Hiburan By: Khairil Khusyairi October 26, 2022 @ 5:50pm

[VIDEO] Wartawan Tengah Live Tiba-Tiba Budak Peluk Kaki Sebab Dikejar Monyet Curi Tumpuan, Netizen Puji Sikap Profesional

Semalam kecoh di media sosial apabila sebuah video yang memaparkan seorang wartawan berdepan detik lucu ketika membuat liputan.

Rakaman yang berdurasi seminit itu memaparkan seorang wartawan sedang membuat liputan secara langsung ataupun Live di sekitar kawasan pantai.

Namun ketika sedang membuat liputan tiba-tiba kedengaran teriakan seorang kanak-kanak yang berlari ke arahnya lalu memeluk erat kaki wartawan tersebut kerana berada dalam ketakutan gara-gara dikejar monyet.

Sejurus itu, wartawan lelaki itu berjaya menenangkan kanak-kanak tersebut daripada dikejar haiwan tersebut.

Tambah wartawan tersebut, kanak-kanak lelaki itu dikejar haiwan itu sebab memegang sekotak air minuman.

Biarpun terdapat gangguan ketika bertugas, wartawan tersebut tetap bersikap profesional dalam mengawal keadaan spontan yang dihadapinya.

“Tengah live sekali adik sorang ni lari peluk kaki saya sebab kena kejar monyet.

“Sebab dia pegang air kotak milo, kesian dia,” tulisnya.

Sehingga kini perkongsian video tersebut telah pun mencecah 1 juta tontonan dan lebih 100,000 tanda suka di TikTok.

@fareezazmann #MalaysiaMemilih Kisah siaran langsung di Teluk Cempedak tadi. Kesian adik sorang ni kena kejar monyet, terus peluk kaki saya. Sebab dia pegang air kotak milo… 😅kesian dia. #PRU15 #Telukcempedak ♬ Funny Song – Cavendish Music

Disebakan reaksi spontannya itu, ramai warganet memberikan pujian terhadap wartawan tersebut kerana kelihatan begitu tenang mengawal keadaan.

Hasil tinjauan XTRA di ruangan komen mendapati rata-rat pengguna meluakan rasa lucu mereka apabila melihat kanak-kanak tersebut ketakutan malah ramai juga menganggap wartawan tersebut sebagai ‘hero’.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

‘Pose Hebat Tapi Hutang Liat Nak Bayar’, Aliff Syukri Sindir Siapa?

Hello, dah berhutang tu pandai-pandailah bayar balik eh…

Trending Tue, 15 Jan 2019

Kerajaan M’sia akan mewujudkan akta pelindungan bagi hak dan kebajikan warga emas

Selepas ini, mereka yang mendera atau mengabaikan ibu bapa tua mereka akan dihukum!

Featured Wed, 5 Oct 2022
Hiburan Sun, 10 Feb 2019

‘ Sumpah Rasa Nak Cepuk Je…’- Nabila Huda Bengang Dengan Siapa Tu?

“Bila masa pulak aku jadi boss? Bila masa pulak aku malu? Annoying lah.

Featured Tue, 5 Jul 2022
Hiburan Thu, 2 Jun 2022
Trending Tue, 24 Apr 2018

Jiran Sangka Wanita Itu Dah Meninggal Rupa-Rupanya…

“Lantai bilik itu juga dipenuhi najis serta berbau busuk. Saya kemudian memanggil jiran lain dan kami sepakat menghubungi polis untuk menyelamatkan mangsa,” katanya.

Hiburan Mon, 30 Dec 2019
Hiburan Tue, 10 Dec 2019

Tak Puas Bersanding, Che Ta dan Zain Naik Pelamin Lagi?

Tak sabar nak tunggu persandingan Che Ta dan Zain! Pasti macam pasangan baru berkahwin!

| Live TV