Trending By: Padin January 17, 2021 @ 7:02am

“Pendapatan Saya Susut Sejak Akhir-Akhir Ini, Tapi…” – Achey

Pelawak popular Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah, 35, mengakui pendapatannya susut sejak akhir-akhir ini akibat penularan wabak COVID-19.

Namun begitu, Achey percaya usaha serta kerja keras menjadi elemen penting untuk kelangsungan dalam dunia hiburan.

“Semua orang terkesan dengan pandemik yang terjadi, saya juga tidak terkecuali. Sejak akhir-akhir ini, saya akui pendapatan agak susut, tapi itu tidak menghalang saya untuk terus bekerja keras.

“Bukan hanya terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan, tetapi saya banyak tanggungan terutama ibu bapa dan keluarga mertua.

“Jikalau keluarga saya ada masalah kewangan, saya akan tolong. Bukanlah saya boleh tolong semua, cuma sekadar termampu. Saya akan tanya mereka susah dari segi apa, kalau boleh bantu saya akan bantu,” kata Achey.

Achey ditemui pada majlis pelancaran pelancaran produk makanan, Palut’s Superhero di Puncak Alam, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Turut hadir ialah pelakon Saharul Ridzwan, Zoey Rahman dan Ketua Pengawai Eksekutif Palut’s Food, Ridzuan Ansar.

Dalam pada itu, walaupun Achey sering dipilih menjadi wajah atau duta sesuatu produk, dia berhasrat untuk terus maju dalam bidang perniagaan sendiri.

“Setiap kali dilantik sebagai duta, saya mendapat ilmu dalam bidang keusahawanan. Terbaru, saya teruja apabila berpeluang menjalin kerjasama dengan Paluts Food.

“Selepas ini, saya ada impian untuk terus maju sebagai usahawan dan berhasrat mahu menceburkan diri dalam perniagaan kedai runcit.

“Sejujurnya, semenjak tahun lepas, banyak perancangan bisnes yang tidak dapat dilaksanakan. Sebelum ini, saya nak membuka kedai aksesori motosikal, namun ia tertangguh disebabkan PKP.

“Untuk bisnes kedai runcit, saya sudah mempunyai perancangan dan Insya-Allah, ia bakal menjadi kenyataan. Saya pohon doa orang ramai,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 30 Mar 2018

Jual Gadis Bawah Umur, Graduan Perubatan Dipenjara 10 Tahun

Tertuduh adalah penuntut dalam jurusan perubatan dan pembedahan. Tertuduh bersedia menawarkan kepakarannya untuk banduan yang berada di dalam penjara.

Trending Tue, 30 Oct 2018

5 Tragedi Mengerikan Pesawat Lion Air Yang Mengorbankan Banyak Nyawa

Bukan kali pertama mengalami kecelakaan, 19 insiden telah berlaku sejak pesawat Lion Air beroperasi pada Jun tahun 2000.

Trending Wed, 4 Jul 2018

‘Fikirkan Pengorbanan Ayah Saya…’ – Anak Perempuan Najib Razak

Yana Najib anak kepada bekas perdana menteri Malaysia telah memuatnaik pandangannya mengenai Najib Razak, menyeru rakyat Malaysia untuk mengenang jasanya……

Trending Tue, 1 Jan 2019

Gunung Agung Bali Dalam Status Merbahaya, Amaran Lahar Api DiKeluarkan

Satu Lagi Gunung Berapi Indonesia Meletus, Gunung Agung Bali Dalam Status Merbahaya, Penduduk Sekitar Sungai Diberi Amaran Lahar Api

Trending Fri, 27 Dec 2019
Trending Mon, 3 Sep 2018

「隐形眼镜冲马桶」最后回到你肚里!

抛弃式隐形眼镜卫生又方便,不晓得大家每天回家卸下隐形眼镜,都怎么处理丢弃呢?冲马桶?丢进洗手台放水流?其实,你已经成为生态浩劫的凶手之一……

Trending Mon, 14 Jan 2019

Ketiadaan Meghan pada ulang tahun kelahiran Kate, jadi tanda tanya!

Kate dikatakan tergugat dengan kehadiran Meghan

Trending Thu, 2 Apr 2020

| Live TV