TECH By: Rosli Ab Rahman July 9, 2019 @ 10:27am

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

 
Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas diatur.
Jika anda berminat untuk menyusun garis waktu Instagram untuk lebih baik, kali ini kami mencadangkan aplikasi “Pratonton – Mainkan Instagram” anda untuk memudahkan penyediaan foto atau video yang anda mahu siarkan di Instagram.

Cara mengemas rapikan feed Instagram

Segera muat turun aplikasi pertama Preview – Plan your Instagram dan pasang seperti biasa pada Android. Apabila anda mula-mula membuka, jangan lupa log masuk menggunakan akaun Instagram anda. Anda boleh mengklik butang “+” di sebelah kanan atas untuk menambah imej atau video yang anda mahu muat naik.

Selepas anda selesai memilih foto, anda boleh mengedit foto-foto ini melalui pelbagai ciri editor yang telah disediakan dan terdapat juga pilihan penapis yang unik untuk dicuba. Kemudian anda boleh menambah kapsyen, bergegas dan tetapkan jadual muat naik.

Selain digunakan untuk merancang apa yang anda hantar di Instagram, aplikasi yang dibuat oleh Preview App juga menyediakan ciri analisis data mengenai hasil muat naik, seperti penglibatan, masa terbaik, jawatan teratas, hashtags teratas dan banyak lagi.

Itulah cara mudah untuk melengkapkan jawatan Instagram pada telefon pintar Android. Dengan aplikasi ini, anda boleh meramalkan apa yang anda akan hantar pada masa hadapan. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Mon, 26 Mar 2018

Sah! Uber Kini Milik Grab

Di bawah perjanjian itu, Grab akan memperoleh semua operasi Uber di kawasan yang mempunyai seramai 620 juta orang, termasuk perkhidmatan penghantaran makanan UberEats.

TECH Fri, 6 Jul 2018

Unifi Turbo – Sambungan Internet 10x Lebih Laju?

Beberapa hari yang lalu TM ada membuat satu pengumuman tentang penambahbaikan terhadap perkhidmatan sedia. Antara yang diumumkan adalah penawaran satu pelan jalur lebar baru iaitu Unifi 30Mbps pada harga langganan dibawah RM100, disasarkan kepada golongan B40. Satu […]

Events Thu, 31 Jan 2019
TECH Wed, 19 Sep 2018

The New Apple Watch Could Just Save Lives

There are several interesting health features in the new watch.

TECH Thu, 15 Aug 2019

Cara Mudah Cari Arah Kiblat

Bagusnya  Qibla Finder ni dapat bantu cari arah kiblat

TECH Mon, 7 May 2018

Jenis-Jenis Skrin Telefon Pintar Dan Kelebihan Mereka

Di zaman teknologi yang penuh dengan peranti canggih, pelbagai jenis telefon pintar dikeluarkan oleh pengeluar telefon pintar seolah-olah berlumba-lumba untuk menjadi pengeluar peranti pintar yang terbaik di antara semua.

TECH Mon, 16 Jul 2018

Cara Menambah Fungsi Fingerprint Selain Membuka Lockscreen

Sistem keselamatan telefon pintar kini lebih moden dimana hanya dihujung jari sahaja

TECH Wed, 14 Mar 2018

Ketahui Apa Itu AP Set, Recond Set Dan Original Set?

Setiap kali apabila kita mahu membeli handphone baru pasti kita akan ditawarkan dengan 3 terma ini, iaitu AP, Ori dan Recond. Namun begitu, adakah anda tahu apa disebalik ketiga-tiga terma ini?

TECH Thu, 22 Nov 2018

Cara Untuk Mengatasi masalah SMS tidak “Delivered” Pada iPhone

Kepada pengguna iPhone, fungsi iMessage sememangnya sangat menarik dan unik untuk digunakan. Walaubagaimanapun, akan terjadi masalah SMS tidak sampai sekiranya tiada sambungan internet. Ini kerana iMessege berkongsi ruangan yang sama dengan SMS.

TECH Fri, 14 Sep 2018

Cara Mudah Untuk Membaik Pulih Gambar Lama

Ingin mencantikkan semula gambar lama anda?Cubalah cara ini.

| Live TV