Trending By: Padin April 8, 2022 @ 8:13pm

Nak Membantu Sepanjang Ramadan? Bukan Sahaja Sumbangan Kewangan Tau, Kita Boleh Pelbagaikan!

Kebanyakan masyarakat hari ini sering mengaitkan derma dengan orang kaya dan berpendapat bahawa mereka tidak mampu untuk melakukan kebaikan kerana berfikiran derma hanya melibatkan bentuk kewangan.

Sebenarnya, terdapat pelbagai kebaikan yang boleh dilakukan yang tidak semestinya dengan wang ringgit, yang paling penting adalah niat dalam melakukan kebaikan kerana walau sekecil mana pun usaha, pasti besar maknanya.

Sempena dengan bulan Ramadan yang mulia, susu Goodday dengan kerjasama ERA dan GEGAR kembali dengan inisiatif terbaru mereka, untuk mengajak orang ramai bersama-sama menyokong kempen ‘Berkat Sepakat Bersama Susu Goodday’.

 Sumbangan dalam pelbagai bentuk

Kempen ini bertujuan mewujudkan platform membolehkan semua orang melakukan kebaikan berdasarkan kemampuan mereka kepada golongan kurang bernasib baik terutamanya mereka terkesan disebabkan oleh pandemik ini.

Susu Goodday akan menyediakan ‘Tapak Berkat’ ke tiga lokasi terpilih di Lembah Klang, Selatan dan Pantai Timur Malaysia bagi mereka yang ingin menghulurkan bantuan tetapi tidak mampu dari segi wang ringgit  kepada mereka yang memerlukan.

Melalui ‘Tapak Berkat’ oleh Susu Goodday, terdapat pelbagai cara bantuan yang boleh dihulurkan, sama ada sumbangan dari segi pakaian, makanan, barangan keperluan harian, pemeriksaan kesihatan dan juga menyumbang tenaga sebagai sukarelawan.

Bukan itu sahaja, yang paling unik, para sukarelawan boleh menawarkan bantuan/sumbangan dari segi kemahiran seperti potong rambut, menjahit, pembaikan kasut, atau apa sahaja jenis kemahiran yang memberi manfaat kepada masyarakat yang memerlukan!

Sertai Kempen Goodday Berkat Sepakat

Dalam pada itu, kempen Berkat Sepakat bersama susu Goodday dilihat sebagai usaha besar pihak susu Goodday di bulan Ramadan untuk memberi peluang kepada semua masyarakat supaya sama-sama dapat menyumbang dan berbuat baik di bulan berkat ini.

Bagi mereka yang berminat untuk menyumbangkan masa mereka sebagai sukarelawan dengan memberi dan menderma barangan (pakaian, barangan runcit), atau menyumbang kemahiran seperti potongan rambut, menjahit, boleh mendaftar sebagai sukarelawan menerusi pautan ini.

Kempen Goodday Berkat Sepakat akan diadakan dari jam 2.00 petang hingga 6.00 petang di lokasi dan tarikh berikut di seluruh Malaysia:

Sabtu, 9 April 2022 : Dewan Seksyen 7, Kota Damansara, Selangor

Sabtu, 16 April 2022 : Dewan Serbaguna Kundang Ulu, Johor

Sabtu, 23 April 2022 : Dewan Majlis Daerah Pasir Mas, Kelantan

Untuk maklumat lanjut tentang inisiatif dan aktiviti masa hadapan Susu Goodday, sila layari laman Facebook Goodday Milk Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 25 Apr 2022
Trending Mon, 26 Oct 2020
Trending Tue, 29 Jan 2019

Lebih ONG Dengan CJ WOW SHOP

Semestinya WOW bersama CJ WOW SHOP!

Featured Thu, 9 May 2024
Selebriti Thu, 14 Dec 2023
Featured Thu, 18 May 2023