Trending By: Nani Ramlee January 15, 2018 @ 10:24am

5 Sebab Kenapa Anda Tak Perlu Ada Shawl Berbulu!

Dunia fesyen dikejutkan dengan kehadiran gaya tudung perincian bulu menggantikan sekuin atau ruffle seperti sebelum ini. Namun, sebelum mendapatkan sehelai shawl dengan perincian sebegini, berbaloikah shawl itu dengan wang yang dibelanjakan?

1. Bermusim, one day in, next day, out!

Fesyen adalah segalanya tentang kitaran. Namun boleh dijamin fesyen dengan efek bulu ini tidak akan bertahan lama relevannya. Lambat–laun trend ini akan dilupakan begitu sahaja, percayalah.

2. Too bold

Hakikat stail dengan efek yang diperkenalkan satu jenama tudung sebelum ditiru pelbagai jenama lain ini sesuatu yang bold, tidak mampu disangkal lagi. Tidak semua wanita boleh pull this look, seperti yang dilihat di Instagram.

3. Penjagaan rapi

Untuk sehelai tudung, agak renyah sebenarnya memastikan tekstur bulu pelepah kekal terjaga gebu dan tidak rosak. Mungkin anda memerlukan khidmat cucian kering untuk ini. Jadi, a big no no untuk kebaikan poket anda.

4. Bukan untuk semua

Hakikat yang perlu anda terima, gaya yang dikenakan girl crush anda tidak semestinya akan turut sesuai untuk anda. Stail peribadi, bentuk muka, pemilihan total look dan pelbagai aspek lain akan menentukan kesuaian dengan anda.

Kredit gambar : https://my.carousell.com

5. Bulu? Malaysia? Seriously.

Jika di Barat, efek bulu selalu disinonimkan dengan musim luruh atau sejuk, namun kita tidak punya musim sebegitu di sini. Adalah tidak relevan menggayakan fesyen berkenaan, melainkan untuk penggambaran editorial atau parti bertema sahaja!

Sumber : Aplikasi Wanita
Muat turun secara percuma di :- Google Play – http://bit.ly/WanitaAndroid dan AppStore – http://bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 7 Nov 2019
Trending Mon, 9 Nov 2020
Trending Wed, 11 Sep 2019

Salam Takziah – Presiden Indonesia Ketiga, BJ Habibie Meninggal Dunia

Bekas presiden itu meninggal dunia jam 6.01 petang waktu Indonesia Barat,

Trending Mon, 6 Jul 2020
Trending Sat, 22 Aug 2020
Featured Thu, 20 Dec 2018

H’Hen Nie Gagal Raih Gelaran Miss Universe 2018 Gara-Gara Kesilapan Jurubahasa?

Jawapan yang diberikan oleh jurubahasa didakwa tidak menggambarkan intipati sebenar mesej yang cuba disampaikan H’Hen Nie.

Trending Thu, 15 Nov 2018

Tunai Permintaan Tunang Juga Mangsa Korban Lion Air, Gadis Ini Bersanding Sendirian. Sedihnya!

Rio, merupakan antara 189 mangsa nahas pesawat Lion Air penerbangan JT610 yang terhempas 13 minit selepas ia berlepas dari Jakarta pada 29 Oktober lalu.

Featured Thu, 4 Feb 2021

Finalis Ada Banyak Benda Nak Kongsi? Celcom XPAX Tampil Dengan Cerita Di Sebalik #AJL35!

Debaran pentas AJL35 kian terasa! Walaupun COVID-19 membuatkan tarikh penganjuran AJL35 ditunda, namun itu bukan penghalang untuk korangmerasai sendiri kehangatan yang dibawakan oleh pihak Media Prima Berhad bersama-sama Celcom XPAX dalam Cerita Di Sebalik #AJL35! […]

| Live TV