Trending By: Padin January 17, 2021 @ 7:02am

“Pendapatan Saya Susut Sejak Akhir-Akhir Ini, Tapi…” – Achey

Pelawak popular Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah, 35, mengakui pendapatannya susut sejak akhir-akhir ini akibat penularan wabak COVID-19.

Namun begitu, Achey percaya usaha serta kerja keras menjadi elemen penting untuk kelangsungan dalam dunia hiburan.

“Semua orang terkesan dengan pandemik yang terjadi, saya juga tidak terkecuali. Sejak akhir-akhir ini, saya akui pendapatan agak susut, tapi itu tidak menghalang saya untuk terus bekerja keras.

“Bukan hanya terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan, tetapi saya banyak tanggungan terutama ibu bapa dan keluarga mertua.

“Jikalau keluarga saya ada masalah kewangan, saya akan tolong. Bukanlah saya boleh tolong semua, cuma sekadar termampu. Saya akan tanya mereka susah dari segi apa, kalau boleh bantu saya akan bantu,” kata Achey.

Achey ditemui pada majlis pelancaran pelancaran produk makanan, Palut’s Superhero di Puncak Alam, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Turut hadir ialah pelakon Saharul Ridzwan, Zoey Rahman dan Ketua Pengawai Eksekutif Palut’s Food, Ridzuan Ansar.

Dalam pada itu, walaupun Achey sering dipilih menjadi wajah atau duta sesuatu produk, dia berhasrat untuk terus maju dalam bidang perniagaan sendiri.

“Setiap kali dilantik sebagai duta, saya mendapat ilmu dalam bidang keusahawanan. Terbaru, saya teruja apabila berpeluang menjalin kerjasama dengan Paluts Food.

“Selepas ini, saya ada impian untuk terus maju sebagai usahawan dan berhasrat mahu menceburkan diri dalam perniagaan kedai runcit.

“Sejujurnya, semenjak tahun lepas, banyak perancangan bisnes yang tidak dapat dilaksanakan. Sebelum ini, saya nak membuka kedai aksesori motosikal, namun ia tertangguh disebabkan PKP.

“Untuk bisnes kedai runcit, saya sudah mempunyai perancangan dan Insya-Allah, ia bakal menjadi kenyataan. Saya pohon doa orang ramai,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 4 Oct 2022
Trending Sun, 15 Jul 2018

Reka Cincin Untuk Tunang, Bekas Kekasih Justin Bieber Tak Hairan

Justin terlibat mereka bentuk cincin pertunangan dan dia mahu cincin tersebut kelihatan cantik di jari tunangnya.

Trending Mon, 25 Apr 2022
Trending Wed, 16 Oct 2019

19 Kad Ucapan Hari Lahir Khas Buat Anak!

Untuk anak tercinta kerana Dah Tahu Nak ‘Pergi’,