Featured By: Dharnieya Nur Amelsa December 14, 2022 @ 2:43pm

Fendy Bakry Sebak Kucing Kesayangan Mati – “Terima Kasih Nak Hadir Dalam Hidup Daddy & Mummy…”

Baru-baru ini, pelakon Fendy Bakry meluahkan rasa sebak apabila kucing kesayangannya iaitu Missy dipercayai mati akibat paru-paru berdarah.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh Fendy, dia dan isterinya, Ayu Afnizar tidak dapat menahan air mata sambil mengusap dan mencium Missy buat kali terakhir.

Menurut, pelakon drama Mr. Grey itu dia kini sudah memahami perasaan ‘cat lover’ ketika kehilangan kucing peliharaan mereka memandangkan sekarang dia sudah mengalaminya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendy Bakry (@fendybakry)

“Begini rasanya cat lover sedih bila kehilangan. Bila mana orang post pasal kucing aku mesti akan cakap kucing je pun jangan lah layankan sangat pasal benda-benda ni semua tapi itu dulu, cerita sepuluh tahun lepas.

“Tapi sekarang membela bukan setakat seekor tapi dah tiga belas ekor. Semuanya bermula dengan seekor kucing yang aku bagi nama Missy.

“Aku tatang dari kecik, dari mula ambik dekat @kieracatkingdom_ dan akan sentiasa dapatkan rawatan dengan @nadiaveterinaryclinic,” tulisnya.

Malah, Fendy turut mengatakan bahawa kucing peliharaannya itu miliki perangai dan kelakuan yang baik serta dia turut berterima kasih kepada Missy kerana sudah hadir dan berkongsi kebahagiaan dan kasih sayang bersamanya.

“Tapi semalam Missy dan pergi tinggalkan aku dan isteri disebabkan lung berdarah. Anak yang baik, behave dan sentiasa menjadi pendengar yang baik biarpun kita tak tahu apa dia fikir or faham.

“Terima kasih buat yang sentiasa mengikuti pembesaran Missy dan terima kasih jugak pencinta kucing yang sentiasa mendoakan kesihatan dia.

“Missy, terima kasih nak, hadir dalam hidup daddy dan mummy, kongsi kebahagiaan dan kasih sayang bersama. Tenang lah nak disana, Missy dah tak sakit lagi dah.

“We love you! Daddy simpan sini supaya tak hilang ok,” tulisnya lagi.

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 11 May 2018

Suri Rumah Kena Ada Pendapatan Sampingan!

Kenapa perlu suri rumah kena ada pendapatan sampingan!

Hiburan Tue, 14 Jan 2020
Hiburan Fri, 22 Nov 2019

The Void Avengers Damage Control Pastinya Luar Biasa!

Pengalaman virtual realiti yang memang gempak!

Featured Fri, 9 Sep 2022

Selepas Berkongsi Video Menari Bersama Anak, Isteri Lan Solo Tempelak Netizen – “Letihla, Yang Benci Boleh Unfollow!”

Letih la asyik benci sana sini.. Tak suka unfollow. Enjoy-enjoy je pun – Isteri Lan Solo

Hiburan Wed, 1 May 2019

Persiapan Raya, Aiman Tino Bawa 1200 Balang Kuih Ke Brunei

Siapa nak rasa kuih raya Aiman? Jom ke Brunei Ramadan nanti!

Hiburan Mon, 9 Apr 2018

Nora Danish Dilabel Tak Pandai Jaga Anak?

Mungkin mereka memberi komen sebegitu kerana mereka sayangkan Nora dan Neyney.

Eat Travel Wed, 31 Jul 2019
Hiburan Fri, 21 Dec 2018

Grant Gustin Finally Marries Sabahan Girlfriend!

Congratulations to the lovely couple.

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Ziana Zain Akhirnya Kecapi Bahagia Sekali Lagi?

Penyanyi Ziana Zain dilihat masih menjaga aib seorang suami, kerana sehingga kini Ziana nampaknya masih tidak mahu menjelaskan apakah sebenarnya punca disebalik masalah yang timbul dalam rumahtangga beliau yang sudah berusia 19 tahun itu

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Auww…Sweet Sungguh Ucapan Hari Jadi Suami Untuk Ayu Raudhah

Makin lama makin cantik, Happy Birthday Ayu!

| Live TV