Trending By: Nani Ramlee January 15, 2018 @ 10:24am

5 Sebab Kenapa Anda Tak Perlu Ada Shawl Berbulu!

Dunia fesyen dikejutkan dengan kehadiran gaya tudung perincian bulu menggantikan sekuin atau ruffle seperti sebelum ini. Namun, sebelum mendapatkan sehelai shawl dengan perincian sebegini, berbaloikah shawl itu dengan wang yang dibelanjakan?

1. Bermusim, one day in, next day, out!

Fesyen adalah segalanya tentang kitaran. Namun boleh dijamin fesyen dengan efek bulu ini tidak akan bertahan lama relevannya. Lambat–laun trend ini akan dilupakan begitu sahaja, percayalah.

2. Too bold

Hakikat stail dengan efek yang diperkenalkan satu jenama tudung sebelum ditiru pelbagai jenama lain ini sesuatu yang bold, tidak mampu disangkal lagi. Tidak semua wanita boleh pull this look, seperti yang dilihat di Instagram.

3. Penjagaan rapi

Untuk sehelai tudung, agak renyah sebenarnya memastikan tekstur bulu pelepah kekal terjaga gebu dan tidak rosak. Mungkin anda memerlukan khidmat cucian kering untuk ini. Jadi, a big no no untuk kebaikan poket anda.

4. Bukan untuk semua

Hakikat yang perlu anda terima, gaya yang dikenakan girl crush anda tidak semestinya akan turut sesuai untuk anda. Stail peribadi, bentuk muka, pemilihan total look dan pelbagai aspek lain akan menentukan kesuaian dengan anda.

Kredit gambar : https://my.carousell.com

5. Bulu? Malaysia? Seriously.

Jika di Barat, efek bulu selalu disinonimkan dengan musim luruh atau sejuk, namun kita tidak punya musim sebegitu di sini. Adalah tidak relevan menggayakan fesyen berkenaan, melainkan untuk penggambaran editorial atau parti bertema sahaja!

Sumber : Aplikasi Wanita
Muat turun secara percuma di :- Google Play – http://bit.ly/WanitaAndroid dan AppStore – http://bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 21 Jul 2021

“Kalau Letak Orang Cakap, Tak Letak Pun Orang Cakap”- Tak Kongsi Foto Di Media Sosial, Siti Nurhaliza Dah Terima Vaksin

Isu selebriti dan suntikan vaksin semakin hari semakin mendapat perhatian ramai. Terbaru, penyanyi no 1 negara iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza memberitahu bahawa dirinya telah mendapatkan vaksin melalui Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan. Walaupun sudah menerima suntikan, […]

Trending Wed, 17 Jun 2020

PKPP: Aktiviti Seminar, Kursus, Bengkel Dan Modul Latihan Kini Dibenarkan

Buat agensi yang menganjurkan aktiviti seminar, bengkel..

Trending Tue, 12 Jun 2018

Netizen Berang, Kisah Sebenar Awek Dipukul Kekasih Durjana Viral!

Kisah sebenar video itu didedah oleh rakan baik lelaki berkenaan. Lantas, membuatkan netizen naik berang dengan alasan yang diberikan.

Trending Wed, 9 Jan 2019

Tersalah Letak Gambar Pengantin, Habib Jewels Mohon Maaf

Alamak, macam mana boleh tersalah gambar pengantin pula ni? Hehe…

Trending Sat, 3 Nov 2018

Bajet 2019: BR1M Ganti Sara Hidup 4.1 Juta Isi Rumah

Pembentangan bajet 2019 kali ini bertemakan ‘Malaysia Wibawa, Ekonomi Dinamik, Rakyat Sejahtera’ dilaksanakan bawah kerajaan Pakatan Harapan.

Trending Thu, 17 Sep 2020
Trending Thu, 29 Mar 2018

女子马路中央按手机 暴怒老外连人带车处理

停在马路中央不仅堵塞交通,也非常危险。最近,一段特别的影片在网路上疯传,影片中,一名骑机车的女子突然停在繁忙的马路中央,开始讲电话……

Trending Mon, 23 Sep 2019

感情影响性次数!这时期情侣天天战

「性爱」是伴侣关系中相当重要的一环,彼此间透过身体交流接触过程中,往往会让彼此的关系更亲密。不过因每个人性需求的不同,和另一半「爱爱」的次数也有差距。

Featured Wed, 17 Mar 2021
Trending Wed, 10 Apr 2019

Ambil Gambar ‘Selfie’ Di Pantai Phuket Boleh Dikenakan Hukuman Mati?

So, lepasni jangan berangan nak selfie bawah kapal terbang lagi okay!

| Live TV