Featured By: Fatin Nurain September 13, 2022 @ 10:31am

Tular Menangis Ketika Konsert, Rossa Akui Terkenang Glenn Fredly

Penyanyi Indonesia Datuk Seri Rossa mengakui terkenang mendiang Glenn Fredly ketika menyampaikan lagu Sekali Ini Sahaja di pentas konsert 25 Shining Years di Bandung, baru-baru ini.

Sebelum itu, tular di platform TikTok di mana Rossa tidak dapat menahan air matanya disaat mendengar suara sahabat baiknya itu bernyanyi di konsert tersebut.

Menurut Rossa, pemergian Glenn merupakan satu kejutan yang hebat buat dirinya dan mengambil keputusan untuk merakamkan semula lagu Sekali Ini Saja untuk mengenang mendiang.

“Glenn Fedly adalah sahabat saya semasa dia hidup dan kami mulakan karier kami bersama. Masa saya keluarkan album pertama, dia pun keluarkan album pertama.

“Kami berkawan rapat sehingga dia meninggalkan kita ketika pandemik seperti satu tamparan yang hebat kerana sebelum tu kita sempat jumpa.

“Jadi, hujung tahun lalu saya berfikir apa yang patut saya buat untuk kenang Glenn agar legasinya terus bersinar. Jadi fikir untuk menyanyikan lagunya dan memilih satu lagu yang berjudul Sekali Ini Saja untuk dirakamkan semula,” katanya.

Pendedahan itu dibuat Rossa ketika ditemu bual di sidang media konsert Rossa 25th Shining Years di Malaysia.

@nuyyyuyyynurul Membalas @asamgaramm07 ini buat yang minta fullnya 🤗 mau req pas nyanyi apa lagi gaes? #rossa25shiningyears #fyp ♬ Sekali Ini Saja – Rossa

Dalam pada itu, penyanyi itu juga menyatakan dia tidak sangka momen di mana suara mendiang Glenn akan diperdengarkan ketika konsert tersebut.

Malah, dirinya tidak dapat menahan sebak kerana terlupa bahawa penyanyi yang terkenal dengan lagu Januari itu telah meninggal dunia.

“Saat menyanyikan lagu itu di pentas seperti yang viral di TikTok, saya tak tahu sama ada yang pemain muzik saya memberikan satu part di mana seluruh muzik terhenti, tiba-tiba dengar suara Glenn Fredly bernyanyi.

“Jadi saya terkejut dan mencari mendiang. Jadi saya tersentuh dan terkejut dengan situasi tersebut sebab masa latihan tak ada. Jadi saya rasa ni untuk Glenn.

“Saya rasa itu adalah momen yang istimewa buat yang berada di konsert itu apabila dapat mendengar suaranya menyanyi dan terus tak dapat menahan air mata,” katanya.

Sempena 25 tahun pengibatannya dalam industri seni, Rossa bakal mengadakan konsertnya di Dewan Plenary, Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), pada 2 November ini.

Orang ramai boleh mendapatkan tiket dari harga serendah RM258 sehingga RM3000 menerusi laman sesawan ticket2u.com.my atau hubungi 013-3886533 untuk tempahan secara offline.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

恭喜!玛格罗比怀孕了

玛格罗比(Margot Robbie)在《Suicide Squad》中饰演「小丑女」爆红,随即在2016年底宣布和汤姆艾克力(Tom Ackerley)结婚,原本以为她可能打算就此隐归家庭生活,但她不想错失多个争相邀约演出的好机会,因此生育计画也因此延后,为了未来宝宝也特地冻卵,没想到就在20日时爆出她已经怀孕3个月了!

Events Sat, 23 Apr 2022
Featured Sat, 27 Feb 2021

Pasangan Saintis Temui Penawar Covid-19 Terima Darjah Kebesaran

Nama pasangan suami isteri saintis Ugur Sahin dan Ozlem Turecis semakin mendapat perhatian ramai. Pasangan itu semakin dikenali kerana menjadi antara individu yang membangunkan vaksin COVID-19 yang pertama dengan keberkesanan tinggi. Susulan sumbangan mereka, Pejabat

Featured Fri, 26 Aug 2022

“Ini Bukan Sahaja Menghina Tetapi ‘Down Grade’ Agama! ” – Ustaz Abdullah Khairi Perjelas Hukum Malukan Agama Islam Demi…

Better dengar Sembang Viral ni, banyak info dan ilmu yang kita boleh belajar. Jangan Dengar benda laghaa je…💥💥💥

Hiburan Sat, 13 Apr 2019
Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Che Ta Mengaku Seronok Bila Dapat Melaram

Kami memang suka melawa, qasa seqonok, qasa enjoy qasa puaih tak qasa panaih, tak qasa bersusah payah pun…

Hiburan Sat, 3 Feb 2018

Norman Hakim Meratap Pemergian Anak Sulungnya

Sedih pula tengok pelakon Norman Hakim meratap atas kepergian anak sulongnya, Mohamed Danish  dengan bekas isteri, Abby Abadi yang berangkat ke Turki bagi melanjutkan pengajian hafazan di sana.

Trending Sat, 24 Mar 2018

Akhirnya…Datin Dera Amah Setuju Ke Mahkamah

“Jangan tanya bila dia akan hadir di mahkamah. Harap ia akan berlaku dalam masa terdekat,” katanya kepada akhbar itu.

| Live TV