Trending By: Padin January 17, 2021 @ 7:02am

“Pendapatan Saya Susut Sejak Akhir-Akhir Ini, Tapi…” – Achey

Pelawak popular Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah, 35, mengakui pendapatannya susut sejak akhir-akhir ini akibat penularan wabak COVID-19.

Namun begitu, Achey percaya usaha serta kerja keras menjadi elemen penting untuk kelangsungan dalam dunia hiburan.

“Semua orang terkesan dengan pandemik yang terjadi, saya juga tidak terkecuali. Sejak akhir-akhir ini, saya akui pendapatan agak susut, tapi itu tidak menghalang saya untuk terus bekerja keras.

“Bukan hanya terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan, tetapi saya banyak tanggungan terutama ibu bapa dan keluarga mertua.

“Jikalau keluarga saya ada masalah kewangan, saya akan tolong. Bukanlah saya boleh tolong semua, cuma sekadar termampu. Saya akan tanya mereka susah dari segi apa, kalau boleh bantu saya akan bantu,” kata Achey.

Achey ditemui pada majlis pelancaran pelancaran produk makanan, Palut’s Superhero di Puncak Alam, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.

Turut hadir ialah pelakon Saharul Ridzwan, Zoey Rahman dan Ketua Pengawai Eksekutif Palut’s Food, Ridzuan Ansar.

Dalam pada itu, walaupun Achey sering dipilih menjadi wajah atau duta sesuatu produk, dia berhasrat untuk terus maju dalam bidang perniagaan sendiri.

“Setiap kali dilantik sebagai duta, saya mendapat ilmu dalam bidang keusahawanan. Terbaru, saya teruja apabila berpeluang menjalin kerjasama dengan Paluts Food.

“Selepas ini, saya ada impian untuk terus maju sebagai usahawan dan berhasrat mahu menceburkan diri dalam perniagaan kedai runcit.

“Sejujurnya, semenjak tahun lepas, banyak perancangan bisnes yang tidak dapat dilaksanakan. Sebelum ini, saya nak membuka kedai aksesori motosikal, namun ia tertangguh disebabkan PKP.

“Untuk bisnes kedai runcit, saya sudah mempunyai perancangan dan Insya-Allah, ia bakal menjadi kenyataan. Saya pohon doa orang ramai,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 27 Dec 2019

We Can’t Figure Out If This Designer Brand ‘Ramen Shoes’ Is A Joke Or Is A Joke!

That moment when you have leftover ramen inside your cupboards and you don’t know what to do with them.

Trending Tue, 16 Jan 2018

SAUDI ARABIA FINALLY LIFTS BAN ON MOVIE THEATRES!

The very first movie they screened was The Emoji Movie. LOL.

Trending Sun, 17 Feb 2019

Resorts World Genting Spreads the Love this Valentine’s Day to 150 Hospitalised Children

What better way to celebrate this day of love than making sick children feel better?

Trending Fri, 14 Aug 2020
Trending Sat, 13 Apr 2019

Bas Pekerja Berlumba 12 Nyawa Melayang

12 mayat mangsa kemalangan itu sudah dituntut oleh keluarga, majikan dan kedutaan masing-masing dan dihantar pulang ke negara asal.

Trending Tue, 14 Jan 2020

Polis Trafik Eskot Berlanggar Dengan Kereta Pengiring Raja Puan Besar Perak

Satu kemalangan langar belakang melibatkan anggota BSPTD dengan kereta pengiring Raja Puan Besar Perak di lampu isyarat Lawan Kuda Kampar, Perak. Kejadian berlaku ketika penugasan eskot Raja Puan Besar Perak sempena program lawatan ke Makam […]

Trending Wed, 15 Jul 2020
Trending Sat, 14 Apr 2018

Wah! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken. Macam Sedap Je

Berikutan dengan penularan isu tersebut, Ikea Singapura telah memperkenalkan hidangan terbaharu mereka iaitu Rendang Chicken Wings.

Trending Thu, 4 Oct 2018

充手机就会启动!日本超狂「魔法阵充电器」

手机无线充电正夯,只需将手机放在充电板上即可快速充电!而日本6秒商店就突发奇想,将充电板制成魔法阵的样式,无线充电的同时,魔法阵也跟着启动,令网友跪求。

| Live TV