TECH By: SGMS Enal October 19, 2019 @ 3:32pm

Cara Simpan Gambar Dalam iPhone Sampai 10,000 Keping

Tidak kira telefon pintar jenis apa pun sampai satu tahap pasti akan berhadapan dengan masalah internal memory tidak cukup ataupun gambar terlalu banyak seihingga storage tidak mencukupi.

Ya, tambah-tambah kalau orang yang jenis suka simpan foto-foto katanya sebagai tatapan bila rindu. Tetapi tak sampai setahun telefon pintar dah penuh.

Pemilik akaun Twitter, Eldre Raffe berkongsi solusi untuk mengatasi masalah storage penuh dalam telefon pintar tidak kira apa jenis jenama, korang perlu ikut langkah ini sahaja.

Katanya, dengan cara ini korang boleh jimatkan duit daripada di cas setiap kali ingin menambah storage jika tidak mencukupi. Ada juga yang terpaksa membayar setiap bulan jika terlebih had.

“Benda ni dapat jimat banyak duit dari beli extra storage dekat iCloud. Android pun boleh”

Install “Google Photos” dekat app store atau pun play store

“Next step ni really important ya guys! Kalau tak ikut memang tak dapat Unlimited Storage ni”

“Segala gambar tak kisahlah sampai 100k pon dia akan backup dalam google photos ni”

“Jangan risau dia delete gambar dalam device je”

“Yang cecah 40gb gambar tu bolewh jadi 0 gb”

“Kalau aku tahu cara ni lebih awal, dah lama gambar dari tahun sebelumnya aku simpan”

“Tak perlu keluarkan duit untuk semua ni.”

 

Sumber: Eldre Raffe

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Sat, 24 Nov 2018

长途开车保持好EQ!

学校假期了,开长途车也要有「长途」的好心情!开车前提醒自己六件事,开车好EQ,确保家人平安。

TECH Wed, 7 Feb 2018

日本女机器人当主播!

被誉为「最逼真」的日本机器人“埃丽卡”确定找到了令人羡慕的新工作,即将从4月亮相电视荧幕,为观众播报新闻。不过,新闻主播需要流畅的语言能力,以及随机应变的灵活性,机器人能否胜任?

TECH Fri, 1 Dec 2017

Baik Pulih Percuma Kepada Pelanggan Samsung Buat Mangsa Banjir

Umum sudah mengetahui mengenai perihal banjir yang melanda utara tanah air sejak dari minggu lepas yang telah mengakibatkan kerosakan harta benda dan juga mengorbankan nyawa. Bagi mengurangkan beban yang ditanggung mangsa, Samsung Malaysia tampil dengan […]

TECH Tue, 6 Mar 2018

Sebab Kenapa Microsoft Memiliki Peranti Skrin Penuh Sejak 2014 Tetapi Tidak Dipasarkan

Di tengah-tengah kepelbagaian pengeluar telefon pintar, Microsoft juga tidak ketinggalan untuk mengeluarkan telefon pintar mereka sendiri.

TECH Fri, 6 Apr 2018

脸书:20亿用户个资「恐无人幸免」被搜刮过

脸书(Facebook)被英国数据分析公司「剑桥分析」利用程式窃取用户个人资料,一开始估计有5000万使用者受害,4日上调至8700万用户资料。脸书也证实,全球20亿用户的个人公开资料,很可能遭到第三方机构挖空。

TECH Wed, 11 Sep 2019
TECH Mon, 19 Nov 2018

Google Maps客服功能全球上线!搜完店家位置能直接私讯沟通

Google Maps让全球用户都能搜寻、储存想去的地方,而今正式向上线企业讯息客服功能,让在地图上搜寻某店家的用户,可以直接与他们传讯息沟通。

TECH Thu, 22 Mar 2018

Memori Peranti Penuh? Jom Lihat Cara Menyelesaikan Masalah File Pendua

Memori peranti penuh? Bingung kenapa ada file pendua dalam peranti anda? Masalah ini tidaklah signifikan sekiranya anda menggunakan peranti yang mempunyai saiz storan yang besar. Namun sedikit sebanyak kehadiran fail ini agak mengganggu kita, apa […]

TECH Wed, 7 Mar 2018

Samsung「包下」世界第一高楼为Galaxy S9造势

SAMSUNG向来在营销和广告上的投入向来是不吝成本,只为更好的向世界宣传自家产品。为了能更好地推广自家的新旗舰Galaxy S9系列,近日SAMSUNG更是「包下」了世界第一高楼——迪拜哈利法塔(Burj Khalifa)来为Galaxy S9打广告!

TECH Tue, 18 Sep 2018

| Live TV