TECH By: Rosli Ab Rahman July 9, 2019 @ 10:27am

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

 
Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas diatur.
Jika anda berminat untuk menyusun garis waktu Instagram untuk lebih baik, kali ini kami mencadangkan aplikasi “Pratonton – Mainkan Instagram” anda untuk memudahkan penyediaan foto atau video yang anda mahu siarkan di Instagram.

Cara mengemas rapikan feed Instagram

Segera muat turun aplikasi pertama Preview – Plan your Instagram dan pasang seperti biasa pada Android. Apabila anda mula-mula membuka, jangan lupa log masuk menggunakan akaun Instagram anda. Anda boleh mengklik butang “+” di sebelah kanan atas untuk menambah imej atau video yang anda mahu muat naik.

Selepas anda selesai memilih foto, anda boleh mengedit foto-foto ini melalui pelbagai ciri editor yang telah disediakan dan terdapat juga pilihan penapis yang unik untuk dicuba. Kemudian anda boleh menambah kapsyen, bergegas dan tetapkan jadual muat naik.

Selain digunakan untuk merancang apa yang anda hantar di Instagram, aplikasi yang dibuat oleh Preview App juga menyediakan ciri analisis data mengenai hasil muat naik, seperti penglibatan, masa terbaik, jawatan teratas, hashtags teratas dan banyak lagi.

Itulah cara mudah untuk melengkapkan jawatan Instagram pada telefon pintar Android. Dengan aplikasi ini, anda boleh meramalkan apa yang anda akan hantar pada masa hadapan. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Mon, 2 Jul 2018

「阿拉伯女人开车技术狂」首位女赛车手赛道上好霸气

随着沙地阿拉伯行之有年的女性开车禁令正式于2017年废除,但即便禁令废除,对于「父权至上」的阿拉伯而言,短时间要扭转男尊女卑的刻板印象,恐怕还是有一定难度。

TECH Tue, 17 Jul 2018

Inilah Dia 70 Emoji Baru Yang Akan Menghiasi iOS 12

Anda sudah bosan dengan emoji sedia ada? Jangan risau kerana Apple telah mengumumkan penghasilan 70 emoji baru untuk iOS 12. Bakal menghiasi peranti seperti iPhone, iPad, Apple Watch dan Mac, emoji baru itu direka berasaskan karakter dalam […]

TECH Fri, 6 Jul 2018

Peranti iPhone 2018 Dilapor Akan Hadir Dengan Lebih Variasi Warna

Setiap kali peranti terbaru iPhone diperkenalkan, peminat-peminat mereka pasti tidak akan melepaskan peluang untuk memilikinya. Seperti yang sering terjadi, mereka sanggup beratur panjang sejak awal pagi untuk menjadi antara pemilik terawal bagi peranti iPhone untuk tahun berkenaan. Apple tidak […]

Automobile Wed, 6 Jun 2018

你必须知道关于轮胎的一些小贴士!

很多人认为轮胎扮演着无足轻重的角色,这点是大错特错的想法!一台车可否刹得住则需要视乎轮胎,因为轮胎……

Automobile Thu, 13 Sep 2018

38 Lamborghinis Already Sold This Year!

I wonder if any of them were purple…

TECH Fri, 4 May 2018

Kenangan Hutang Buku555 Anda Zaman Dulu Kini Dah ‘Upgrade’ Jadi App

Siapa masih ingat lagi tentang buku 555, banyak jasanya dalam seharian dan kini di upgrade. Jom baca ya

TECH Sat, 12 May 2018

Snapchat Lancar Spectacles V2, Kaca Mata Berkamera Boleh Guna Dalam Air

Wow Snapchat Spectacles V2 banyak kelebihannya, bila nak masuk pasaran Malaysia nie

TECH Thu, 26 Jul 2018

EU ‘Mengganas’ Lagi, Kali Ini 4 Pengeluar Barangan Elektronik Disaman

Kesatuan Eropah (EU) sebelum ini telah mengenakan saman yang tinggi terhadap Google kerana melanggar undang-undang perdagangan kesatuan itu. Tidak terhenti di situ, kini kesatuan tersebut telah mengenakan saman terhadap 4 pengeluar barangan elektronik, Asus, Denon […]

TECH Thu, 18 Jan 2018

Recycle Bin Untuk Pen drive atau USB Drive Anda

Pendrive anda memerlukan ‘Recycle Bin’? Kami ada caranya.

TECH Tue, 15 Oct 2019

Isu Kebocoran 46.2 Juta Data Peribadi Pengguna Bakal DiSiasat!

Kontrak Nuemera (M) Sdn Bhd telah ditamatkan

| Live TV