Featured By: Atiqah Johari October 11, 2022 @ 7:20pm

[VIDEO] Penangan ‘Nuha’, Bella Astillah Dedah Terima DM & Kongsi Rakan Alami Nasib Serupa – “Husband Patahkan Jari Dia”

Pelakon Bella Astillah mendedahkan bahawa ramai wanita yang mengalami nasib yang sama malah lebih teruk daripada watak Nuha menerusi sebuah drama yang sedang menjadi bualan hangat penonton iaitu Aku Tanpa Cintamu.

Baru-baru ini, Bella dilihat sedang berbual menerusi sesi siaran langsung bersama pelakon hebat, Zamarul Hisham di TikTok dan memaklumkan bahawa dia menerima banyak mesej langsung (Direct Message) daripada individu yang berhadapan masalah sama seperti Nuha.

“Sebenarnya, in real life pun ada kawan-kawan Bella yang melalui benda yang sama sebab itu Bella pun tanya diorang… sebab it is not easy untuk keluar daripada sesebuah hubungan tu especially kalau pilihan sendiri.

“Lepas tu, tahu tak abang, Bella dapat banyak sangat DM yang macam orang siap hantar gambar macam mana dia kena pukul… jadi macam rasa takut sangat, jadi macam betul la Nuha (watak drama) tu sebenarnya baru sikit, ada orang yang lebih teruk,” kongsi Bella.

Menerusi rakaman video perkongsian oleh pemilik akaun @nadiaa_naddd di TikTok, Bella turut mendedahkan bahawa rakannya sendiri berhadapan dengan masalah suami bersikap panas baran dan kaki pukul sehingga mematahkan jari.

“Ada kawan saya sendiri, jari dia patah… husband dia bagi patah jari dia.

“Saya teman dia pergi balai polis semua, jadi sebenarnya ada orang lalui benda yang lebih teruk lah,” kata Bella.

@nadiaa_naddd Nuha dgn Adam live ☺️#akutanpacintamu #nuhaadam #bellaastillah #zamarulhisyam #artismalaysia #fyp #dramamelayu #dramabest ♬ original sound – ❤️N A N A D❤️

Dalam pada itu, ketika sesi siaran langsung, Zamarul sempat menjelaskan bahawa skrip bagi drama Aku Tanpa Cintamu itu melalui proses penapisan dan banyak babak yang telah diubah bagi melembutkan jalan cerita.

“Tapi cerita tu guys, cerita tu dah banyak lembutkan… kita dah banyak ubah, kita dah banyak lembutkan. Kalau tidak dia jadi lebih stress tau,” jelas Zamarul.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet memuji dan terkesan dengan lakonan mantap Bella Astilla dan Zamarul Hisham.

Tak kurang juga, ada segelintir mengakui bahawa sememangnya wujud kes sebegini rupa dan ada yang berkongsi berhadapan pengalaman yang sama.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Nov 2019

Sarah Hildebrand Sah Isteri Kepada Otto Dengan Sekali Lafaz!

Tahniah Sarah dan semoga kekal hingga ke Jannah!

Trending Sat, 1 Jun 2019

Nak Balik Kampung Siapa Dulu? 5 Tips Hari Raya Buat Pasangan Baru Kahwin

Sebelum korang gaduh siapa nak balik kampung siapa, jom kita tengok 5 tips hari raya buat pasangan yang baru kahwin!

Trending Mon, 26 Feb 2018

Impi Wajah Secantik Erra Fazira, Wanita Ini Menderita Kerana Suntikan Kolagen

Muka Firaun, ‘dagu cecah ke lutut’, ‘hantu dagu’, ‘dagu panjang’ ‘dagu terpisah muka’ dan ‘nenek sihir’, antara bentuk sindiran yang pernah dilemparkan kepada mereka sehinggakan berasa amat malu untuk berdepan dengan masyarakat.

Featured Wed, 4 Aug 2021

Pandelela Layak Ke Pusingan Separuh Akhir Tokyo Olimpik, Menanti Debaran Akhir Esok

Ratu terjun negara, Pandelela Rinong sekali lagi berjaya mengharumkan nama Malaysia apabila layak menduduki tempat ke-18 pada saingan kelayakan pusingan separuh akhir 10 meter (m) platform individu wanita Sukan Olimpik yang berlangsung sebentar tadi. Pandelela […]

Hiburan Tue, 4 Dec 2018

Beraninya! Duyung ‘Pondan’ Viral, Siapa Dia?

Respect lah keluarga Maembong ni, semuanya berjaya dalam cara tersendiri!

Trending Wed, 12 Aug 2020

Gangguan Bekalan Air Di Gombak Kini Pulih

Alhamdulillah, bekalan air dah pulih!

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

MASIH RELEVAN KE, NOAH?

Selepas lebih 6 tahun tahun menyepi, akhirnya Kumpulan Noah bakal kembali menggegarkan Stadium Negara, Kuala Lumpur pada 25 November ini.

error: Content is protected !!