TECH By: SGMS Enal October 19, 2019 @ 3:32pm

Cara Simpan Gambar Dalam iPhone Sampai 10,000 Keping

Tidak kira telefon pintar jenis apa pun sampai satu tahap pasti akan berhadapan dengan masalah internal memory tidak cukup ataupun gambar terlalu banyak seihingga storage tidak mencukupi.

Ya, tambah-tambah kalau orang yang jenis suka simpan foto-foto katanya sebagai tatapan bila rindu. Tetapi tak sampai setahun telefon pintar dah penuh.

Pemilik akaun Twitter, Eldre Raffe berkongsi solusi untuk mengatasi masalah storage penuh dalam telefon pintar tidak kira apa jenis jenama, korang perlu ikut langkah ini sahaja.

Katanya, dengan cara ini korang boleh jimatkan duit daripada di cas setiap kali ingin menambah storage jika tidak mencukupi. Ada juga yang terpaksa membayar setiap bulan jika terlebih had.

“Benda ni dapat jimat banyak duit dari beli extra storage dekat iCloud. Android pun boleh”

Install “Google Photos” dekat app store atau pun play store

“Next step ni really important ya guys! Kalau tak ikut memang tak dapat Unlimited Storage ni”

“Segala gambar tak kisahlah sampai 100k pon dia akan backup dalam google photos ni”

“Jangan risau dia delete gambar dalam device je”

“Yang cecah 40gb gambar tu bolewh jadi 0 gb”

“Kalau aku tahu cara ni lebih awal, dah lama gambar dari tahun sebelumnya aku simpan”

“Tak perlu keluarkan duit untuk semua ni.”

 

Sumber: Eldre Raffe

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 5 Dec 2019

Cara Alternatif Untuk Mengimbas Dokumen Pada Windows 10

aplikasi sedia ada pengimbas bermasalah dengan Windows 10.

TECH Sat, 8 Jun 2019

食物掉地5秒内还能吃?和细菌比手速?

有时候东西掉在地上,老一辈的人会说吹一吹没事的,只要不超过五秒钟就好了,事实真的是这样的吗?

TECH Wed, 28 Mar 2018

Muat Turun Data Di Facebook Untuk Keselamatan, Kami Kongsikan Caranya!

Oh ya! Korang perlu bersabar sikit ya memandangkan ia bakal mengambil masa beberapa minit bergantung kepada berapa banyak data anda dan berapa lama anda menjadi pengguna Facebook.

TECH Sun, 10 Dec 2017

Diskaun Sehingga 80% Secara Dalam Talian Di Machines Untuk Apple

Bersempena dengan jualan dalam talian besar-besaran yang bakal berlangsung tepat jam 12 malam ini, salah satu pengedar sah Apple, Machines, akan menawarkan potongan harga sehingga 80% untuk beberapa produk terpilih. Jualan 12.12 itu akan dibuat pada gedung dalam […]

TECH Tue, 16 Jan 2018

WILL YOU BUY THESE DIGITAL CARTOON CATS – CRYPTOKITTIES?

A product that is meant to attract tech geeks and noobs alike! MEOWWW!

TECH Sat, 26 Oct 2019

Serangan Ransomware Menyebabkan Sistem Bandar Johannesburg Tergendala

Pada 25 Oktober lalu bandaraya terbesar Afrika Selatan, Johannesburg telah diserang ransomware. Serangna tersebut sekaligus menyebabkan sistem bandaraya itu termasuklah servis e-platfom, laman sesawang, sistem bayaran bil atas talian terpaksa diberhentikan oleh pihak berkuasa. Menerusi perkongsian oleh pihak media […]

TECH Sun, 28 Jul 2019

Ingin Akses WhatsApp Lain pada Android, Cuba Ini!

kalau rasa nak mencuba boleh ikot tips ini

TECH Sun, 29 Dec 2019

Microsoft Umum Tamatkan Sokongan Windows 7 Januari 2020

Microsoft tidak lagi akan memberi kemaskini berkaitan sekuriti terhadap Windows 7.

TECH Tue, 4 Sep 2018

IG版面泄露你的隐藏性格!使用「这种色调」忧郁指数最高

IG时代不光是照片要好看,连版面也要干净整洁,你的版面是哪种呢?其实你选择的色调,能够看出隐藏的性格。

TECH Thu, 23 Jan 2020

3 Aplikasi Alternatif Kepada Whatsapp

Jangan bergantung pada yang satu ye

| Live TV