Fab Foodies! By: Salma Syahbuddin September 12, 2018 @ 6:38pm

Korang Takkan Menyesal Lepas Try Makanan Jepun Ni, Confirm Kenyang Lah!

Sebut je makanan jepun, pasti ramai yang akan buka dompet dan buat kira-kira kan? Walaupun air green tea nya boleh refill sampai perut kembung. 

Tapi, lain pula dengan Restoran Jepun Minori yang terletak di Royal Chulan Hotel Damansara ni, sempena Hari Malaysia, pihak mereka telah memberikan tawaran hebat bagi set hidangan makanan mereka. Dengan hanya RM61 korang boleh makan satu set lengkap hidangan Jepun. Siap dengan dessert okay!

Tawaran hebat ini bermula semenjak sambutan Hari Kemerdekaan lagi iaitu pada 31 Ogos 2018 sehingga sambutan Hari Malaysia pada 16 September 2018 ini. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merasai dan menikmati sendiri makanan Jepun dengan suasana yang cukup tenang sehinggakan korang sendiri boleh berangan berada di negara Jepun. 

Pengunjung yang ingin merasai dan menikmati set hidangan lengkap kini tidak perlu lagi berkira-kira mahu menikmati makanan Jepun dan menunggu sehingga waktu gaji tiba, kerana terdapat 3 set hidangan yang pastinya memenuhi citarasa korang yang gilakan makanan berasal dari negara matahari terbit ini. 

Set 1

 

Set istimewa Salmon, bukan sahaja boleh didapati dalam set hidangan lengkap.Tetapi, korang yang mahukan kelainan dan mahu membuat tambahan makanan berasaskan ikan salmon, ini yang patut korang cuba! Confirm tak tidur malam.

Salmon Tartare

 

Salmon flake over steam rice

Set 2

Dan kepada korang yang tak berapa nak sukakan ikan salmon atau apa sahaja yang berunsurkan salmon, jangan risau korang boleh try yang ni pula!

Rasa daging yang juicy ditabur dengan kepingan bawang puting goreng dan disertakan dengan hirisan sayur-sayuran membuatkan hidangan ini amat sesuai dihidangkan bersama nasi.

Grilled Saba Mackerel Topping Mentai Mayo Flavor

Set 3

Hidangan seperti Saute Cube Boneless Chicken with Teriyaki Sauce ini, bila dihidangkan bersama nasi goreng yang kaya dengan sayur-sayuran dan rasa bawang putihnya membuatkan setiap suapan begitu bermakna. Mana taknya, hidangan lengkap ini pastinya sangat ditunggu-tunggu bagi penggemar makanan Jepun kerana harga yang ditawarkan juga sangat murah dan berbaloi.

 

Vegetable Garlic Fried Rice

Setiap hidangan tidak kiralah makanan Jepun, Chinese, atau Melayu, hidangan pastinya tidak lengkap tanpa pemanis mulut yang pastinya ditunggu-tunggu.

Antara pemanis mulut yang sering mendapat tempat di Restoran Jepun Minori ini ialah, Matcha Mousse. Rasa cheese nya yang kaya dan cair dimulut ini pastinya sangat berbaloi untuk ditunggu sehingga ke hidangan terakhir.

Matcha Mousse

Ada tips tau untuk korang bila makan pencuci mulut ni, pastikan pinggan hidangan korang licin okay! Jangan tanya kenapa, rasa dulu, baru tahu.

Kepada yang mahu mencuba set lain selain tawaran hebat ini, korang bolehlah berkunjung sendiri ke Restoran Minori kerana mereka akan menyediakan pelbagai menu pilihan dengan tawaran harga yang berpatutan. 

Sesuailah dengan tagline nya “The Soul of Tradition Japan served in style”.

 

Minori Omasake at Royale Chulan Damansara 

Alamat : 

1st Floor, The Royal Chulan, 2, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Masa Operasi:

12 PM – 2.30 PM and 6.30 PM to 10.30 PM

Untuk membuat tempahan:

03-7959 9099

Atau boleh follow mereka di :

Instagram: @minoriomakase

FB: Minori Omakase

Twitter: @MinoriOmakase

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 7 Jun 2019

#DramaRaya2019 : Kasih Ibu Membawa Ke Syurga Dalam Batik Zakiah

Dugaan yang datang silih berganti ini adalah pengajaran bagi kita dalam menempuhi liku-liku kehidupan

Hiburan Tue, 23 Apr 2019

Masya Masyitah Bakal Pindah China?

Cuma tidak begitu fasih tetapi masih boleh diperbaiki. Sebagai persediaan awal, saya banyak mempelajari di Youtube.

Hiburan Sat, 17 Nov 2018

‘Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!’, Giliran Ozlynn Pula ‘Sekolahkan’ Netizen

Tulisnya, “Kadang mulut kau tu bau juboq (punggung) ayam macam mulut kau masa kau bertanya tanpa fikir perasaan orang”

Hiburan Wed, 31 Jul 2019
Hiburan Fri, 12 Apr 2019
Hiburan Wed, 12 Feb 2020
LIFESTYLE Mon, 29 Jan 2018

Kongsi 3 Cara Memerahkan Bibir Hitam

Bibir yang merah merona menjadi daya tarik tersendiri bagi seorang wanita. Dengan warna bibir yang merah membuat wanita lebih tampil cantik maksimal, dan menjadi perhatian bagi banyak orang. Banyak sekali cara untuk membuat bibir Anda menjadi […]

Hiburan Thu, 20 Sep 2018

” Duit Aku Bila Nak Bayar?”, Fathia ‘Sound’ Aiman Hakim Di Instagram

Di bawah foto berkenaan, Fathia turut meletakkan tanda pagar rempitModeOn dan menggelar Aiman sebagai lelaki dayus.

Hiburan Mon, 1 Apr 2019

| Live TV