Hiburan By: Fatin Nurain March 1, 2023 @ 4:00pm

#ThrowbackXTRA: Genap 7 Tahun Berkahwin, Stacy Kenang Momen Lucu Ketika Mengurat Akim Ahmad

Genap tujuh tahun mendirikan rumah tangga, penyanyi Stacy mendedahkan detik perkenalannya bersama suaminya, Akim Ahmad.

Tampil berbeza dengan pasangan yang lain, Stacy tampil mengimbau kembali momen dirinya ingin mendekati pelantun lagu Mewangi itu.

Menurut Stacy, sifat pendiam Akim sebelum ini membuatkan dirinya ingin berkenalan dengan suaminya itu tanpa rasa segan.

“Masa mula-mula jumpa Akim, macam mana kami boleh bercinta tu tak perlukan masa yang lama. Yang melamar tu saya. Saya tanya dia dulu dah ada girlfriend ke belum?

“Sebab saya jenis kalau suka kat seseorang saya kena tanya dulu sebab taknak jadi penyondol walaupun belum kahwin. Bila dah tanya tu kami jalani hubungan seperti biasa sebab happy dan selesa.

“Saya tak rasa segan sebab dia macam diam je orangnya so kita cuba. Reaksi dia masa saya propose tu dia malu tapi dia okay lah,” katanya.

Selain itu, Stacy turut mengakui dirinya kadang-kala terasa geli hati apabila terimbau momen sepanjang mereka berkenalan dan berkahwin diusia yang muda.

“Dan momen kelakar yang saya tak boleh lupakan bila kami ketika tu masih budak tapi nak jadi macam orang tua. Dia nak jadi gentleman tapi time tu muda lagi. Itu kelakarlah bagi saya.

“Sekarang selepas tujuh tahun berkahwin bersamaan 13 tahun berkenalan, Akim selalu cakap tak ada masa berdua sebab saya rasa tak complete kalau tak ada anak-anak.

“Jadi, lama-lama dia dah terbiasa walaupun dulu dia selalu tanya bila nak ada masa untuk dia pula. Kami pernah keluar berdua tapi bila tak ada anak macam tak boleh hidup sebab kisah cinta kami dah membentuk sebuah keluarga,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 Jan 2019
Featured Mon, 20 Mar 2023
Cahaya Mata Tue, 10 Jan 2023

Kongsi Video Anak Senyap Tiba-Tiba, Ramai Terhibur Lihat Gelagat Tiara & Achey – “Anak Lawak, Ayahnya Lagilah Lawak!”

Pelawak terkenal, Achey atau nama sebenarnya Mohd. Nasir Hamzah sering berkongsi momen dan gelagat kelakar bersama dengan isteri dan anaknya sehingga berjaya mencuri perhatian ramai. Baru-baru ini, Achey memuat naik sebuah perkongsian di laman Instagram […]

Featured Thu, 28 Mar 2019

Kumpulan Nama ingin harumkan Malaysia di pentas Asia’s Got Talent

Ketahui kenapa mereka memilih pakaian ‘zumba’ untuk uji bakat mereka!

Hiburan Sun, 24 Dec 2023
Trending Tue, 15 Jan 2019

Kerajaan M’sia akan mewujudkan akta pelindungan bagi hak dan kebajikan warga emas

Selepas ini, mereka yang mendera atau mengabaikan ibu bapa tua mereka akan dihukum!