Trending By: SGMS Faida June 25, 2019 @ 11:33pm

Nak Bersuara Kena Bijak, Ratu Naga Selar Sifatkan Kenyataan Faizah Ariffin Tak Masuk Akal!

Ketua Penerangan Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pusat, Syarul Ema Rena Abu Samah atau lebih dikenali sebagai Ratu Naga menyifatkan kenyataan Naib Ketua Wanita Keadilan Pusat, Datin Faizah Ariffin tidak masuk akal.

Tambah beliau, Faizah seharusnya lebih bijak dalam menyuarakan kebenaran di era Malaysia Baharu.

“ Dia gagal dalam memahami apa itu demokrasi dan hak bersuara di dalam parti.

“ Setiap ahli mempunyai hak dan pandangan masing-masing untuk memberi pandangan dan buah fikiran. Tak timbul isu biadap dan tidak mempertahankan keputusan parti,” ujarnya.

Dalam masa sama, Ratu Naga menegaskan Faizah juga gagal memahami maksud sebenar cara seni politik professional.

“ Oleh sebab itu lah, kita dapat lihat kenyataan melabel ‘mak lampir tidak bertuan’ suatu tindakan yang tidak matang di dalam kenyataannya.

“ Apa pun, saya ingin nasihatkan, Pakatan Harapan masih ditahap diuji dan rakyat sedang menilai pretasi kita. Pelbagai fitnah sedang ditaburkan dan yang peliknya kita menyerang sesama kita dan bukan membantu untuk menjaga nama baik Pakatan Harapan. Bukan ini yang rakyat mahukan selepas memberi undi pada kita,” katanya.

Tambah beliau, sebarang kenyataan Faizah membawa kesan reputasi kepada kerjaan sekarang.

“ Tidak salah sekadar memberi pendapat untuk pecat Haziq, kerana Haziq telah sengaja memburukkan parti dan Pakatan Harapan. Melainkan Haziq menafikan maka tak akan jadi pekung untuk dikatakan sebagai memalukan nama baik parti, tapi yang berlaku sebaliknya

“ Apa rakyat akan fikir kemudian? Adakah kita menyokong perbuatan yang dibanggakan Haziq yang dengan rela dan bangga mengakui dia lah salah seorang lelaki yang melakukan aktiviti semburit tu? Ada kah itu yang Datin Faizah Ariffin pertahankan?,” komennya.

Faizah juga diingatkan agar tidak gelojoh dalam mengampu sehingga gagal memahami apa yang cuba disampaikan YB Zuraida.

“ Kita jangan mengikuti cara UMNO sengaja membiarkan sesiapa saja yang mengaku buat pekara sumbang berlegar merata dalam parti. Ini tak masuk akal,” komennya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 9 Feb 2018

‘Saya Tidak Campak, Tapi Saya Lukis’ – Dikecam Kerana Dessert Shell Out, Ini Penjelasan Dato’ Fazley Yaacob

Dunia seni kulinari Malaysia kini mencipta evolusi baru apabila Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2012, Dato’ Fazley Yaakob tampil dengan idea unik dan kreatif, ‘Sweet Table’ untuk penggemar dessert.

Trending Wed, 5 May 2021

Sabarlah Duhai Hati & Cukup Derita Itu Eksklusif di iQiyi Bulan Ramadan Ini

Drama bersiri Sabarlah Duhai Hati dan Cukup Derita Itu telah menyertai senarai drama-drama ternama hasil daripada perjanjian perkongsian kandungan drama yang dipersetujui di antara pengeluar dan pengedar kandungan terbesar di Malaysia, Primeworks Studio dan sebuah […]

Trending Mon, 4 Mar 2019

坏情绪会造成身体的伤害!正确处理才能有效化解

每个人的身体里,都有情绪的地图,不论是恐惧、焦虑、内疚、压抑、愤怒,还是沮丧,都会影响到身体的器官,想要不生病,就要从做情绪的主人开始。

Featured Tue, 14 Sep 2021

Memang Bahaya! Buat Pendedahan di Instagram, Caprice Dakwa Terima Lebih 60 Ugutan Bunuh

Memang bahaya dan menakutkan! Semenjak terpalit dengan pelbagai isu kontroversi, penyanyi rap, Caprice mendedahkan dirinya berdepan dengan lebih 60 ugutan bunuh. Menurut Caprice, perkara terbabit diterima dalam tempoh dua bulan kebelakangan ini. “Saya minta maaf […]

Trending Wed, 28 Aug 2019

Akhirnya Tol Percuma di Lebuhraya MEX

Siapa masa kecik-kecik tengok perarakan dan pertunjukan bunga api dekat Dataran Merdeka angkat tangan!

Trending Tue, 16 Jul 2019

研究证实:接吻能「帮女生减肥」、越亲人越美

研究证实:亲吻既能展现亲密,又能让身体健康,不要吝啬亲你的另一半啊~

| Live TV