OMG By: Salma Syahbuddin July 12, 2018 @ 2:39am

Wow! Mak Cun Adventure Curi Perhatian Peminat, Catat 250,000 Muat Turun Dalam Masa Singkat

Permainan digital Mak Cun’s Adventure terus mencipta kejayaan baharu apabila aplikasi tersebut sudah pun meraih 250,000 jumlah muat turun sehingga ke hari ini!

Mak Cun’s Adventure yang dibangunkan oleh Media Prima Labs telah dilancarkan hujung Mei lalu mula mencipta sejarah tersendiri apabila mendapat 100,000 muat turun dalam hanya tempoh 10 hari sahaja. Wow!

Apa yang lebih membanggakan ialah, jumlah muat turun itu semakin bertambah sehingga ke hari ini menandakan penerimaan yang sangat baik oleh pengguna aplikasi tersebut. Tambah menarik lagi, permainan yang diinspirasikan daripada siri drama popular Mak Cun ini turut mendapat perhatian pengguna peranti mudah alih di Singapura, Brunei dan Indonesia.

Mak Cun’s Adventure! Selain penyediaan makanan di warung Mak Cun, terkini, Mak Cun’s Adventure memperkenalkan tahap baru iaitu butik Mak Cun! Butik Mak Cun menyajikan 30 tahap keseronokan di mana pemain perlu melayan para pelanggan yang berminat untuk membeli baju, aksesori dan barangan kosmetik di butik dan memastikan kesemua produk diberikan kepada pelanggan yang betul. Menerapkan elemen budaya tempatan sama seperti warung Mak Cun, antara barangan yang boleh dibeli pelanggan di butik Mak Cun termasuklah Baju Kurung dan kasut tinggi! Bolehlah feeling shopping kan?

 

Mendapat sambutan yang begitu menggalakkan terhadap aplikasi ini, pihak Media Prima Labs sedang berusaha untuk memperkenalkan lagi 30 tahap memasak baru pada bulan hadapan yang bakal menjanjikan lebih kepuasan dan cabaran buat para pemain dan peminat aplikasi ini. 

Pemain-pemain Mak Cun’s Adventure juga boleh membuat pembelian dalam aplikasi untuk membeli coins dan juga gems bagi membolehkan mereka bermain dalam tahap seterusnya serta menaiktaraf fungsi yang ada dalam permainan ini.

Jadi apa tunggu lagi, anda boleh merasai sendiri keseronokkan permainan digital Mak Cun’s Adventure sekarang! Dengan hanya memuat turun permainan mudah alih ini secara percuma di Google Play Store dan juga Apple App Store.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 1 Jun 2022

“Kenapa Tak Cakap Melayu?” – Shima Anuar Ditegur Netizen ‘Speaking’ Dengan Anak

Shima balas teguran netizen berkaitan selalu ‘speaking’ dengan anak-anaknya.

Featured Thu, 8 Sep 2022

Isu Dedah Gangguan Seksual Secara Umum, Puteri Balqis Selar Azhar Sulaiman

Aku lebih rela menjadi anak pengutip sampah yang berilmu, dari menjadi orang kekaya yang dungu – Puteri Balqis

Events Sun, 5 May 2019

Be the Top Scorer at SuperPark Malaysia and Win Exciting Prizes

SuperPark Malaysia kicks off the SUPER RACE challenge with local fitness and lifestyle personalities Talitha Tan, Akiyo Chai (BaBy Akiyo), and Mia Chai to inspire an active lifestyle.

Hiburan Thu, 9 Jan 2020

Korea’s Kpop Industry “Big 3” Might Shift In 2020 With YG Leaving The Group

So which company will be joining the “Big 3” for 2020?

Trending Hari Ini Thu, 30 Apr 2020
Hiburan Sun, 8 Jul 2018

Wow! Aizat Amdan Cipta Lagu Khas Buat Tun Mahathir

Paling penting, korang yang ingin menyampaikan ucapan hari jadi kepada Tun M, jangan lupa untuk meletakkan #harapanjadinyata dalam ucapan tersebut nanti!

Hiburan Thu, 26 Jul 2018

Aidil Aziz Speechless, Fasha Sandha Buat Kejutan

Kejutan sempena ulangtahun Aidil juga turut dikongsi oleh Aqo Imran menerusi laman instagram miliknya. Jom kita usha momen bahagia antara Fasha dan Aidil dihari ulangtahun beliau yang ke-31

TECH Mon, 23 Jul 2018

Promosi Streamxy Terbaru Dengan Kelajuan 4Mbps Dan 8 Mbps Mula Kelihatan

Bermula dari pertengahan Julai yang lalu, TM telah mengumumkan sejumlah penawaran serta naik taraf kepada pelanggan baru dan juga lama. Beberapa hari lepas pula, kelihatan satu penawaran baru untuk perkhidmatan Streamyx dimana promosi jalur lebar

Hiburan Sat, 17 Nov 2018

‘Kau ingat aku tak semak dengan kau? Berambus!’, Giliran Ozlynn Pula ‘Sekolahkan’ Netizen

Tulisnya, “Kadang mulut kau tu bau juboq (punggung) ayam macam mulut kau masa kau bertanya tanpa fikir perasaan orang”

| Live TV