Featured By: Atiqah Johari November 26, 2022 @ 3:32pm

[VIDEO] Tidak Berdendam & Hanya Pertahan Hak, Adam Shahz Tampil Jawab Dakwaan – “Bukan 5 Tahun Baru Nak Balas”

Isu rumah tangga pelakon Adam Shahz dan bekas isteri, Fatin Afeefa masih menjadi bualan hangat apabila mereka saling berbalas kenyataan untuk mempertahankan diri.

Terbaru, Adam Shahz dikecam warganet apabila memuat naik sebuah video di mana anaknya, Ivy mendedahkan kelakuan Fatin.

Artikel Berkaitan: Anak Kantoikan Fatin Afeefa Tidur Dengan Boyfriend? Rakam Perbualan Dengan Anak, Adam Shahz Dikecam Netizen

Tidak cepat melatah, Adam Shahz tampil menceritakan hal sebenar tentang situasi yang berlaku.

“Ada benda yang mengganggu pembesaran anak-anak saya, macam-macam benda dia mengadu dekat saya. Kalau netizen tengok sebelum ini saya ada muat naik satu video yang anak saya buat pengakuan, sebenarnya video itu anak saya mengaku sebelum itu lagi.

“Saya tak ada niat pun nak rakam. Kali terakhir saya keluar dengan dia (anak) ‘daddy kena rakam, lepas ni mungkin Ivy dah tak boleh jumpa daddy’. Sebenarnya banyak benda yang anak saya bagitahu, saya tak tanya pun. Tapi dalam video tu saya tanya sebab saya nak kepastian,” jelasnya kepada mStar.

Memetik laporan mStar, Adam menyatakan bahawa dia tidak berdendam dengan Fatin Afeefa tapi hanya mahu mempertahankan haknya.

“Ini bukan isu balas dendam, bukan 5 tahun baru aku nak balas patutnya awal-awal dulu lagi senang sebab benda tengah panas. Tapi, sekarang ini aku tak rasa nak balas dendam. Pihak sebelah sana (fatin) jangan menyusahkan, menyukarkan aku nak jumpa anak-anak.

“Kalau Hari Raya pun kalau hanya satu hari je kau bagi dekat aku, itu dah too much. Anak tu dia ada family belah sini (Adam) lagi. Apa yang aku buat sekarang ni lebih kepada mempertahankan hak aku diri aku,” kata Adam.

Bukan itu sahaja, Adam mengakui ada menghubungi bekas ibu mertua bagi mendapat kesahihan mengenai apa yang diceritakan oleh anaknya.

“Pasal anak bercerita dengan aku, itu bukan aku siasat. Sebenarnya, aku pernah tanya dengan anak, Mama (ibu Fatin) tahu tak benda ini? Anak jawab Mama tahu. Mama kata jangan bagitahu rahsia keluarga dekat orang.

“Aku telefon mak mertua aku, end up mak (ibu fatin) cakap mereka sebenarnya dah kahwin bulan 8 atau 9 macam tu tapi belum buat majlis, mereka kahwin senyap-senyap.

“Tiba-tiba dapat tahu baru bertunang… kahwin celah mana kau ni? Aku baru tahu dan kebetulan pulak dia memang ada minta sijil cerai aku. Bila kau nak kahwin baru, kau perlukan sijil cerai dan kau minta dekat aku jadi maknanya kau belum kahwin. Aku tak tahu sekarang ini siapa yang menipu… mak kau ke kau ke,” kongsinya lagi.

Artikel Berkaitan: Adam Shahz Dakwa Fatin Afeefa Sudah Bernikah? – “Saya Tak Peduli, Janji…”

Artikel Berkaitan: Didakwa Tak Hiraukan Anak, Adam Shahz Dedah Kena ‘Block’ Dengan Keluarga Bekas Isteri! – “Tak Bagi Call Pastu Acah Victim”

Ditanya mengenai dakwaan tidak memberi nafkah, Adam menjelaskan bahawa dia telah menyempurnakan tugasnya sebagai seorang ayah walaupun dia tak mampu untuk menyempurnakan tugas sebagai suami kepada Fatin dahulu.

“Aku dah bawa keluar statement bank dan siap tanda di mana yang kau kata aku bagi setahun ja. Aku rasa mungkin aku tak sesempurna orang lain untuk menyempurnakan tanggungjawab aku sebagai suami dulu tapi aku menyempurnakan juga tugasan aku sebagai seorang ayah,” luahnya.

Dalam pada itu, Adam menegaskan bahawa mana-mana individu yang meninggalkan komen atau kenyataan yang berunsur fitnah dia tidak akan teragak untuk mengambil tindakan.

Sumber: mStar, youtube mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 24 Jul 2019
Hiburan Mon, 19 Feb 2018

“DATIN MUDA KOLOT” – REBECCA NUR ISLAM MAKI EINA AZMAN?

Isu ini timbul apabila beliau telah memuat naik insta story beliau yang dikatakan bengang dengan seorang Datin yang dilabelkannya sebagai Evil!

Trending Wed, 7 Nov 2018

Melampau! Wanita Singapura Buat Tutorial Solekan Wajah Rosmah Untuk Halloween

Tutorial solekan yang dikongsi itu dipercayai dilakukan bersempena sambutan Halloween yang lalu.

Hiburan Wed, 21 Feb 2018

“I WANTED TO TRY SOMETHING SPECIAL” – FERGIE ON NBA ANTHEM FLOP

Fergie’s rendition of the Star Spangled Banner went viral for all the wrong reasons after she performed it last weekend.

Featured Tue, 6 Dec 2022
Hiburan Sat, 5 Jan 2019

Zamani Siap Sedia Masuk Studio Dengan Faizal Tahir

Lama tak dengar lagu baru dari penyanyi bersuara emas ini, tak sabarnya!

| Live TV