Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Fab Foodies! By: Salma Syahbuddin September 12, 2018 @ 6:38pm

Korang Takkan Menyesal Lepas Try Makanan Jepun Ni, Confirm Kenyang Lah!

Sebut je makanan jepun, pasti ramai yang akan buka dompet dan buat kira-kira kan? Walaupun air green tea nya boleh refill sampai perut kembung. 

Tapi, lain pula dengan Restoran Jepun Minori yang terletak di Royal Chulan Hotel Damansara ni, sempena Hari Malaysia, pihak mereka telah memberikan tawaran hebat bagi set hidangan makanan mereka. Dengan hanya RM61 korang boleh makan satu set lengkap hidangan Jepun. Siap dengan dessert okay!

Tawaran hebat ini bermula semenjak sambutan Hari Kemerdekaan lagi iaitu pada 31 Ogos 2018 sehingga sambutan Hari Malaysia pada 16 September 2018 ini. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merasai dan menikmati sendiri makanan Jepun dengan suasana yang cukup tenang sehinggakan korang sendiri boleh berangan berada di negara Jepun. 

Pengunjung yang ingin merasai dan menikmati set hidangan lengkap kini tidak perlu lagi berkira-kira mahu menikmati makanan Jepun dan menunggu sehingga waktu gaji tiba, kerana terdapat 3 set hidangan yang pastinya memenuhi citarasa korang yang gilakan makanan berasal dari negara matahari terbit ini. 

Set 1

 

Set istimewa Salmon, bukan sahaja boleh didapati dalam set hidangan lengkap.Tetapi, korang yang mahukan kelainan dan mahu membuat tambahan makanan berasaskan ikan salmon, ini yang patut korang cuba! Confirm tak tidur malam.

Salmon Tartare

 

Salmon flake over steam rice

Set 2

Dan kepada korang yang tak berapa nak sukakan ikan salmon atau apa sahaja yang berunsurkan salmon, jangan risau korang boleh try yang ni pula!

Rasa daging yang juicy ditabur dengan kepingan bawang puting goreng dan disertakan dengan hirisan sayur-sayuran membuatkan hidangan ini amat sesuai dihidangkan bersama nasi.

Grilled Saba Mackerel Topping Mentai Mayo Flavor

Set 3

Hidangan seperti Saute Cube Boneless Chicken with Teriyaki Sauce ini, bila dihidangkan bersama nasi goreng yang kaya dengan sayur-sayuran dan rasa bawang putihnya membuatkan setiap suapan begitu bermakna. Mana taknya, hidangan lengkap ini pastinya sangat ditunggu-tunggu bagi penggemar makanan Jepun kerana harga yang ditawarkan juga sangat murah dan berbaloi.

 

Vegetable Garlic Fried Rice

Setiap hidangan tidak kiralah makanan Jepun, Chinese, atau Melayu, hidangan pastinya tidak lengkap tanpa pemanis mulut yang pastinya ditunggu-tunggu.

Antara pemanis mulut yang sering mendapat tempat di Restoran Jepun Minori ini ialah, Matcha Mousse. Rasa cheese nya yang kaya dan cair dimulut ini pastinya sangat berbaloi untuk ditunggu sehingga ke hidangan terakhir.

Matcha Mousse

Ada tips tau untuk korang bila makan pencuci mulut ni, pastikan pinggan hidangan korang licin okay! Jangan tanya kenapa, rasa dulu, baru tahu.

Kepada yang mahu mencuba set lain selain tawaran hebat ini, korang bolehlah berkunjung sendiri ke Restoran Minori kerana mereka akan menyediakan pelbagai menu pilihan dengan tawaran harga yang berpatutan. 

Sesuailah dengan tagline nya “The Soul of Tradition Japan served in style”.

 

Minori Omasake at Royale Chulan Damansara 

Alamat : 

1st Floor, The Royal Chulan, 2, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Masa Operasi:

12 PM – 2.30 PM and 6.30 PM to 10.30 PM

Untuk membuat tempahan:

03-7959 9099

Atau boleh follow mereka di :

Instagram: @minoriomakase

FB: Minori Omakase

Twitter: @MinoriOmakase

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 2 Jan 2020
Hiburan Mon, 22 Apr 2019

Jarang Kongsi Cerita Peribadi Di IG, Tauke Kini Lebih Tenang

Pada masa ini, akaun Instagram pertama Tauke memiliki 993,000 pengikut manakala akaun kedua pula mencatatkan hampir 60,000 pengikut.

Hiburan Thu, 24 May 2018

Hamil Anak Kedua, Lana Nodin Idam Anak Lelaki

Saya harap kali ini dapat anak lelaki… Barulah jadi sepasang. Mana tahu dapat anak berwajah macam suami pula. Insya-Allah kalau tiada aral melintang saya akan melahirkan anak kedua ini pada Disember depan. Tahniah Lana, semoga semuanya dipermudahkan Allah swt…

LIFESTYLE Thu, 21 Nov 2019

全球首间《尸速列车》鬼屋开抵大马!再不逃就没命了

全球首个实境还原韩国丧尸巨作《尸速列车》惊悚鬼屋等您来挑战!

Hiburan Sat, 5 Oct 2019

Gosip Rumah Tangga Goyah, Suami Laudya Cynthia Bella Beri Bayangan…

Doakan yang baik-baik sahaja untuk pasangan ini. Amin!

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Liyana Jasmay ‘Tunjuk Taring’

LJ bakal tampil dengan filem terbaru beliau. Nak tahu apa ? Jom klik artikel ini

Hiburan Wed, 23 Oct 2019
Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Catriona Ross Berbesar Hati Dipuji Dr Amalina?

Memilih gaya hidup yang sihat, pelakon Catriona Ross membuktikan dengan usaha yang berterusan dalam melakukan senaman dan menjaga pengambilan makanan, mampu menurunkan berat badan tanpa mengambil sebarang pil kurus. Dr Amalina memuji usaha yang dibuat oleh pelakon itu……..

Hiburan Thu, 19 Dec 2019

Dato’ Fazley Yaakob Dimalukan?

Orang berbudi kita berbahasa. Hormatilah privasi orang kalau nak ambil gambar sekalipun.

Hiburan Fri, 23 Nov 2018

Anuar Zain Jadikan Neelofa Contoh Terbaik

Lofa pantas dijadikan panduan bagi menangani netizen mulut bawang

| Live TV