Events By: Mohd Fuad Mohd Noor February 4, 2019 @ 3:51am

Tahniah! Haram Dinobat Juara Lagu Ke-33

Tahniah!

Seolah-olah sudah dapat dibaca, Haram antara persembahan yang bukan sahaja ditunggu-tunggu oleh majoriti penonton di Stadium Axiata Arena, Bukit Jalil pada malam ini.

Malah, lagu Haram turut berada di dalam list peminat mahupun rakan artis antara yang bakal menang besar pada malam ini.  Mendapat standing ovation ketika persembahan berakhir, nampaknya usaha dan kerja keras yang diberikan oleh dua nama besar ini  sangat berbaloi kerana berjaya dinobatkan sebagai Juara Lagu Ke- 33.

Nampaknya, bukan sahaja mendapat tempat dihati peminat, percubaan komposer Hael Husaini dan Ezra Kong ini mampu memukau keputusan juri kita.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Tahniah Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah menjadi Juara untuk Anugerah Juara Lagu 33 kali ini dengan lagu Haram! #AJL33 ⭐️⭐️⭐️

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Peminat bersorak dengan meriahnya meraikan kemenangan duo ini. Mimik muka Hael dan Dayang jelas kelihatan gembira dan bersyukur ketika lagu Haram diumumkan sebagai Juara. 

Apapun, persembahan yang cukup menarik berserta turunnya air hujan menunjukkan ini adalah kelainan yang terdapat di pentas AJL33 kali ini.

Pemenang Juara AJL 33 ini turut membawa pulang wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi. 

Hael Husaini berkata, 

“AJL33 anda semua memang terbaik, dan mungkin rezeki tahun ini menyebelahi kami tapi Alhamdulillah,thank you so much TV3, thank you to juri, thank you to everyone who support us”

Manakala Dayang juga mengucapkan terima kasih kepada Hael kerana mengajaknya untuk menyanyikan lagu ini bersama-sama.

Kemenangan ini adalah satu kemenangan yang besar buat mereka berdua dan juga buat Ezra Kong. 

Semoga rezeki mereka selepas ini makin luas hendakNya!  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 4 Apr 2019

Catch the Dynamic Canadian Band, Diamonds Live at Zeta Bar

You don’t want to miss out on this talented group.

Hiburan Thu, 23 Jan 2020
Hiburan Wed, 14 Nov 2018

Tiara Jacquelina Terkilan Tak Dapat Jumpa Allahyarham Zaibo

Maklumnya, ‘Hang seorang je yang tengok keadaan aku yang kurus macam ni. Aku rasa aku ada 4-5 bulan aja’

Hiburan Sat, 7 Sep 2019
Hiburan Thu, 31 May 2018

Comedy Planet Tutup, Afdlin Ucap Terima Kasih

Kami ingin mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada yang telah mengunjung dan juga telah memberi sokongan padu kepada kami! Tapi apakan daya, kami sudah tidak mampu meneruskan operasi di Great Eastern Mall. 

Hiburan Thu, 2 May 2019

Tangan besi, Penyanyi ‘Black’ tetap bertenaga

Pembedahan memasukkan besi ke dalam tangan kirinya yang patah tidak menghalang Black Hanifah, meneruskan kerjaya seni seperti biasa.

Hiburan Tue, 2 Apr 2019
Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Usikan Janna Nick disalah faham!

Inilah yang berlaku antara pelakon Janna Nick dan penyanyi yang baharu putus tunang, Sufian Suhaimi.

| Live TV