TECH By: Rosli Ab Rahman December 18, 2018 @ 10:39am

Tips untuk Meningkatkan Grafik PUBG di Android ke Flat Tepat

Bercakap tentang permainan FPS untuk peranti mudah alih, nama-nama PUBG pastinya yang paling dibincangkan pada masa ini. Permainan ini hampir boleh dimainkan dengan lancar untuk telefon pintar dengan sekurang-kurangnya pemproses Snapdragon 625. Walau demikian, kualiti grafik tidak boleh dipilih yang terbaik.

Meningkatkan grafik PUBG

Untuk meningkatkan grafik apabila bermain PUBG, ia akan menjadi lebih baik. Nampaknya anda boleh mencuba helah berikut. Muat turun aplikasi terlebih dahulu GFX Tool (1.3MB) dan pasang seperti biasa pada Android. Kemudian buka aplikasi dan anda akan melihat banyak tetapan di sana.

Pilih versi PUBG seperti yang dipasang, secara amnya menggunakan versi Global. Pada menu Grafik, terdapat pilihan Lembut sehingga HDR terbaik dan menyesuaikan resolusi mengikut telefon pintar anda.

Dalam menu Gaya kami mengesyorkan agar anda memilih Realistik dan kemudian pilih FPS tertinggi, 60 fps. Untuk tetapan Shadow dan MSAA boleh pilih Dayakan jika anda rasa telefon pintar anda kuat.

Selepas semuanya ditetapkan, klik butang Terima dan Main Permainan. Secara automatik permainan PUBG akan dijalankan dengan tetapan grafik mengikut yang ditetapkan sebelumnya.

Itulah cara untuk meningkatkan kualiti grafik permainan PUBG pada semua telefon pintar Android. Jika anda merasakan bahawa seringkali penurunan framerate atau permainan lebih ketinggalan, kami mengesyorkan mengubah tetapan grafik ke tahap rendah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 11 Mar 2018

Cara Membuka Aplikasi Pada Android Dengan Kaedah Imbasan Cap Jari

Kepada pengguna Android, berikut adalah satu kaedah mudah untuk membuka aplikasi kegemaran anda dengan hanya satu sentuhan cap jari.

TECH Tue, 16 Oct 2018
TECH Thu, 4 Oct 2018

Cara Mengaktifkan Ambient Display di Semua Telefon Pintar

Dalam aplikasi AcDisplay terdapat juga ciri Mod Aktif di mana skrin akan dihidupkan jika telefon pintar dikeluarkan dari poket luar.

TECH Thu, 28 Jun 2018

McAfee Bukan Sekadar Antivirus, Mahu Fokus Terhadap Perlindungan Data Peribadi

Umum mengetahui McAfee merupakan salah satu perisian antivirus yang popular dan sehingga kini, lebih daripada 375 juta pengguna menggunakannya. Bagi mengembangkan lagi penawaran sedia ada yang berkisar kepada perlindungan daripada perisian hasad, pada acara CES2018, McAfee […]

TECH Tue, 8 Oct 2019

Cara Mengaktifkan Tema Gelap Di Windows 10 v1903

Tema gelap Windows 10 ditambah baik sejak pertama kali ia diperkenalkan tahun lalu.

TECH Mon, 16 Jul 2018

Kajian Mendapati Peranti Android Lebih Bermasalah Daripada iOS

Topik mengenai Android dan iOS merupakan satu perkara yang sering diperdebatkan. Tidak kiralah dari segi kehebatan sistem operasi hinggalah kepada prestasi perkakasan. Masing-masing mempunyai kelebihan serta kekurangan yang tersendiri. Namun berdasarkan satu kajian yang telah dilakukan sepanjang […]

TECH Thu, 3 May 2018

Switch竟涉嫌抄袭!任天堂在美国受到起诉

去年八月,美国配件厂商Gamevice就起诉日本任天堂抄袭了他们Joy-Con手柄可拆卸设计,并要求任天堂不得在美国境内出售Switch主机;而这起诉讼日前也有了新的进展……

Automobile Mon, 26 Feb 2018

Teksi Terbang Uber Menjelang 2020!

Perkhidmatan teksi terbang ni dijangka beroperasi pada tahun 2020.

TECH Fri, 27 Jul 2018

Masalah Dihadapi Untuk Pengguna iPhone Untuk iOS 11

Beberapa masalah dilaporkan oleh pengguna iPhone yang mengemaskini sistem iOS mereka ke versi 11 di laman sesawang Reddit. Kebanyakkan masalah berkenaan pepijat paparan yang membuatkan antaramuka peranti iPhone mereka kelihatan agak pelik. Pengguna iPhone X yang menghadapi masalah semasa menyahkunci  […]

TECH Tue, 24 Jul 2018

「1秒内瞬间充饱手机」超级量子电池将问世

澳洲研究人员正在研发全球第一款「量子电池」号称不到一秒就能完成充电,而大型的量子电池,甚至还能成为新能源储存的新解决方案。

error: Content is protected !!