Trending By: Ad Ops January 15, 2018 @ 10:24am

5 Sebab Kenapa Anda Tak Perlu Ada Shawl Berbulu!

Dunia fesyen dikejutkan dengan kehadiran gaya tudung perincian bulu menggantikan sekuin atau ruffle seperti sebelum ini. Namun, sebelum mendapatkan sehelai shawl dengan perincian sebegini, berbaloikah shawl itu dengan wang yang dibelanjakan?

1. Bermusim, one day in, next day, out!

Fesyen adalah segalanya tentang kitaran. Namun boleh dijamin fesyen dengan efek bulu ini tidak akan bertahan lama relevannya. Lambat–laun trend ini akan dilupakan begitu sahaja, percayalah.

2. Too bold

Hakikat stail dengan efek yang diperkenalkan satu jenama tudung sebelum ditiru pelbagai jenama lain ini sesuatu yang bold, tidak mampu disangkal lagi. Tidak semua wanita boleh pull this look, seperti yang dilihat di Instagram.

3. Penjagaan rapi

Untuk sehelai tudung, agak renyah sebenarnya memastikan tekstur bulu pelepah kekal terjaga gebu dan tidak rosak. Mungkin anda memerlukan khidmat cucian kering untuk ini. Jadi, a big no no untuk kebaikan poket anda.

4. Bukan untuk semua

Hakikat yang perlu anda terima, gaya yang dikenakan girl crush anda tidak semestinya akan turut sesuai untuk anda. Stail peribadi, bentuk muka, pemilihan total look dan pelbagai aspek lain akan menentukan kesuaian dengan anda.

Kredit gambar : https://my.carousell.com

5. Bulu? Malaysia? Seriously.

Jika di Barat, efek bulu selalu disinonimkan dengan musim luruh atau sejuk, namun kita tidak punya musim sebegitu di sini. Adalah tidak relevan menggayakan fesyen berkenaan, melainkan untuk penggambaran editorial atau parti bertema sahaja!

Sumber : Aplikasi Wanita
Muat turun secara percuma di :- Google Play – http://bit.ly/WanitaAndroid dan AppStore – http://bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 29 Apr 2021

Menyingkap Peristiwa Nuzul Al-Quran, Penurunan Al-Quran Dari Langit Ke Nabi Terakhir

Daripada segi bahasa, perkataan ‘Nuzul’ bererti menetap di satu tempat atau turun dari tempat yang tinggi. Kata perbuatannya ‘nazala’ (نزل) membawa maksud ‘dia telah turun’ atau ‘dia menjadi tetamu’. Sebenarnya penggunaan istilah Nuzul al-Quran ini […]

Featured Thu, 28 Jul 2022

Sah Sertai Tentera Udara AS, Sarah Hildebrand Tak Berdepan Diskriminasi Agama – “Mereka Sangat Menghormati Saya..”

Perbezaan agama dan budaya bukan penghalang Sarah. Dia turut menjawab mengapa dia memilih untuk sertai Tentera AS. Apapun, tahniah!

Featured Tue, 13 Sep 2022

Artis Wanita Meningkat Naik Burukkan Nama Ayda Jebat – “Kalau Jumpa Memang Aku Tarik Rambut Kau!”

Adoii… dah 2022 pun masih ada yang dengki dengan kejayaan orang lain 😑

Trending Wed, 24 Jul 2019

研究证明!情绪聪明人不做这9件事,人生会更快乐

人的正面、负面情绪,除了外在环境条件下的影响与牵制外,实际上真正左右情感的,往往都出自于心底。

Trending Tue, 7 Jul 2020

Malaysia Bakal Alami Kegawatan Ekonomi Lebih Dasyat? Ini Jawapannya..

Umum mengetahui, Malaysia kini mengalami kegawatan ekonomi yang merundum. Semenjak PKP bermula, kerajaan terpaksa menanggung kerugian hampir berbillion. Kadar inflasi ini membimbangkan rakyat dan muncul persoalan sekiranya kegawatan ekonomi ini lebih dasyat berbanding apa yang […]

Featured Thu, 10 Nov 2022

[VIDEO] Kreatif! Netizen Terhibur Amyra Rosli Kembangkan Saiz Kasut Anak

Boleh cuba lah ek kalau beli kasut terkecil size

Hiburan Wed, 2 Aug 2023
error: Content is protected !!