Trending By: Padin January 17, 2021 @ 7:02am

“Pendapatan Saya Susut Sejak Akhir-Akhir Ini, Tapi…” – Achey

Pelawak popular Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah, 35, mengakui pendapatannya susut sejak akhir-akhir ini akibat penularan wabak COVID-19.

Namun begitu, Achey percaya usaha serta kerja keras menjadi elemen penting untuk kelangsungan dalam dunia hiburan.

“Semua orang terkesan dengan pandemik yang terjadi, saya juga tidak terkecuali. Sejak akhir-akhir ini, saya akui pendapatan agak susut, tapi itu tidak menghalang saya untuk terus bekerja keras.

“Bukan hanya terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan, tetapi saya banyak tanggungan terutama ibu bapa dan keluarga mertua.

“Jikalau keluarga saya ada masalah kewangan, saya akan tolong. Bukanlah saya boleh tolong semua, cuma sekadar termampu. Saya akan tanya mereka susah dari segi apa, kalau boleh bantu saya akan bantu,” kata Achey.

Achey ditemui pada majlis pelancaran pelancaran produk makanan, Palut’s Superhero di Puncak Alam, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Turut hadir ialah pelakon Saharul Ridzwan, Zoey Rahman dan Ketua Pengawai Eksekutif Palut’s Food, Ridzuan Ansar.

Dalam pada itu, walaupun Achey sering dipilih menjadi wajah atau duta sesuatu produk, dia berhasrat untuk terus maju dalam bidang perniagaan sendiri.

“Setiap kali dilantik sebagai duta, saya mendapat ilmu dalam bidang keusahawanan. Terbaru, saya teruja apabila berpeluang menjalin kerjasama dengan Paluts Food.

“Selepas ini, saya ada impian untuk terus maju sebagai usahawan dan berhasrat mahu menceburkan diri dalam perniagaan kedai runcit.

“Sejujurnya, semenjak tahun lepas, banyak perancangan bisnes yang tidak dapat dilaksanakan. Sebelum ini, saya nak membuka kedai aksesori motosikal, namun ia tertangguh disebabkan PKP.

“Untuk bisnes kedai runcit, saya sudah mempunyai perancangan dan Insya-Allah, ia bakal menjadi kenyataan. Saya pohon doa orang ramai,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 26 Oct 2021

“Muka Senyum, Tapi Hati Tiada Siapa Yang Tahu” – Netizen Kagum Isteri Siap Sarung Gelang Dekat Isteri Muda

Pastinya sukar buat seorang wanita bergelar isteri berkongsi kasih sang suami dengan wanita lain. Bahkan, isu bermadu atau berpoligami ini sangat sensitif dalam kalangan wanita sehingga kini. Terbaharu, sebuah video tular di TikTok apabila seorang […]

Trending Tue, 16 Oct 2018

‘Tiada Lagi Alarm Clock Papa, Jumpa Di Syurga Nanti…’ Luahan Karl Shafek Buat Netizen Sebak

Hanya pecinta kucing saja yang tahu bagaimana peritnya rasa kehilangan itu…

Trending Mon, 9 Mar 2020

[VIRAL] Hebat Dan Bertenaga! Atuk 103 Tahun Nikahi Gadis Usia 30 Tahun!

CINTA datang kepada seseorang tanpa mengenal siapa dan masa. Ini yang berlaku di Sulawesi apabila seorang lelaki berusia 103 tahun nekad mengahwini seorang gadis berusia 30 tahun! Lelaki yang dikenali dengan nama Muhamade ini berkahwin […]

Trending Mon, 29 Oct 2018

#UPDATE; Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Kapten JT 610

Juruterbang itu juga dikatakan mendapatkan lesen penerbangan daripada Bel-Air International, sebuah sekolah penerbangan di San Carlos, California, Amerika Syarikat bermula dari 2007 hingga 2009.

Featured Tue, 16 Nov 2021

“Nanti Dah Cukup Duit Nak Bawa Pergi Makkah” – Wanita Sebak Nampak Ayah Masih Bekerja Walaupun Sudah Berusia

“Nanti Dah Cukup Duit Nak Bawa Pergi Makkah” – Wanita Sebak Nampak Ayah Masih Bekerja Walaupun Sudah Berusia Perasaan anak mana yang tidak sedih apabila melihat ayahnya yang sudah berusia masih bekerja untuk keselesaan anak-anak. […]

Trending Wed, 22 Apr 2020

Ketahui Kadar Zakat Dan Cara Pembayaran Zakat Sepanjang PKP

Walaupun berdepan dengan PKP, zakat fitrah wajib ditunaikan..

| Live TV