Trending By: SGMS Enal October 13, 2019 @ 11:38am

Bayi Comel Bercampur Najis Ditemui Dalam Tong Sampah

Pembuangan bayi merupakan tindakan yang tidak boleh diterima walau apa alasan sekalipun. Ibu bapa yang membuang bayi perlu dikenakan tindakan tegas atas perbuatan zalim berkenaan.

Segalanya bertitik tolak daripada pergaulan bebas dan keterlanjuran sehingga menyebabkan si wanita hamil dan mengambil keputusan untuk menggugurkan atau membuang bayi yang tidak dikehendaki.

Jika bernasib baik, ada individu yang menemui bayi malang berkenaan, namun jika tidak bernasib baik ada bayi yang akhirnya maut di mulut haiwan liar atau lemas dalam lubang kumbahan. Kejam sungguh!

Terbaru, seorang bayi perempuan yang sangat comel ditemui di dalam tong sampah oleh orang awam di lokasi yang tidak dimaklumkan.

Ramai netizen memuji kecomelan bayi yang kemerah-merahan tersebut dan mendoakan kesejahteraannya di samping ada yang menawarkan diri untuk mengambilnya sebagai anak angkat.

Comelnya, semoga sentiasa dilindungi, membesar dengan sihat dan solehah

Zalim, tak layak dipanggil ibu

Kalau ada masalah sekalipun, selesaikan la dengan cara yang baik

Mak ayah mesti comel tapi tak ada akal

Orang lain yang betul-betul nak anak berubat macam-macam

Semoga si comel ini serta bayi-bayi lain yang teraniaya terus sihat, dilindungi dan dijaga oleh orang yang penuh kasih sayang serta membesar menjadi anak yang soleh/solehah. Aamin.

Sumber: Kredit: Berita Semasa Terkini Berita Semasa Terkini 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 1 Jun 2020

PKPB: Rentas Negeri Bersyarat Dibenarkan Mulai Hari Ini

Korang dah tahu ke apa syarat-syaratnya?

Trending Tue, 17 Mar 2020

Jangan ‘Selfish’ Sebab Covid-19, PM Janji Bekalan Makanan Mencukupi

Diharap rakyat Malaysia sentiasa bertenang dan tidak pentingkan diri sendiri

Trending Mon, 12 Mar 2018
Trending Wed, 21 Aug 2019

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Kerana Anjing ”Pit Bull”

Kanak-Kanak Leka Main Basikal Maut Jadi Mangsa Serangan Buas Kumpulan Anjing ”Pit Bull”

Featured Thu, 6 May 2021

Program Jaringan Prihatin Diperkenalkan, RM300 Bagi Penerima Yang Layak

Bagi memastikan lebih ramai rakyat Malaysia menerima akses internet, Program Jaringan Pirihatin diperkenalkan untik merapatkan jurang digital dan menyokong agenda pendigitalan negara. Justeru, golongan yang layak berhak menerima bantuan RM180 untuk pembelian telefon atau kredit […]

Trending Tue, 30 Jun 2020
Trending Thu, 13 Feb 2020
Trending Fri, 12 Feb 2021

“Welcome To The World Baby L” – Lara Alana Dah Jadi Kakak, Scha Alyahya & Awal Ashaari Sambut Kelahiran Baby Girl!

Pelakon dan pengacara popular, Scha Alyahya selamat melahirkan anak perempuan pada jam 9.15 pagi tadi. Berita gembira terbabit dikongsikan oleh Scha menerusi hantaran terbaru di laman Instagram miliknya. “Kami sekelurga memanjatkan syukur kehadarat Allah SWT […]

Trending Wed, 10 Jan 2018

碗的风水禁忌 千万别把「饭碗」给丢了!

碗作为中国人日常必需的饮食器具,与中华传统文化密不可分。在风水学的角度来看,碗的风水也是很讲究,只有注意这些风水禁忌的朋友,才能带来更好的运势!

Trending Mon, 3 Feb 2020

Benarkah! Tidur 2 Jam Dapat Menghasilkan Vaksin?

Harapnya nanti dapatlah halang penyakit berjangkit ni kan?

| Live TV