscars yang disiarkan pada Isnin itu mendapat reaksi  pelbagai pihak termasuklah rakan artis di negara kita. Antaranya, Diana Danielle.

Menurut Diana, isu masalah kesihatan tidak seharusnya dijadikan bahan gurauan memandangkan isteri kepada Will Smith iaitu, Jada Smith sedang menghidapi penyakit Alopecia Areata yang menyebabkan dia keguguran rambutnya.

Perkara itu dikongsi Diana menerusi hantaran di Instagram Story miliknya.

“Isteri dia mengalami Alopecia Areata. Kondisi yang membuatkan dia kehilangan rambut dan itu ialah penyakit Autoimun.

“Will pasti memahami kesukaran yang dilalui Jada. Tidak baik menjadikan penyakitnya sebagai satu bentuk gurauan,” katanya.

Tegasnya, anugerah Oscars adalah tempat untuk meraikan kejayaan individu yang terlibat secara langsung dalam industri apatah lagi ia adalah platform yang baik untuk menyebarkan kesedaran mengenai penyakit tersebut.

“Dia sepatutnya menyebarkan kesedaran mengenai penyakit tersebut tetapi memilih untuk merendah-rendahkannya,” jelasnya.

Terdahulu, Will Smith yang memenangi anugerah menerusi kategori Pelakon Lelaki Terbaik untuk filem King Richard bagaimanapun memohon maaf di atas perbuatannya itu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

“Laporan Polis Berasingan Akan Dibuat”- Misha Omar

So, lepasni nak post apa-apa kat media sosial kena fikir dulu okay

Featured Wed, 10 Feb 2021

Malaysia Negara Ketiga Miliki “Sugar Daddy” Paling Ramai Di Asia

Istilah “sugar daddy” dilihat sebagai satu “taboo” dalam masyarakat kita. Bagi umat Islam, istilah “sugar daddy” adalah bertentangan dengan ajaran agama Islam. Namun, menerusi portal Free Malaysia Today melaporkan hampir 50,000 individu bergelar sugar daddy […]

Trending Tue, 8 Oct 2019

What You Need To Know About Charmaine Chew, The Girl From Kedah Who Will Be Representing Malaysia In Miss International 2019

This 25 years old girl from Kedah is definitely not your typical beauty queen. She’s feisty!

Featured Tue, 18 May 2021

Kerajaan Digesa Lakukan ‘Total Lockdown’ Di Selangor & Kuala Lumpur

Berikutan kes COVID-19 yang  semakin menunjukkan trend peningkatan, kerajaan digesa melakukan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara penuh di Selangor dan Kuala Lumpur. Menurut Ahli Kumpulan Penasihat, Rangka Kerja Kesiapsiagaan Pandemik Influenza Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) […]

Featured Tue, 9 Aug 2022
Featured Wed, 15 Sep 2021

Kerajaan Mampu Laksanakan Tambahan Skim i-Citra RM 10,000, i-Survive RM 5,000 One Off Kepada B40 M40′

Umum maklum, kerajaan telah memperkenalkan kemudahan pengeluaran i-Citra yang berjumlah RM 5,000 one off kepada rakyat. Namun, cadangan agar kerajaan dapat menambah baik skim i-Survive membabitkan pemberian pinjaman automatik sehingga RM 5,000 kepada rakyat telah […]