FESYEN By: Fatin Nurain April 11, 2023 @ 2:28pm

Buttonscarves Satukan 2 Negara, Sambut Ulang Tahun Yang Ke-7 Di Malaysia & Indonesia

Jenama pakaian Buttonscarves tampil menyatukan dua buah negara iaitu Indonesia dan Malaysia dalam sebuah majlis berbuka puasa sempena ulang tahun ketujuh, #Buttonscarves7thAnniversary, baru-baru ini.

Demi meraikan kedatangan bulan  Ramadan, sambutan itu turut dimeriahkan dengan kehadiran seramai 130 tetamu dalam sebuah majlis ‘intimate’ di W Hotel Kuala Lumpur.

Lebih menarik lagi, acara tersebut turut dimeriahkan dengan persembahan oleh penyanyi Indonesia, Pasha Ungu yang bersiaran langsung dari Indonesia secara virtual.

Menurut Linda Anggrea selaku Pengasas dan Pengarah Kreatif Buttonscarves, majlis itu turut diadakan untuk meraikan kemajuan jenama tersebut ke peringkat global.

“Kami bukan sahaja meraikan tahun ke-7 kami dalam industri bersama komuniti BSLady di Indonesia dan Malaysia malam ini, tetapi kami juga meraikan pertumbuhan yang dicapai oleh jenama kami di peringkat global skala.

“Kami memulakan kempen #ButtonscarvesGoesGlobal awal tahun ini dengan pemasangan beg gergasi Buttonscarves di tengah-tengah Times Square, New York City, dan teruskan ke dua beberapa bulan kemudian, kita dapat menyambut ulang tahun ke-7 kita dan bulan suci Ramadan dengan cinta dan sokongan dua negara yang indah. Untuk mengatakan saya amat berbangga dan berbesar hati satu kenyataan yang meremehkan,” katanya.

Selain itu, Pengarah Buttonscraves Malaysia Sharifah Itasha Jamalullai turut menyatakan rasa syukurnya kerana jenama ini menerima maklum balas yang positif dari ramai pihak dalam tempoh lapan bulan.

“Alhamdulillah, dalam tempoh kurang 8 bulan, maklum balas yang kami terima daripada BSLady, rakan media, rakan kongsi perniagaan, serta orang dari industri fesyen di #ButtonscarvesGoesGlobal sungguh menakjubkan. Kami berasa rendah diri dengan peluang ini dan sokongan yang diberikan.” katanya.

Dalam pada itu, majlis itu juga turut dihadiri oleh pelakon terkenal Sherry Ibrahim, barisan pempengaruh terkenal seperti Bella Zahir, Jaja Anuar, Khainina Khalil dan ramai lagi.

Malah, tetamu yang hadir turut diceriakan lagi dengan beberapa aktiviti yang menyeronokkan  seperti cabutan bertuah dan Pakaian Terbaik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

“Macam Parameswara Bertemu Hang Li Po”- Faizal Ismail Kongsi Gambar ‘Sweet’

Moga diizinkan utk terus bersama.. tolong Ameenkan ye!

Hiburan Mon, 29 Oct 2018

It’s A BOY! Kapsyen Erma Fatima Untuk Adik Ipar Bikin Netizen Sebak

Berkemungkinan, kapsyen berkenaan mengingatkan perkara yang pernah dilalui oleh pelakon Mak Cun ini dahulu.

LIFESTYLE Thu, 5 Apr 2018

Ketagihan Bermain Permainan Video Merupakan Satu Penyakit – WHO

Ketagihan permainan video sememangnya semakin serius sejak kebelakangan ini. Ramai di antara kita yang menganggap bermian permainan video selama 5 ke 6 jam sehari itu adalah normal.

Hiburan Sun, 15 Sep 2019

Konsert Transcendence Hadiah Butterfingers Untuk Peminat

2 jam 90’s Grunge tanpa henti! Yasssss!!!

#SkoolXTRA Wed, 21 Jun 2023
Trending Mon, 12 Jul 2021

Tampil Dengan Single ’Aku Budak Boy’, Neon Band Band Tumpang Populariti Lagu ’Aku Budak Girl’?

Lagu ‘Aku Budak Girl’ daripada bintang Tik Tok, Suekhaizhar telah menjadi antara lagu paling popular tahun ini dengan pencapaian video #1 paling trending di YouTube untuk satu tempoh yang panjang dan jumlah tontonan video lirik […]

Events Tue, 13 Nov 2018

Kutipan 7UJUH Cecah RM 600,000 Lepas Lima Hari Tayangan

Raja Mukhriz Raja Ahmed Kamaruddin memaklumkan dia terkejut dengan sambutan penonton setakat ini.