Featured By: Atiqah Johari October 11, 2022 @ 7:20pm

[VIDEO] Penangan ‘Nuha’, Bella Astillah Dedah Terima DM & Kongsi Rakan Alami Nasib Serupa – “Husband Patahkan Jari Dia”

Pelakon Bella Astillah mendedahkan bahawa ramai wanita yang mengalami nasib yang sama malah lebih teruk daripada watak Nuha menerusi sebuah drama yang sedang menjadi bualan hangat penonton iaitu Aku Tanpa Cintamu.

Baru-baru ini, Bella dilihat sedang berbual menerusi sesi siaran langsung bersama pelakon hebat, Zamarul Hisham di TikTok dan memaklumkan bahawa dia menerima banyak mesej langsung (Direct Message) daripada individu yang berhadapan masalah sama seperti Nuha.

“Sebenarnya, in real life pun ada kawan-kawan Bella yang melalui benda yang sama sebab itu Bella pun tanya diorang… sebab it is not easy untuk keluar daripada sesebuah hubungan tu especially kalau pilihan sendiri.

“Lepas tu, tahu tak abang, Bella dapat banyak sangat DM yang macam orang siap hantar gambar macam mana dia kena pukul… jadi macam rasa takut sangat, jadi macam betul la Nuha (watak drama) tu sebenarnya baru sikit, ada orang yang lebih teruk,” kongsi Bella.

Menerusi rakaman video perkongsian oleh pemilik akaun @nadiaa_naddd di TikTok, Bella turut mendedahkan bahawa rakannya sendiri berhadapan dengan masalah suami bersikap panas baran dan kaki pukul sehingga mematahkan jari.

“Ada kawan saya sendiri, jari dia patah… husband dia bagi patah jari dia.

“Saya teman dia pergi balai polis semua, jadi sebenarnya ada orang lalui benda yang lebih teruk lah,” kata Bella.

@nadiaa_naddd Nuha dgn Adam live ☺️#akutanpacintamu #nuhaadam #bellaastillah #zamarulhisyam #artismalaysia #fyp #dramamelayu #dramabest ♬ original sound – ❤️N A N A D❤️

Dalam pada itu, ketika sesi siaran langsung, Zamarul sempat menjelaskan bahawa skrip bagi drama Aku Tanpa Cintamu itu melalui proses penapisan dan banyak babak yang telah diubah bagi melembutkan jalan cerita.

“Tapi cerita tu guys, cerita tu dah banyak lembutkan… kita dah banyak ubah, kita dah banyak lembutkan. Kalau tidak dia jadi lebih stress tau,” jelas Zamarul.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet memuji dan terkesan dengan lakonan mantap Bella Astilla dan Zamarul Hisham.

Tak kurang juga, ada segelintir mengakui bahawa sememangnya wujud kes sebegini rupa dan ada yang berkongsi berhadapan pengalaman yang sama.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 5 Jun 2022
Featured Tue, 22 Feb 2022
Hiburan Fri, 25 May 2018

Alycia新歌《坏话》被电台禁播

入围「娱协30」新人推荐奖的Alycia相隔多一年终有新作,惟其中的《坏话》 却因歌词内容,遭到电台禁播。

Featured Thu, 17 Jun 2021

PDRM Tawar Diskaun Kompaun Trafik 50 Peratus Sehingga 18 Julai

Berita baik bagi mereka yang ingin membayar saman trafik. Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini menawarkan pengurangan kompaun saman trafik dengan tawaran diskaun sehingga 50 peratus bermula 18 Jun hingga 18 Julai depan. Menurut Pengarah

Trending Wed, 28 Mar 2018

Kerana ‘Accept Friend Request’ Terus Cinta Berputik

Tak disangka hanya dengan accept friend request, cinta terus berputik

Featured Thu, 9 Dec 2021

“Tragedi Cotton Bud” – Telinga Bernanah, Bunyi Letup-Letup Berpunca Dari Putik Kapas

Video seorang gadis yang mengalami sakit telinga melampau mendapat perhatian pengguna aplikasi TikTok. Menerusi video yang dikongsikan oleh pengguna bernama @faridaharshad, gadis itu menjelaskan pada awalnya dia menyangka air yang keluar dari telinga adalah air

Featured Sat, 27 Nov 2021

“1 Kilogram Tahi Lembu Boleh Menghasilkan 3.75 kwj Tenaga Elektrik” Sisa Lembu Berjaya Jadi Sumber Tenaga

Sekumpulan petani di Britain telah berjaya menukarkan tahi lembu kepada sumber tenaga berbentuk bateri saiz AA yang dipanggil ‘patteries’. Memetik laporan The Sun, bateri yang boleh dicas semula ini boleh menjadi sebahagian daripada tenaga boleh

Trending Thu, 9 Jun 2022

Rutin Sampaikan Tazkirah Lepas Solat Buka Pintu Hati Pembantu Rumah Johan Peluk Islam – “Saya Jumpa Surah Al-Fatihah..”

Alhamdulillah, kerana sering dengar tazkirah selepas solat, akhirnya pembantu rumah Johan peluk agama Islam.

Trending Tue, 10 Sep 2019

You Get Haze! You Get Haze! Everyone Gets Haze!

Malaysia has only got four seasons; raya, monsoon, durian and HAZE!

| Live TV