TECH By: SGMS Enal October 19, 2019 @ 3:32pm

Cara Simpan Gambar Dalam iPhone Sampai 10,000 Keping

Tidak kira telefon pintar jenis apa pun sampai satu tahap pasti akan berhadapan dengan masalah internal memory tidak cukup ataupun gambar terlalu banyak seihingga storage tidak mencukupi.

Ya, tambah-tambah kalau orang yang jenis suka simpan foto-foto katanya sebagai tatapan bila rindu. Tetapi tak sampai setahun telefon pintar dah penuh.

Pemilik akaun Twitter, Eldre Raffe berkongsi solusi untuk mengatasi masalah storage penuh dalam telefon pintar tidak kira apa jenis jenama, korang perlu ikut langkah ini sahaja.

Katanya, dengan cara ini korang boleh jimatkan duit daripada di cas setiap kali ingin menambah storage jika tidak mencukupi. Ada juga yang terpaksa membayar setiap bulan jika terlebih had.

“Benda ni dapat jimat banyak duit dari beli extra storage dekat iCloud. Android pun boleh”

Install “Google Photos” dekat app store atau pun play store

“Next step ni really important ya guys! Kalau tak ikut memang tak dapat Unlimited Storage ni”

“Segala gambar tak kisahlah sampai 100k pon dia akan backup dalam google photos ni”

“Jangan risau dia delete gambar dalam device je”

“Yang cecah 40gb gambar tu bolewh jadi 0 gb”

“Kalau aku tahu cara ni lebih awal, dah lama gambar dari tahun sebelumnya aku simpan”

“Tak perlu keluarkan duit untuk semua ni.”

 

Sumber: Eldre Raffe

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 29 Aug 2019
TECH Sun, 30 Dec 2018

Bagaimana Untuk Membaiki Isu Whatsapp Skrin Putih Di iPhone X

Jika anda mencari penyelesaian untuk masalah skrin putih pada whatsapp iphone X, ikuti langkah ini mungkin dapat selesaikannya

TECH Thu, 29 Aug 2019

全球最小且方便易用的3LCD雷射投影机

爱普生推出全球最小3LCD雅致雷射投影机,势必改变家庭影院的面貌!

TECH Tue, 3 Jul 2018

Google Dituduh Membenarkan Pihak Ketiga Membaca Kandungan Gmail Pengguna

Wall Street Journal hari ini mendedahkan tentang kegiatan Google melalui Gmail yang memberikan akses kepada pihak ketiga bagi mengetahui isi kandungan yang terdapat di dalam e-mel pengguna. Pihak ketiga ini kemudian akan cuba menawarkan produk […]

TECH Wed, 26 Sep 2018

Facebook约会服务上线测试!4大机制做到保护隐私、精准配对

社群媒体Facebook于今年5月F8开发者大会上提到的约会服务Facebook Dating,正式在南美洲哥伦比亚测试上线,透过此次试验成果,将决定是否在更多地区上线此功能。

TECH Wed, 15 Aug 2018

YouTube Perlahan Pada Safari, Edge Dan Firefox?

Berikut cara untuk mengatasi masalah YouTube Perlahan dialami pengguna pelayar Safari, Edge, Firefox, dan lain – lain.

TECH Wed, 25 Sep 2019

Tiga Langkah Mudah Tingkatkan Kelajuan Komputer Peribadi

Proses yang lambat pada komputer biasanya dikaitkan dengan ruang kosong pada cakera keras perantiselain daripada prestasi RAM dan unit pemprosesannya.

TECH Mon, 16 Jul 2018

Naik Taraf Kelajuan Unifi Dan Streamyx Lebih Cepat Dari Perancangan Awal

Telekom Malaysia (TM) sebelum ini telah mengumumkan naik taraf kelajuan sehingga 10 kali ganda kepada pelanggan Unifi sedia ada. TM mengumumkan perkara tersebut pada 12 Julai yang lepas. Unifi Turbo: 10X Lebih Kelajuan Dengan Harga […]

TECH Fri, 30 Aug 2019

Engineered for the Future, Lenovo™ ThinkPad™ Laptops are Smarter and Better!

New ThinkPad X1 Carbon 7th Gen, joined by X1 Yoga™ 4th Gen, X390 and T490 get smarter via 10th Gen Intel® Core™ Processors

TECH Thu, 2 Jan 2020

5 Gimbal Terbaik Bagi Telefon Pintar 2019

Telefon pintar pada masa kini sudah menjadi semakin baik dalam menstabilkan video dengan adanya Optical Image Stabilization dan Electronic Image Stabilization. Namun ia masih tidak dapat mengalahkan kecekapan dan kawalan gimbal. Apabila anda memegang peranti sambil merakam video, pasti […]

| Live TV